Siirry suoraan sisältöön

Prosessi-ja materiaalitekniikan koulutus: PPROMS18

Opetussuunitelman tunnus: PPROMS18

Tutkintonimike
Insinööri (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2018
Opetuskieli
suomi

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoite
Koulutuksen tavoitteena on valmistaa kemiantekniikan alalle yhteistyötaitoisia ja innovatiivisia insinöörejä. Insinöörin osaamisalue tarkentuu opiskelijan omien valintojen perusteella ja se voi olla jokin seuraavista tai niiden yhdistelmä: bio-, elintarvike-, laite-, materiaali- tai prosessitekniikka.

Osaamisen perustana ovat biotieteet, fysiikka, kemia ja matematiikka. Opiskelija kehittää laatu- ja turvallisuusosaamistaan opintojen alusta asti.

Rakenne ja sisältö
Insinööritutkinnon laajuus on 240 op. Siitä 190 op on ydinosaamista (perusopinnot 70 op, ammattiopinnot 90 op, harjoittelu 30 op). Opiskelija laajentaa ydinosaamistaan valitsemalla omaa tavoiteltua osaamistaan parhaiten tukevia vapaasti valittavia opintoja ja tekemällä opinnäytetyön osaamistavoitteitaan tukevasta aiheesta.

Opinnot on teemoitettu eri vuosille moduuleiksi. Moduulien laajuudet ovat pääsääntöisesti 15 op. Perusopintojen moduulit on rakennettu oppiainekohtaisesti, jotta insinöörin perusosaaminen saadaan rakennettua vankalle teoriapohjalle.

Koulutus on suunniteltu eri vuosille seuraavasti:
Ensimmäisenä opiskeluvuotena opiskelija luo itselleen oppimisen ja korkeakouluopiskelun edellytykset ja rakentaa itselleen luonnontieteellisen osaamisperustan. Tässä vaiheessa opiskellaan insinöörikoulutuksen perusaineita: kemiaa, matematiikkaa, fysiikkaa. Lisäksi aloitellaan kieli- ja viestintäopintoja sekä työelämää ja yrittäjyyttä tukevia opintoja. Ensimmäisen vuoden tavoitteena on saavuttaa luonnontieteellinen perusosaaminen, jota opiskelija pystyy soveltamaan myöhemmissä opinnoissa käytännön ongelmien ratkaisemiseen. Ensimmäisenä opiskeluvuotena opetellaan lisäksi toimimaan aktiivisena ryhmän jäsenenä ja opiskellaan projektinhallinnan perusteet käytännön projekteissa.

Toisena opiskeluvuotena opiskelija soveltaa luonnontieteellisiä tietojaan kemiantekniikan ammattiaineissa ja rakentaa itselleen teknisen osaamisperustan. Ammattiaineina opiskellaan mm. bioteknisiä prosesseja ja menetelmiä, prosessitekniikkaa, mikrobiologiaa, elintarviketuotannon prosessien ja hygienian hallintaa, kemiallisia analyysejä ja materiaalien prosessointia. Osaamisen oleellisena osana ovat käytännön laboratorio- ja projektityöskentelytaidot. Samalla kehitetään työelämävalmiuksia jo opiskelujen aikana. Toisena opiskeluvuotena opiskelija valitsee ensimmäiset osaamistaan laajentavat opinnot.

Kolmantena ja neljäntenä opiskeluvuotena opiskelija syventää osaamistaan valitsemallaan osaamispolulla ja vahvistaa yhteisö- ja verkosto-osaamistaan osallistumalla laajaan monialaiseen, työelämälähtöiseen projektiin (innovaatioprojekti). Osaamispolun ammatti- ja syventävät opinnot koostuvat seuraavista opinnoista:
- prosessitekniikka ja materiaalien analysointi- ja työmenetelmät
- projektiosaaminen
- syventäviä opintoja (= kaksi moduulia) valinnan mukaan. Syventävien opintojen aiheena voi olla bio-, elintarvike-, materiaali- ja/tai laitetekniikka. Syventävien opintojen aiheet vaihtelevat vuosittain tutkimusryhmien ajankohtaisten aihepiirien mukaan.

