Siirry suoraan sisältöön

Työn ja oman opiskelun muotoilu (2 op)

Toteutuksen tunnus: 1002399-3003

Toteutuksen perustiedot


Ajoitus

01.06.2019 - 31.08.2019

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteiset palvelut

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Koulutus

  • Ammattikorkeakoulun yhteiset vapaasti valittavat opinnot

Opettaja

  • Hannele Kuusisto

Ryhmät

  • VAVA1819
    Ammattikorkeakoulun yhteiset vapaasti valittavat

Tavoitteet

Opiskelija
- tuntee työn muotoilun tutkimuksia ja pohtii keinoja muotoilla omaa opiskeluaan

Sisältö

Opintojakson sisällöt
- Työn ilo, työn muotoilu, positiivinen psykologia, perehtyminen aihetta käsitteleviin kirjallisuuteen ja tutkimuksiin, oman opiskelun ilon mittaaminen, omien opiskelun muotoilun keinojen tunnistaminen
Opintojakson tehtävä
- Innostava yhteisö kyselyn opiskelun muotoilun osio, tieteelliset artikkelit ja niiden reflektointi

Oppimateriaalit

- Työn imu; Hakanen, Jari; Työterveyslaitos; 2011
Saatavilla vapaasti verkosta: https://www.ttl.fi/tyon-imu-opas/.
- Työterveyslaitoksen sivut työn muotoilusta eli tuunaamisesta:
https://www.ttl.fi/tyontekija/tyon-imu/tyon-tuunaaminen
https://www.ttl.fi/tyopiste/kymmenen-kysymysta-tyon-tuunauksesta/
https://www.ttl.fi/tyopiste/tuunaaja-tekee-tyosta-itsensa-nakoista/
https://www.ttl.fi/tyontekija/aivot-tyossa/aivojen-hyvinvointi/
https://www.ttl.fi/tyontekija/tyoaika/ajanhallinta/
- Inspistä! Työn tuunaajan inspiraatiokirja https://www.ttl.fi/wp-content/uploads/2016/11/tyon-tuunaajan-inspiraatiokirja.pdf
- Kohti työelämää - Työkirja; Työterveyslaitos; 2013
- Motivaatio, Työn ilo ja into; Rasila&Pitkonen; Yrityskirjat; 2013
- Tehtävissä annetut artikkelit

Opetusmenetelmät

Learning-by-doing ja itsereflektointi. Itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso.
Opiskelija suorittaa opintojakson tehtävät oman aikataulunsa mukaisesti.
Opintojaksolla on oman ajankäytön seurantaan liittyvä tehtävä, jonka suoritus vaatii opiskelijalta aktiivista ajankäytön seurantaa yhden viikon ajalta.
Opettaja on ohjausta ja teknistä tukea varten tavoitettavissa sähköpostitse koko opintojakson suorituksen ajan ja vastaa sähköposteihin viimeistään muutaman päivän sisällä
Opintojakso on TOINEN OSA yhteensä 5 op:een opintopaketista, johon kuuluvat opintojaksot Työn ja opiskelun ilo, Työn ja oman opiskelun muotoilu sekä Työn ilo ja muotoilu työyhteisössä. Opiskelijan on mahdollista suorittaa 1 op:een, 1+2 = 3 op:een tai 1+2+2 = 5 opintopisteen laajuiset opinnot suorittamalla sisältöjä vastaavat tehtävät oppimisympäristössä. Kaikki kierrokset eli 5 op on mahdollista suorittaa yhden lukukauden aikana tai suoritus on mahdollista jakaa useammalle lukukaudelle.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttejä vaan hyväksytty suoritus rakentuu tehtävien suorituksesta.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Learning-by-doing
Verkko-oppiminen
Kyseessä on itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso, joka etenee opiskelijan omien tavoitteiden, reflektoinnin ja aikataulun mukaisesti. Opitut opiskelun muotoilun taidot ovat työelämään siirrettävissä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisia suoritustapoja ei ole.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Noin 15 tehtävää itsenäisesti ja yhteistöllisesti suoritettavaa oppimistehtävää, osa pelillisiä, osa itsereflektiotehtäviä ja/tai materiaalien reflektointia.
Opintojakson mitoitus 2 op tarkoittaa sitä, että opiskelijan tulisi varata opintojakson suorittamiseen 54h aikaa (sisältäen tehtävien suorittamisen ja oheismateriaaliin tutustumisen)
Opintojaksolla on oman ajankäytön seurantaan liittyvä tehtävä, jonka suoritus vaatii opiskelijalta aktiivista ajankäytön seurantaa yhden viikon ajalta.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty suoritus edellyttää
- Kaikki opintojaksoon kuuluvat tehtävät on suoritettu.
- Tehtävistä saavutettu pistemäärä on vähintään 75 % kierroksen kokonaispisteistä.

