Siirry suoraan sisältöön

Ryhmäkoreografian valmistusprosessi (3 op)

Toteutuksen tunnus: 2011393-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

10.08.2020 - 31.10.2020

Ajoitus

17.08.2020 - 18.12.2020

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Toimipiste

Linnankadun taidekampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

7 - 7

Koulutus

  • Esittävän taiteen koulutus, Tanssinopettaja

Opettaja

  • Heidi Alppirinne
  • Katja Korpi

Ryhmät

  • PTANSS18
    Tanssinopettaja syksy 18

Tavoitteet

Opiskelija osaa luoda vastuullisesti ja suunnitelmallisesti yleisölle esitettävän liikekokonaisuuden.
Opiskelija hallitsee liikkeen ja esityksen osatekijöiden yhdistämisen niin, että hänen valitsemistaan osatekijöistä kehittyy koreografiaprosessin kautta täysipainoinen tanssiteos.
Opiskelija osaa perustella ilmaisullisia valintojaan. Hän pystyy rakentavaan palautteen työstämiseen prosessinsa aikana sekä esitetyn teoksen palautteen käsittelyyn ja analyysiin.
Opiskelija ottaa vastuun tanssijoidensa ja tuotantoryhmänsä työskentelystä sekä toimii yhteistyössä valo- ja äänisuunnittelun, puvuston sekä tuotannon opetuksesta vastaavien kanssa esityskokonaisuuden aikaansaamisessa, toteuttamisessa ja markkinoinnissa.
Opiskelija osaa arvioida ja mitoittaa tanssiteoksen valmistamisen vaatiman ajan.
Opiskelija suoriutuu teoksensa digitaalisesta dokumentoinnista ja levityksestä.
Opiskelija lisää tanssin taiteilija-opettajan ammattitaitoaan koreografisella harjoittelulla. Harjoittelu kehittää ja syventää opiskelijan ammatillista osaamista ja oman ammatti-identiteetin muokkautumista.

Sisältö

Koreografinen työskentely.

Koreografisen harjoittelun neljä osaa rakentuvat seuraannollisesti soolotyöstä ryhmäkoreografiaan: soolon valmistusprosessi, soolon esitysperiodi, ryhmäkoreografian valmistusprosessi, ryhmäkoreografian esitysperiodi.

Oppimateriaalit

- Lauri, Hanna Leena. 2000. Musiikki osana koreografista prosessia. Opinnäytetyö. Turku AMK.
- Raumanni, Maija Reeta. 2003. Miten tanssiteos saa hetkellisen muotonsa. Opinnäytetyö. Turku AMK.
- Hirvonen, Inkeri. 2005. Täältä sinne. Koreografia oppimisprosessina. Opinnäytetyö. Turku AMK.
- Väänänen, Mirva. 2009. Tanssin ilmaisuvoima ja tulkinta. Opinnäytetyö. Turku AMK.

Opetusmenetelmät

Projektioppiminen, tiimioppiminen, vertaispalaute.
Tehtävänannon jälkeen aiesuunnitelman laatiminen ja itsenäinen työskentely valitun työryhmän kanssa. Välinäyttö ja henkilökohtaiset tutortapaamiset rytmittävät prosessia. Valosuunnitelman laatiminen valosuunnittelun lehtorin ohjeistuksen mukaan. Ryhmäkoreografia esityskokonaisuuden markkinointi/tuottaminen. Vertaispalaute opintojakson aikana ja päätteeksi.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Yhteisopettajuus, projektityö, tiimityö, tuutorointi, palautekeskustelu.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelija on vastuussa työryhmän kokoamisesta (esiintyjät, tekniikkaryhmä) sekä tilavarauksista teoksensa harjoittamista varten. Lisäksi opiskelija on velvoitettu varaamaan henkilökohtaiset tutorointiajat ryhmäkoreografiaprosessilleen ohjausvastuussa olevilta opettajilta.
Opiskelija suunnittelee ja harjoituttaa ryhmäkoreografian. Hän laatii aiesuunnitelman ja audiovisuaalisen suunnitelman. Opiskelijaryhmä vastaa ryhmäkoreografiakokonaisuuden markkinoinnista.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija osallistuu puutteellisesti opintojakson vuorovaikutustilanteisiin ja jättää oppimistehtäviä tekemättä ja/tai henkilökohtaisia tutorointeja käyttämättä.

Sisällön jaksotus

Ryhmäkoreografian laatiminen, harjoituttaminen ja esittäminen. Opiskelija kehittyy ryhmäkoreografian tekijänä ja tutkii liikettä omista kiinnostuksen kohteistaan käsin. Opiskelija kehittyy taiteellisen työryhmän vetäjänä ja hallitsee ryhmäprosessin ajankäytön. Opiskelija laatii audiovisuaalisen suunnitelman valosuunnittelun lehtorin ohjeistuksen mukaan.
Ryhmäkoreografian valmistusprosessi syyslukukauden 2020 aikana.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin kohteena läsnäolo lähiopetuksessa, työskentely prosessissa, ryhmätyö, asenne oppimiseen, annettujen tehtävien tekeminen määräajassa ja laajuudessa, kehittyminen koreografisessa prosessissa. Aie- ja valosuunnitelman laatiminen, tuotantopalaveriin osallistuminen.