Opinnot on jaettu vuositarjontaan siten, että vuositarjonnan laajuus on keskimäärin 60 op. Opiskelija voi halutessaan opiskella opintovuoden aikana myös tätä enemmän esimerkiksi valitsemalla opintoja kesäopintotarjonnasta, tekemällä kesällä ohjeistettua enemmän työharjoittelua, osallistumalla TKI-hankkeisiin tai työn opinnollistamisella.

Osaamispolut
Opintopolkuun kirjatut osaamispolut ovat
- bio- ja elintarviketekniikka sekä
- materiaali- ja kemiantekniikka.

Käytännössä opiskelija voi suunnata opintonsa johonkin seuraavista: bio-, elintarvike-, kemian- ja materiaalitekniikka. Syventävän moduulin valinta on osa osaamispolun valintaa. Valintamahdollisuudet vaihtelevat vuosittain, sillä syventävien opintojen moduulitarjonta suunnataan meneillään olevien työelämän hankkeiden mukaan. Näin varmistetaan koulutuksen joustavuus ja ajantasaisuus.

Erikoisalat ja pätevyydet
Ei sovellettavissa.

Palautejärjestelmä
Koulutuksessa noudatetaan Turun ammattikorkeakoulun palautemenettelyjä. Keskeisiä palautekanavia ovat opiskelijabarometri, palautepäivät ja opintojaksokohtainen palaute. Näiden lisäksi palautetta saadaan suoralla kommunikaatiolla opiskelijoiden kanssa.
Koko koulutuksen yhteinen palautepäivä järjestetään keväisin. Palautepäivään ryhmät tuovat asioita, jotka he haluavat nostaa henkilökunnan tietoisuuteen. Palautepäivään pyydetään edustajat kaikista opiskelijaryhmistä ja henkilökunnasta. Palautepäivän muistiot ovat nähtävissä messissä. Lisäksi KT-päällikkö käy syyskaudella keskustelemassa opiskelijaryhmissä palautteen perusteella tehdyistä toimenpiteistä. Näin opiskelijat saavat palautetta aiemmin itse antamastaan palautteesta ja kuulevat palautteen perusteella tehdyistä toimenpiteistä.

Opintojaksokohtaisia palautteita kerätään joko SoleOPS-järjestelmän kautta tai opettaja voi organisoida oman palautekyselyn. Palautteet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon seuraavaa toteutusta suunniteltaessa. Opintojaksokohtaiset palautteet käydään läpi myös opettajan kehityskeskustelussa.

Uramahdollisuudet
Valmistuneet sijoittuvat laajasti prosessi- ja kemianteollisuuden yrityksiin ja tutkimuslaitoksiin organisaatioiden eri tasoille. Työpaikkoja on mm. lääke- ja diagnostiikkateollisuudessa, öljynjalostusteollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa sekä elintarviketeollisuudessa.
Valmistumisen jälkeen työtehtävät voivat olla esimerkiksi asiantuntija- tai esimiestehtäviä bio-, elintarvike- ja kemianteollisuudessa. Vaihtoehtoisesti voi työskennellä mm. alan tutkimusryhmissä, lääketeollisuudessa tai vaikkapa viranomaistehtävissä terveystarkastajana

Jatko-opintomahdollisuudet
Insinööri voi jatkaa opintojaan ylempään ammattikorkeakoulututkintoon, teknisten korkeakoulujen/yliopistojen diplomi-insinöörikoulutukseen tai yliopiston maisterikoulutukseen. Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneiden insinöörien tyypillisiä jatkokoulutuspaikkoja ovat esim.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto
- Kemiantekniikka ja bioteknologia
- Teknologiaosaamisen johtamisen koulutus
- Ympäristöteknologian koulutus