Sisällön jaksotus

Työn ja oman opiskelun muotoilu 2 op:
Tämän opintojakson aikana opiskelija tutustuu työn muotoilun käsitteisiin, pohtii oman alansa työntekijän mahdollisuuksia muotoilla työtään ja omia keinoja muotoilla omaa opiskeluaan opiskelunilonsa lisäämiseksi. Opiskelija saa myös selvyyden oman opiskelun muotoilunsa nykytilanteesta ja laatii itselleen tavoitteita opiskelunsa muotoilemiseksi niin, että myös opiskelun ilo lisääntyy.
Kyseessä on itsenäisesti suoritettava verkko-opintojakso, joka etenee opiskelijan omien tavoitteiden, reflektoinnin ja aikataulun mukaisesti.
Opintojakson tehtävät ovat auki 1.6.-31.8.2019 välisen ajan. Opettaja lähettää opintojaksolle hyväksytyille opiskelijoille sähköpostilla ALKUINFON, joka sisältää opintojakson toimintaohjeet sekä ohjeet opintojaksolle rekisteröitymisestä.
ILMOITTAUTUMINEN opintojaksolle tapahtuu e-lomakkeella: http://turkuamk.e-lomake.fi/lomakkeet/304/lomakkeet.html

Viestintäkanava ja lisätietoja

EDELTÄVYYSEHTONA on, että opintojakso Työn ja opiskelun ilo tai siihen liittyvät oppimistehtävät tulee olla suoritettuna.
Opiskelijan suoritukset oppimisympäristössä ovat vain opintojakson opettajan nähtävillä (poikkeuksena keskustelutehtävät). Oppimisympäristön ylläpitäjät huolehtivat alustan tietoturvasta. Opintojakso sisältää myös palautekysymyksiä oppimisympäristössä. Opintojaksoa kehitetään opiskelijoilta kerätyn palautteen perusteella.
Opintojaksolle hyväksytään opiskelijat siten, että paikat jaetaan tasan Turun AMKin ja muiden Suomen amkien kesken eli tällä opintojaksolla 30 opiskelijaa Turun AMKista, 30 muista Suomen ammattikorkeakouluista. Jos paikkoja vapautuu, paikat täytetään varasijoilta.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson suoritukseen vaaditaan, että kaikki opintojaksoon kuuluvat tehtävät on suoritettu ja opiskelija on kerännyt niissä yhteensä 75 % kokonaispisteistä.
Osassa tehtävistä pisteet tulevat tehtävän palautuksesta eivätkä sisältöön perustuen (esimerkiksi omat mielipiteet tai reflektiot). Voit yrittää tehtävää useamman kerran saadaksesi riittävän määrän pisteitä tai pyrkiäksesi parempiin pisteisiin. Vaikka ohjelma näyttää kullakin kerralla kyseisen kerran pistemäärän niin vain paras tulos lasketaan kurssin kokonaispisteisiin.