Opinto-opas
Etusivu > Avoin amk

Avoin AMK

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella AMK-tutkintoihin kuuluvia opintojaksoja, polkuopintoja ja korkeakouludiplomeja. Opiskelijaksi voi hakeutua jokainen ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta. Opintoja voit valita kaikilta Turun ammattikorkeakoulun koulutusaloilta sekä yhteisistä vapaasti valittavista opinnoista. Voit osallistua myös ylempien AMK-koulutusohjelmien opetukseen, jos sinulla on soveltuva alempi korkeakoulututkinto. Tieto soveltuvasta AMK-tutkinnosta löytyy Opintopolusta kyseisen koulutuksen tiedoista. Mikäli tulet myöhemmin valituksi Turun ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi, voit hakea hyväksilukua avoimessa suorittamillesi opinnoille.

Yksittäiset opintojaksot ja avoimen ilta- ja verkko-opinnot

Ilmoittautuminen tapahtuu Koulutushaussa: valitse suodattimeksi Avoin AMK. Klikkaa auki haluamasi opintojakso ja löydät ilmoittautumislinkin sekä sivun alaosasta lukujärjestyksen. Saat viestin sähköpostitse opintojaksolle hyväksytyksi tulemisesta. Lue ohjeet opiskelusta avoimessa AMK:ssa täältä.

Polkuopinnot

Polkuopinnot koostuvat AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista, joiden laajuus noin 60 op. Opinnot voivat olla monimuoto-opetusta, verkko-opetusta tai lähiopetusta. Opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijoiden ryhmien mukana. Suoritettuasi riittävän määrän opintoja, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaussa. Haku polkuopintoihin tapahtuu Opintopolussa. Hakukohteet löydät verkkosivuiltamme.

Korkeakouludiplomit

Korkeakouludiplomit syventävät osaamista tietyllä alalla. Diplomit on suunniteltu antamaan työnantajien toivomaa lisäkoulutusta nykyiseen tai uuteen työtehtävään. Opintojen laajuus on pääsääntöisesti 60 op ja kesto 1–2 vuotta. Hakukohteet löydät verkkosivuiltamme.