DI-tutkinto
- Teknilliset yliopistot
- Biotekniikan ja elintarvikekehityksen DI

Maisteritutkinto
- Biolääketieteen maisteri
- Biotekniikan maisteri
- Elintarvikekemian maisteri

Osaamistavoitteet

Koulutuksen osaamistavoitteet ovat yhdistelmä innovaatiokompetenssien mukaisia tavoitteita ja substanssista nousevia tavoitteita.
Yksilöosaamisen innovaatiokompetenssit
• kykenee itsenäiseen ajatteluun ja päätöksentekoon
• osaa toimia tavoitteellisesti ja sinnikkäästi
• kykenee luovaan ongelmaratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
• osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan

Yhteisöosaamisen innovaatiokompetenssit
• osaa toimia yhteistyökykyisesti monialaisessa tiimissä ja työyhteisössä
• osaa toimia oma-aloitteisesti ja vastuullisesti yhteisön tavoitteiden mukaisesti
• osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen ja yhdistäen erialojen tietoja ja menetelmiä
• osaa toimia eettisten ja yhteiskuntavastuullisten periaatteiden mukaisesti
• osaa toimia työelämän vuorovaikutus- ja viestintätilanteissa

Verkosto-osaamisen innovaatiokompetenssit
• osaa luoda ja ylläpitää työelämäyhteyksiä
• osaa toimia verkostoissa
• kykenee moniammatilliseen ja -kulttuuriseen yhteistyöhön
• kykenee kansainväliseen viestintään ja vuorovaikutukseen

Koulutusvastuun kompetenssit

Projektiosaaminen
• osaa käyttää projektinhallinnan tietoteknisiä työkaluja
• osaa työskennellä projektiluonteisesti aikataulun mukaan
• tuntee projektien talouden johtamisen ja hallinnoinnin periaatteet

Prosessiosaaminen
• hallitsee biotekniset prosessit ja tuntee prosessoitavien materiaalien asettamat erityisvaatimukset
• hallitsee elintarviketuotannon perusteet ja prosessit
• ymmärtää tuotantojärjestelmät kokonaisuuksina
• prosessihygienia
• hallitsee materiaalien prosessoinnin ja testaamisen perusteet

Vuorovaikutustaidot
• osaa hyödyntää tietoverkkoja informaatio-ja viestintäteknologiaa viestinnässä
• omaa hyvät ryhmätyötaidot
• osaa hyvät raportointi- ja viestintätaidot

Laatuosaaminen
• tunnistaa ja hallitsee tuotantoprosesseihin liittyvät laatu-, hygienia- ja ympäristöriskitekijät
• tunnistaa lean-toiminnan periaatteet

Soveltava luonnontieteellinen osaaminen
• omaa alan vaatimat matematiikan, fysiikan ja tietotekniset valmiudet
• omaa alan vaatimat kemian, materiaalikemian, biokemian ja mikrobiologian tiedot ja taidot
• osaa soveltaa näitä tietoja ja taitoja käytäntöön

Liiketoimintaosaaminen
• ymmärtää alan tuotantotaloudelliset ominaispiirteet
• pyrkii markkinalähtöiseen, kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan
• ymmärtää kiertotalouden liiketaloudellisen merkityksen

Pedagogiset toimintatavat

Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksessa noudatetaan insinöörikoulutukseen suunniteltua CDIO-viitekehystä, joka tukee innovaatiopedagogiikan toetutumista. Oleellista on, että opiskelijat tekevät koulutuksen aikana projekteissa tuotteita tai tuotoksia, joita he itse ideoivat, suunnittelevat, toteuttavat ja käyttävät myös käytännössä. Oppimisympäristöt on suunniteltu niin, että tämä on mahdollista.

