Siirry suoraan sisältöön

Perusharjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: 3101194-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.02.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

03.03.2021 - 24.10.2021

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Ajoneuvo- ja kuljetustekniikan koulutus

Opettaja

  • Rami Wahlsten

Ryhmät

  • PAUTOS20B
    PAUTOS20B
  • PAUTOS20A
    PAUTOS20A

Tavoitteet

Harjoittelun tavoitteena on oppia omassa ammatissa käytettäviä työtehtäviä, työskentelytapoja sekä tarvittavia tietoja ja taitoja. Tavoitteena on myös tutustuttaa opiskelija organisaatioiden toimintaan ja sosiaalisiin suhteisiin sekä antaa käsitys tuottavuuden, kehittyneen toiminta-ajatuksen, kannattavuuden ja yrittäjyyden merkityksestä. Perusharjoittelu on laajuudeltaan 10 op, 7 viikkoa.

Sisältö

Harjoittelu on ohjattua. Koulutusohjelman nimeämät opettajat valmentavat opiskelijat harjoitteluun lähtöön ja ohjaavat harjoittelua Optimaan tallennettujen tehtävien ja niiden raportoinnin välityksellä. Harjoittelun hyväksyy kt- vastaava/harjoitteluvastaava.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelu 10 op vastaa 30 kahdeksan tunnin työpäivää (tai harjoittelupaikalla noudatettavaa työaikaa, esim 7,5 h/päivä).

Sisällön jaksotus

Perusharjoittelun voi suorittaa esimerkiksi ensimmäineneä tai toisena kesänä, mutta sen voi suorittaa myös osa-aikaisestti lukukauden aikana. Opiskelija hankkii harjoittelupaikan. Opiskelija tekee harjoittelupaikan kanssa harjoittelusopimuksen. Harjoittelusopimusta ei tarvitse täyttää, mikäli harjoittelu suoritetaan palkallisessa työssä.

Opiskelija suorittaa harjoittelun ja pyrkii aktiivisesti tavoitteisiin opiskellen tavoiteltuja tietoja ja taitoja. Hän suorittaa harjoitteluun liittyvät tehtävät. Opiskelija arvioi harjoitteluansa harjoitteluraportissa.

Opiskelija palauttaa harjoitteluun liittyvät dokumentit kuukauden kuluessa harjoittelun päättymisestä.

Mikä käy harjoittelupaikaksi?

Perusharjoitelussa periaatteessa mikä vaan työpaikka, mutta mieluiten joku auto- tai kuljetusalan työpaikka.

Arviointiasteikko

H-5