Skip to main content

Ship electrical systems and automation (3 cr)

Code: 5031333-3004

General information


Enrollment

02.08.2019 - 13.09.2019

Timing

01.09.2019 - 13.12.2019

Number of ECTS credits allocated

3 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Engineering and Business

Campus

Sepänkatu

Teaching languages

  • Finnish

Seats

10 - 30

Degree programmes

  • Degree Programme in Mechanical Engineering

Teachers

  • Kai Saarinen

Groups

  • PKONTS17
  • KMMMODLaivanKoneistot
  • PKONTK18

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tuntee laivan sähköjärjestelmien erityispiirteet, sähköntuotanto- ja jakelujärjestelmien toiminnan yleisellä tasolla. Lisäksi opiskelija ymmärtää laivan mittaus- ja säätömenetelmät, navigointi- ja valvontajärjestelmien toimintaperiaatteet sekä hajautetun automaation perusteet ja siihen liittyvän säännöstön merkityksen.
Opiskelija osaa laivan sähköjärjestelmien rakenteen ja keskeisten komponenttien toiminnan – mittausten ja säätöjen erityisvaatimukset sekä osaa myös tulkita sähkönjakelukaavioita ja instrumentointidokumentteja.

Content

Opintojaksolla käydään läpi sähköverkon rakenteet ja keskeiset tuotantoon ja jakeluun liittyvät komponentit kuten pää- ja hätätaulun toiminta, generaattoreiden toimintaperiaatteet ja ohjausmenetelmät sekä potkurilaitteistojen sähkökäyttöjärjestelmät.
Automaation osalta tarkastellaan automaatiojärjestelmien hajautettujen ohjauksien toteutusperiaatteita ja tiedonsiirtoverkkojen rakenteita. Lisäksi opiskellaan laivan hälytys- ja valvontajärjestelmien vaatimuksia sekä mittaus- ja säätötekniikkaan liittyviä toimintoja. Opintojaksolla käydään läpi navigointi-, viesti- ja turvallisuus-järjestelmiä koskevaa säännöstöä.
Opetus pyritään toteuttamaan siten, että opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua todellisiin toteutusratkaisuihin ja yhdistää tätä tietoa teoriaopiskeluun.

Evaluation scale

H-5