Projekti- ja tiimityötaitoja kehitetään innovaatiopedagogiikan ja CDIO-mallin mukaisesti koko koulutuksen ajan. Ensimmäisenä opintovuotena aloitetaan opintojaksolla Projektinhallinta, jossa opetellaan projektityöskentelyn periaatteita. Toisena opiskeluvuotena on Kemiantekniikan projekti, jossa opiskelijat tekevät projektin tutkimusryhmältä saamastaan aiheesta ja soveltavat siihen vuoden aikana oppimiaan asioita. Kolmantena opiskeluvuotena on vuorossa monialainen Innovaatioprojekti, jossa aiheet tulevat ulkopuolisilta toimeksiantajilta. Projekteihin integroidaan muita opintojaksoja mahdollisuuksien mukaan (esim. projektisuunnitelman esittely suomen opettajalle tai englanninkielisen tehtävän liittäminen projektiin). Projektien arvioinnissa käytetään itse- ja vertaisarviointeja ja hyödynnetään innovaatiokompetensseja.

Opiskelijalla on mahdollisuus laajentaa osaamistaan haluamaansa suuntaan monella eri tavalla. Valinnan mahdollisuuksia on perus- ja ammattiopintojen projektien aiheissa (15 op), syventävissä moduuleissa (30 op), monialaisen innovaatioprojektin aiheessa (15 op), vapaasti valittavissa opinnoissa (30 op), työharjoittelussa (30 op) ja opinnäytetyössä (20 op). Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus tehdä opintoja opinnollistamisen kautta työpaikalla tai tutkimusryhmässä.

Kolmas opintovuosi opiskellaan pääsääntöisesti englanniksi eli englanninkielisiä opintoja on tarjolla vähintään 60 op.
Yrittäjyyttä tuetaan monella eri tavalla. Tarjolla on yrittäjyyttä tukeva moduuli, projektiopinnot, opinnäytetyö ja lisäksi työn opinnollistamisen mahdollisuus.

Opinnot on mitoitettu neljälle vuodelle. Hyvällä suunnittelulla opiskelijan on kuitenkin mahdollista suorittaa opinnot myös lyhemmässä ajassa. Tässä auttavat esimerkiksi kesäopinnot, joita voi valita kaikkien ammattikorkeakoulujen yhteisestä tarjonnasta. Siellä on tarjolla myös koulutuksen omia opintoja. Myös työn opinnollistaminen on hyvä keino opintojen nopeuttamiseen.

Oppimisympäristö tukee innovaatiopedagogiikkaa ja CDIO-mallin mukaista toimintaa. Luokkahuoneet on pääosin järjestetty ryhmätyötiloiksi ja opiskelijoiden käytössä on tiloja yhdessä työskentelyä varten. Myös laboratorioissa on järjestetty tilat projektimuotoista työskentelyä varten.

Arviointi

Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksessa opintoja arvioidaan monipuolisesti. Usein arviointi on monen opettajan yhteistyötä, sillä suuri osa opinnoista toteutetaan yhteisopettajuutena. Pääsääntöisesti opintojaksojen arvosana annetaan asteikolla 1-5. Poikkeuksena ovat esimerkiksi Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot –opintojaksot sekä harjoittelu, jotka arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty.

Opintojaksojen arvioinnissa arvioinnin lähtökohtana ovat opintojakson oppimistavoitteet. Arvioinnin tavat vaihtelevat opintojaksojen toteutustavan mukaan. Tässä joitakin esimerkkejä:
- Opiskelijat keräävät pisteitä oppimistavoitteiden osaamistavoitteiden mukaan tehtyjen tehtävien sekä kokeiden perusteella. Saavutettu pistemäärä tuottaa arvosanan. Arviointitaulukko esitetään opiskelijoille opintojakson alkaessa, joten opiskelija voi asettaa omat osaamistavoitteensa jo opintojakson alussa.
- Opiskelijat saavat henkilökohtaista ohjausta ja palautetta työstään esim. laboratoriotöitä tehdessään.
- Projektien arvioinnissa käytetään apuna innovaatiokompetensseja, itsearviointia ja vertaisarviointia. Vertaisarviointina tehtävien väliarviointien ansiosta opiskelijoilla on mahdollisuus parantaa suoritustaan jo projektin aikana.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2018-2019 2019-2020 2020-2021 2021-2022 Syksy 2018 Kevät 2019 Syksy 2019 Kevät 2020 Syksy 2020 Kevät 2021 Syksy 2021 Kevät 2022 1. / 2018 2. / 2018 3. / 2019 4. / 2019 5. / 2019 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 5. / 2020 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 190 )

