Opinto-opas
Etusivu > Erikoistumiskoulutus > Musiikki- ja nukketeatterin erikoistumiskoulutus > Musiikki- ja nukketeatterin erikoistumiskoulutus

Musiikki- ja nukketeatterin erikoistumiskoulutus

Kevät 2019

Valitse näytettävät lukuvuodet, lukukaudet ja periodit (kun vain yksi vuosi on valittuna) alla olevilla napeilla. (K = Kevät, S = Syksy)
Lukuvuodet 1 2
Hae opintojaksoa nimellä: op 1 2 1K 2S 1 2 3 1 2
Näyttelijäntyö 1 - Devising-metodi: Näkökulma ja perusteet 2
 
 
   
Näyttelijäntyö 2 - Kalevalalab 1
 
 
   
Näyttelijäntyö 3 - Loppuproduktio 15  
 
     
Liike 1 - Body percussion 1
 
 
   
Liike 2 - Nykytanssi 1
 
 
   
Ääni - Ryhmälaulu, soololaulu ja puhekuoro 3
 
 
   
Nukketeatteri 1 - Ryhmämanipulaatio 2
 
 
   
Nukketeatteri 2 - Objekti ja materiaali näyttämöllä 2
 
 
   
Nukketeatteri 3 - Liike ja materiaali 2
 
 
   
Nukketeatteri 4 - Nukenrakennus ja materiaalit 1
 
 
   
151515155557.57.5
Opintopisteitä per periodi / lukukausi / lukuvuosi 15 15 15 15 5 5 5 8 8

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on törmäyttää ja yhdistää kaksi taidemuotoa sekä löytää ja tutkia uusia kokeilevia muotoja teatterin tekemiseen. Koulutus koostuu musiikin ja nukketeatterin syventävistä opinnoista, joilla vahvistetaan ko. alojen ammatillista erityisosaamista ja kehitetään uusia verkostoja.

Koulutus on kaksivaiheinen ja yhteensä 30 opintopisteen laajuinen. Vaihe 1 toteutetaan Pietarsaaressa ja Turussa ajalla 18.3.-25.5.2019. (Ennakkotehtäviä keväällä 2019). Vaihe 2 alkaa 5.8.2019 harjoituksilla Turun ruotsalaisessa teatterissa. Esityskauden arvioidaan päättyvän maaliskuussa 2020.

Koulutuksen tuotoksena toteutetaan uusi musiikki- ja nukketeatteriteos, joka esitetään Turun ruotsalaisessa teatterissa (ÅST). Ensi-ilta on 19.9.2019. Koulutukseen kuuluu mukanaolo esityksen harjoituksissa sekä 10 esityksessä. Sen jälkeen teatteri tekee sopimuksen opiskelijoiden kanssa jäljellä olevasta esityskaudesta syksyllä 2019.

Koulutuksen vastuuopettajina toimivat ohjaaja ja koreografi Jakob Höglund ja nukketeatterin opettaja Ari Ahlholm. ÅST:ssa nähtävän esityksen ohjaa Höglund. Koulutuksen pedagogeina toimii kansainvälisiä huippuartisteja musiikkiteatterin, visuaalisen & fyysisen teatterin sekä nukketeatterin alalta:

Musiikki/tanssi/fyysinen -teatteri
Caroline McSweeney - teatteriohjaaja: Devising-menetelmä. McSweeneyn osaamisalana on erityisesti devising- eli ryhmä- ja prosessikeskeinen menetelmä.
Mari Carrasco - tanssija & koreografi: Nykytanssi.
Jonas Nermyr - tanssija & koreografi: Body percussion menetelmä tanssin avulla. Body percussion menetelmässä kehoa käytetään soittimena.

Laulu
Helena Jonason - laulupedagogi
Sanna Kurki-Suonio - laulupedagogi

Nukketeatteri
Bernard Cauchard - ohjaaja & koreografi: objektien ja materiaalien käyttäminen näyttämölllä.
Duda Paiva - nukketeatteriesiintyjä, tekijä, suunnittelija & Duda Paiva Companyn taiteellinen johtaja: liike materiaalin kanssa.
Philippe Rodriguez-Jorda & Anna Ivanova: ryhmämanipulaatio.

Opiskelijat valitsevat jo hakuvaiheessa erikoistumisalansa – nukketeatteri tai musiikkiteatteri. Osa opetuksesta on yhteistä ja osa eriytynyttä. Vaikka lopputyönä on yhteinen produktio, niin näyttömällä työskennellään lähinnä oman erikoistumisalan mukaisesti.

Osaamistavoitteet

Pedagogiset toimintatavat

Arviointi