Siirry suoraan sisältöön

Jazztanssi (3 op)

Toteutuksen tunnus: 2011390-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

23.08.2021 - 19.12.2021

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Toimipiste

Linnankadun taidekampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

6 - 8

Koulutus

  • Esittävän taiteen koulutus, Tanssinopettaja

Opettaja

  • Katja Korpi

Ryhmät

  • PTANSS18
    Tanssinopettaja syksy 18

Tavoitteet

Opiskelija lisää tanssinopettajan ammattitaitoaan opetusharjoittelulla eri tanssitekniikoissa. Harjoittelu kehittää opiskelijan ammatillista osaamista ja oman ammatti-identiteetin muokkautumista.
Opiskelija osaa suunnitella, toteuttaa ja itsearvioida taidetanssin opintojaksoja eri kohderyhmille. Opiskelija osaa käyttää länsimaisen taidetanssin opettamisen ja oppimisen termejä ammattimaisesti. Opiskelija osaa ottaa vastuun opetettavasta ryhmästä.
Opetusharjoittelija osaa laatia asiantuntevan ja rakentavan vertaispalautteen muille opetusharjoittelijoille. Opiskelija osaa ottaa vastaan palautetta ja kehittää opettamistaan saadun palautteen ja omien havaintojensa pohjalta.
Opetusharjoittelija osaa hyödyntää sujuvasti aineopintoja, tekniikkaopintoja ja pedagogisia opintoja harjoittelussaan.

Sisältö

Opetusharjoittelijat suunnittelevat ja toteuttavat lukukauden kestävän taidetanssin opintojakson. Harjoittelu koostuu opetuksen ja yhteissuunnittelun lisäksi opetustuntien seuraamisesta, kirjallisista töistä, itse- ja vertaisarvioinnista sekä opetus- ja tuntisuunnitelmien päivittämisestä.
Opetusharjoittelija suunnittelee ja toteuttaa itsenäisesti taidetanssituntinsa opetusjaksollaan ja ottaa vastuun opetettavasta ryhmästä.
Opetusharjoittelija seuraa ryhmän läsnäoloa ja opetuksen toteutusta.
Taidetanssin opetusharjoittelun neljä osaa rakentuvat seuraannollisesti lastentanssista jazziin: lastentanssin opetusharjoittelu (3 op), baletin opetusharjoittelu (3 op), nykytanssin opetusharjoittelu (3 op) sekä jazztanssin opetusharjoittelu (3 op).

Oppimateriaalit

Jazztanssin opetusharjoittelun ohjeistus, jazztanssin metodiikkaopinnot, jazztanssin tekniikkatunnit.

Opetusmenetelmät

Opetus toteutetaan lähiopetuksena tanssisalissa.

Huomioimme opetuksessa korona- ja turvallisuusohjeet. Opintojakso siirretään tarvittaessa reaaliaikaiseksi verkko-opetukseksi Zoomiin. Tällaisessa tilanteessa opintojakson osallistujat saavat erillisen ohjeistuksen asiasta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Harjoittelu järjestetään työelämää vastaavissa olosuhteissa. Opetus sisältää demonstraatioita, ongelmanratkaisua, yksilöllistä työskentelyä, pari- ja ryhmätyötä, tunti- ja opetussuunnitelman laatimista, kirjallisten töiden työstämistä, itsearviointia ja vertaispalautetta.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h opiskelijan työtä, joka koostuu omasta opetusharjoittelusta, pari- ja/tai ryhmäopetuksesta. Tämän lisäksi opiskelija seuraa tanssitunteja ja antaa vertaispalautetta tunneista. Muu aika on varattu tanssituntien suunnitteluun, musiikkien etsimiseen, suullisen ja kirjallisen vertaispalautteen antamiseen, opetussuunnitelman ja tuntisuunnitelmien, oppimispäiväkirjan, itsearvioinnin ja reflektoinnin, oppimistehtävän ja harjoittelun loppuarviointiesseen kirjoittamiseen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija on suorittanut opetusharjoittelun, seurannut tanssitunnit ja palauttanut jazztanssin opetusharjoittelun ohjeistuksessa mainitut tehtävät määräaikaan mennessä.
Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut opetusharjoittelua ja palauttanut jazztanssin opetusharjoittelun ohjeistuksessa kirjattuja tehtäviä määräajan sisällä.

Sisällön jaksotus

Opetus toteutetaan aikavälillä to 2.9.- ti 14.12.2021. Ensimmäinen opetuskerta on torstaina 2.9.2021. Tämän jälkeen jazztanssitunnit järjestetään kahdesti viikossa aina tiistaisin ja torstaisin klo 17:00-18:30. Kontaktitunnittomalla viikolla 41 ei ole opetusta. Opetuksen lisäksi opintojakso sisältää aloitusinfon ja purkukerran.

Jazztanssin perusteet opintojakso toteutetaan lähiopetuksena tanssisalissa. Opetus järjestetään Linnasalissa Linnankadun taidekampuksella (Linnankatu 54). Huomioimme opetuksessa korona- ja turvallisuusohjeet. Opintojakso siirretään tarvittaessa reaaliaikaiseksi verkko-opetukseksi Zoomiin.

Opintojaksolla opiskelija harjoittelee jazztanssin perusteiden opettamista ja tuntien suunnittelua miettien erityisesti jazztanssin perusteiden sisältöjä, tavoitteita ja toteutusta. Opetusryhmä koostuu Turun ammattikorkeakoulun ja avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoista, joille opintojakso on osa vapaasti valittavia opintoja. Opetus lähtee jazztanssin alkeista ja etenee ryhmän taito- ja osaamistason mukaan.

Opetusharjoittelu koostuu ryhmäopetuksesta, omasta opetusharjoittelusta ja pariopetuksesta, jazztanssituntien seuraamisesta, tanssituntien suunnittelusta, opetusmusiikkien etsimisestä, vertaispalautteen antamisesta, reflektoinnista ja kirjallisista töistä. Opiskelijat laativat opetusharjoittelusta opetussuunnitelman ja jokaisesta tunnista tuntisuunnitelman. Tämän lisäksi opiskelijat seuraavat toistensa opetusharjoitteluita ja antavat vertaispalautetta toisilleen. Opiskelijat arvioivat omaa opettamista, itselleen ja ryhmälle asettamia tavoitteita, sekä reflektoivat omaa opettamista suhteessa saamaansa vertaispalautteeseen. Opiskelija pyrkii arvioimaan mahdollisimman moniulotteisesti saavuttamiaan tavoitteita, opetusharjoittelun sisältöä, sekä itseään opettajana loppuarviointiesseessä.

Viestintäkanava ja lisätietoja

-

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakson hyväksytty suorittaminen edellyttää opetusharjoittelun toteuttamista, tuntien seuraamista ja jazztanssin opetusharjoittelun ohjeistuksessa mainittujen tehtävien palauttamista määräajan puitteissa. Arviointi asteikolla hyväksytty - hylätty.