190
OK500210
Kemia

(Valitaan kaikki )

15 15 5 10 2.5 2.5 3.3 3.3 3.3
5021145 Kemia 1 5 5 5 2.5 2.5
5021146 Kemia 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021147 Biokemia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK500208
Matematiikka

(Valitaan kaikki )

10 10 5 5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
5021200 Insinöörimatematiikan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
5051212 Calculus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK500247
Fysiikka

(Valitaan kaikki )

15 5 5 5 5 5 5 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5 2.5 2.5
5021211 Insinöörifysiikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021212 Fysikaaliset mittaukset  5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021164 Sähkö- ja automaatiotekniikka 5 5 5 2.5 2.5
OK502104
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

10 2 5 3 2 5 3 1 1 1.7 1.7 1.7 1.5 1.5
5021214 Työyhteisöviestintä 2 2 2 0.7 0.7 0.7
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1 1 1 0.5 0.5
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2 2 2 1 1
5021182 Working English 2 2 2 1 1
5021135 English Professional Skills 3 3 3 1 1 1
OK502114
Työelämävalmiudet

(Valitaan kaikki )

30 15 5 5 10 5 5 5 5 5 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5
5021215 Projektinhallinta 5 5 5 2.5 2.5
5021205 Työvälineohjelmistot 5 5 5 2.5 2.5
5021102 Laadunhallinnan perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021213 Työelämävalmiudet 5 5 2 3 1 1 1 1 1
5021128 Yritystoiminta 5 5 5 2.5 2.5
OK100127
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki )

5 2 1 1 1 1 1 1 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3 0.3
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1 1 1 0.5 0.5
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1 1 0.3 0.8 0.1 0.1 0.3 0.3 0.3
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1 1 0.5 0.5 0.3 0.3 0.2 0.2 0.2
OK502117
Prosessit ja analyysimenetelmät

(Valitaan kaikki )

35 5 30 5 15 15 1.7 1.7 1.7 7.5 7.5 5 5 5
5021216 Johdatus prosessi- ja materiaalitekniikkaan  5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021100 Mikrobiologia 5 5 5 2.5 2.5
5021198 Kemian työmenetelmät 5 5 5 2.5 2.5
5021196 Analyysimenetelmät 5 5 5 2.5 2.5
TE00BJ30 Analyysimenetelmät 2 3 3 3 1 1 1
5021217 Kemianteollisuuden prosessit 1 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021219 Kemiantekniikan projekti 7 7 7 2.3 2.3 2.3
OK500180
Projektiosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15 15 15 5 5 5
1002309 Innovation Project 15 15 5 10 2.5 2.5 3.3 3.3 3.3
OK502127
Biomateriaalit ja bioprosessit 1

(Valitaan kaikki )

15 15 15 5 5 5
5021169 Basics of genetic engineering and diagnostics 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021220 Biotechnological processes and downstream processing  5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021168 Biomaterials and tissue engineering 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK502128
Biomateriaalit ja bioprosessit 2 

(Valitaan kaikki )

15 15 15 7.5 7.5
5021221 Biomaterials manufacturing processes  5 5 5 2.5 2.5
5021222 Biotechnological production  5 5 5 2.5 2.5
5021167 Methods in biotechnology 5 5 5 2.5 2.5
OK502111
Elintarviketekniikka

(Valitaan kaikki )

15 15 15 7.5 7.5
5021171 Food ingredients and raw materials 5 5 5 2.5 2.5
5021172 Food processes and manufacturing and hygiene in food processing 5 5 5 2.5 2.5
5021173 Product Development and Analytics 5 5 5 2.5 2.5
NULL-1042
Elintarviketekniikka 2

