Siirry suoraan sisältöön

Mikrobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5021100-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2019 - 16.01.2020

Ajoitus

07.01.2020 - 30.05.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Bio- ja kemiantekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju
  • Sari Airenne

Ajoitusryhmät

  • Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
  • Pienryhmä 3 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)

Ryhmät

  • PBIOKES19
    Bio- ja kemiantekniikan koulutus koulutus
  • PBIOKES19A
    PBIOKES19A
  • PBIOKES19B
    PBIOKES19B

Pienryhmät

  • Pienryhmä 1
  • Pienryhmä 2
  • Pienryhmä 3

Tavoitteet

Opiskelija osaa selostaa mikrobien ja muiden solujen rakennetta, luokittelua ja toimintaa. Hän tuntee ympäristötekijöiden vaikutuksen mikrobien kasvuun, lisääntymiseen ja leviämiseen. Opiskelija tuntee mikrobien hyödyllisen ja haitallisen vaikutuksen. Hän osaa käyttää mikrobiologisia menetelmiä ja osaa soveltaa aseptiikan periaatteita erilaisissa työympäristöissä.

Sisältö

- solun rakenne ja toiminta
- mikrobien luokittelu
- mikrobien kasvu, kasvukinetiikka ja kasvun säätely
- virukset
- mikrobien biologinen ja teollinen merkitys ja käyttö
- mikrobiologinen työturvallisuus ja hygienia
- sterilointitekniikat
- laboratoriotöitä

Arviointiasteikko

H-5