Siirry suoraan sisältöön

Venäjä IV (5 op)

Toteutuksen tunnus: 3061120-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2019 - 29.02.2020

Ajoitus

13.01.2020 - 17.04.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 30

Koulutus

  • Tuotantotalouden koulutus
  • Liiketoiminnan logistiikan koulutus

Opettaja

  • Jaana Kaartovuori

Ryhmät

  • PLILOS18
    Liiketoiminnan logistiikka
  • PTUTAS17
    Tuotantotalous
  • PLILOS17
    Liiketoiminnan logistiikan koulutus
  • PTUTAS16
    Tuotantotalouden koulutus
  • PTUTAS18
    Tuotantotalous

Tavoitteet

Taitotasotavoite A2-B1 Kuunteleminen / PuhuminenOpiskelija ymmärtää pidempää puhetta ja keskeisen ajatuksen monista televisio- ja radio-ohjelmista, jos aihepiiri on suhteellisen tuttu. Ymmärtäminen edellyttää yleiskieltä, satunnaisia toistoja ja uudelleenmuotoiluja. Opiskelija selviää tavallisimmissa käytännön puhetilanteissa. Osaa ilmaista itseään suhteellisen vaivattomasti. Vaikka taukoja ja katkoksia esiintyy, puhe jatkuu ja viesti välittyy. osaa käyttää kohtalaisen laajaa sanastoa ja monenlaisia rakenteita.LukeminenOpiskelija pystyy lukemaan pidempiä, muutaman kappaleen pituisia tekstejä. Saa selville pääasiat esim. lehtiartikkeleista liittyen tuttuihin asioihin, esitteistä, käyttöohjeista. Ymmärtää yksinkertaisia henkilökohtaisia kirjeitä.Kirjoittaminen Opiskelija pystyy kirjoittamaan ymmärrettäviä tekstejä tavallisista aiheista, vaikkakin kieliopilliset ja sanastolliset puutteet vaikeuttavat toisinaan ymmärtämistä. Hallitsee hyvin jokapäiväisiin tilanteisiin liittyvän sanaston ja peruskieliopin keskeiset rakenteet..

Sisältö

Sanaston ja rakenteiden laajennus yleisesti ja logistiikan alaan liittyenSuullinen ja kirjallinen viestintäVenäläinen tapakulttuuri

Oppimateriaalit

Oppikirjana: Otavan Pora! 2 kappaleesta 4 eteenpäin (+ siihen liittyvä äänite)
Muu materiaali Optimassa

Opetusmenetelmät

Ryhmätyöskentely, parityöskentely ja itsenäinen työskentely

Sisällön jaksotus

Lähitunneilla sanasto- ja rakennetehtäviä, suullisia tilanneharjoituksia pareittain ja pienryhmissä, kuunteluharjoituksia, mahdollisesti sanakokeita.
Etänä (Optimassa) erilaisia tehtäviä, unohtamatta venäläistä kulttuuria.
Opintojakson tarkoituksena on laajentaa työelämään ja myös arkitilanteisiin liittyvää sanastoa. Perehdytään mahdollisesti logistiikan alan sanastoon pareittain/ryhmissä.
Lukkarin selvittyä mietitään aikataulutusta lähi- ja etätehtävien suhteen (onko 2 x 2h viikossa vai jokin sovellus tästä).
Kurssin lopussa kirjallinen tentti tai vaihtoehtoisesti arvioitavia tehtäviä kurssin kuluessa (joita voi vielä korottaa tentillä).

Viestintäkanava ja lisätietoja

Taitotaso A2-B1

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen lähitunneille (70% pidetyistä lähitunneista) ja koti- ja Optima-tehtävien ajallaan suorittaminen. Arvioitavien tehtävien tai kirjallisen tentin hyväksytty suoritus.