(Valitaan kaikki )

15 15 15 5 5 5
TE00BR58 Food processing 10 10 10 3.3 3.3 3.3
TE00BR60 Food Project 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK502129
Materiaalitekniikka 1 

(Valitaan kaikki )

15 15 15 5 5 5
5021223 Basics of Materials Technology  5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021224 Processing Technologies 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021225 Selection of Materials  5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK502130
Materiaalitekniikka 2 

(Valitaan kaikki )

15 15 15 7.5 7.5
5021226 Muovien prosessointi  5 5 5 2.5 2.5
5021227 Pakkaustekniikka  5 5 5 2.5 2.5
5021228 Materiaalitekniikan projekti  5 5 5 2.5 2.5
HARJO
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3
5001025 Perusharjoittelu 1 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5001026 Perusharjoittelu 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5001027 Alakohtainen harjoittelu 1 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5001028 Alakohtainen harjoittelu 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5001029 Ammattiharjoittelu 1 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5001030 Ammattiharjoittelu 2 5 5 5 1.7 1.7 1.7
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 50 )

50 5 10 10 25 5 10 10 10 15 2.5 2.5 5 5 5 5 5 5 5 5 5
VV
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30 5 5 2.5 2.5
5021140 Luonnontieteiden matematiikka 5 5 5 2.5 2.5
TE00BL94 CAD perusteet 5 5 5 2.5 2.5
TE00BQ74 Projektityöskentely CircVol-hankkeessa 1 - 10
OK502107
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

20 5 15 5 5 10 1.7 1.7 1.7 2.5 2.5 3.3 3.3 3.3
5021150 Opinnäytetyö, menetelmäopinnot 5 5 5 1.7 1.7 1.7
5021151 Opinnäytetyö, toteutus 10 10 5 5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
5021152 Opinnäytetyö, raportointi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
Yhteensä 240 69 61 104 46 30.3 38.8 20.5 40.5 33.5 70.5 35.5 10.5 15.1 15.1 13.2 13.2 13.2 10.3 10.3 13.7 13.7 13.7 16.8 16.8 23.8 23.8 23.8 17.8 17.8 3.57 3.57 3.57

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Ammattiopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Harjoittelu
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Alakohtainen harjoittelu 1
Alakohtainen harjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö, menetelmäopinnot
Opinnäytetyö, toteutus
Opinnäytetyö, raportointi
Perusopinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Vapaasti valittavat
Luonnontieteiden matematiikka
Luokittelemattomat
Kemia 1
Kemia 2
Biokemia
Insinöörimatematiikan perusteet
Calculus
Insinöörifysiikka
Fysikaaliset mittaukset 
Sähkö- ja automaatiotekniikka
Työyhteisöviestintä
Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation
Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation
Working English
English Professional Skills
Projektinhallinta
Työvälineohjelmistot
Laadunhallinnan perusteet
Työelämävalmiudet
Yritystoiminta
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5
Johdatus prosessi- ja materiaalitekniikkaan 
Mikrobiologia
Kemian työmenetelmät
Analyysimenetelmät
Analyysimenetelmät 2
Kemianteollisuuden prosessit 1
Kemiantekniikan projekti
Innovation Project
Basics of genetic engineering and diagnostics
Biotechnological processes and downstream processing 
Biomaterials and tissue engineering
Biomaterials manufacturing processes 
Biotechnological production 
Methods in biotechnology
Food ingredients and raw materials
Food processes and manufacturing and hygiene in food processing
Product Development and Analytics
Food processing
Food Project
Basics of Materials Technology 
Processing Technologies
Selection of Materials 
Muovien prosessointi 
Pakkaustekniikka 
Materiaalitekniikan projekti 
CAD perusteet
Projektityöskentely CircVol-hankkeessa

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 190 )

190
OK500210
Kemia

(Valitaan kaikki )

15
5021145 Kemia 1 5
5021146 Kemia 2 5
5021147 Biokemia 5
OK500208
Matematiikka

(Valitaan kaikki )

10
5021200 Insinöörimatematiikan perusteet 5
5051212 Calculus 5
OK500247
Fysiikka

(Valitaan kaikki )

15
5021211 Insinöörifysiikka 5
5021212 Fysikaaliset mittaukset  5
5021164 Sähkö- ja automaatiotekniikka 5
OK502104
Kieli- ja viestintäopinnot

(Valitaan kaikki )

10
5021214 Työyhteisöviestintä 2
100114 Svenska i arbetslivet, muntlig kommunikation 1
100115 Svenska i arbetslivet, skriftlig kommunikation 2
5021182 Working English 2
5021135 English Professional Skills 3
OK502114
Työelämävalmiudet

(Valitaan kaikki )

30
5021215 Projektinhallinta 5
5021205 Työvälineohjelmistot 5
5021102 Laadunhallinnan perusteet 5
5021213 Työelämävalmiudet 5
5021128 Yritystoiminta 5
OK100127
Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot

(Valitaan kaikki )

5
1002354 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 1 1
1002355 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 2 1
1002356 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 3 1
1002357 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 4 1
1002358 Korkeakouluopiskelu- ja työelämätaidot 5 1
OK502117
Prosessit ja analyysimenetelmät

(Valitaan kaikki )

35
5021216 Johdatus prosessi- ja materiaalitekniikkaan  5
5021100 Mikrobiologia 5
5021198 Kemian työmenetelmät 5
5021196 Analyysimenetelmät 5
TE00BJ30 Analyysimenetelmät 2 3
5021217 Kemianteollisuuden prosessit 1 5
5021219 Kemiantekniikan projekti 7
OK500180
Projektiosaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
1002309 Innovation Project 15
OK502127
Biomateriaalit ja bioprosessit 1

(Valitaan kaikki )

15
5021169 Basics of genetic engineering and diagnostics 5
5021220 Biotechnological processes and downstream processing  5
5021168 Biomaterials and tissue engineering 5
OK502128
Biomateriaalit ja bioprosessit 2 

(Valitaan kaikki )

15
5021221 Biomaterials manufacturing processes  5
5021222 Biotechnological production  5
5021167 Methods in biotechnology 5
OK502111
Elintarviketekniikka

(Valitaan kaikki )

15
5021171 Food ingredients and raw materials 5
5021172 Food processes and manufacturing and hygiene in food processing 5
5021173 Product Development and Analytics 5
NULL-1042
Elintarviketekniikka 2

(Valitaan kaikki )

15
TE00BR58 Food processing 10
TE00BR60 Food Project 5
OK502129
Materiaalitekniikka 1 

(Valitaan kaikki )

15
5021223 Basics of Materials Technology  5
5021224 Processing Technologies 5
5021225 Selection of Materials  5
OK502130
Materiaalitekniikka 2 

(Valitaan kaikki )

15
5021226 Muovien prosessointi  5
5021227 Pakkaustekniikka  5
5021228 Materiaalitekniikan projekti  5
HARJO
HARJOITTELU

(Valitaan kaikki )

30
5001025 Perusharjoittelu 1 5
5001026 Perusharjoittelu 2 5
5001027 Alakohtainen harjoittelu 1 5
5001028 Alakohtainen harjoittelu 2 5
5001029 Ammattiharjoittelu 1 5
5001030 Ammattiharjoittelu 2 5
LAAJENTAVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 50 )

50
VV
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 30 )

30
5021140 Luonnontieteiden matematiikka 5
TE00BL94 CAD perusteet 5
TE00BQ74 Projektityöskentely CircVol-hankkeessa 1 - 10
OK502107
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki )

20
5021150 Opinnäytetyö, menetelmäopinnot 5
5021151 Opinnäytetyö, toteutus 10
5021152 Opinnäytetyö, raportointi 5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun