Siirry suoraan sisältöön

Food processes and manufacturing and hygiene in food processing (5 op)

Toteutuksen tunnus: 5021172-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.06.2020 - 06.10.2020

Ajoitus

07.10.2020 - 20.11.2020

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

0 - 30

Koulutus

  • Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PPROMS17
    Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
  • PPROMS18
    Prosessi-ja materiaalitekniikan koulutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata elintarvikkeiden valmistusprosesseja alkutuotannosta ruokapöytään. Hän osaa kuvata elintarvikkeiden hygieniavaatimukset.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy Optimasta

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan teoriaopetuksena ja ryhmätöiden avulla sekä laboratoriotöinä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei vaihtoehtoista suoritustapaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus: teoriaopetus 2op sekä laboratoriotyöt 3op. Laboratoriotyöt tehdään parityöskentelynä ja ovat pakollisia. Jokaisesta laboratoriotyöstä palautetaan raportti, joka pitää olla palautettuna ja hyväksyttynä ennen seuraavan opintojakson alkua. Ennen jokaista laboratoriotyötä tehdään työhön liittyvät ennakkotehtävät, jotka pitää olla palautettuna palautuskansioon, jotta saa aloittaa laboratoriotyön. Opintojakson lopulla on tentti, johon kuuluvat sekä teoriaopetus että laboratoriotyöt.
Elintarviketekniikan laboratoriotyöt(alustavasti):
1. Elintarvikkeen säilyvyys
2. Pintahygieniatyö
3. Prosessin ilmanäytteenotto sekä analysointi.

Sisällön jaksotus

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- osaa kuvata ruokaketjun alkutuotannosta ruokapöytään
- osaa kuvata elintarvikkeiden hygieniavaatimukset
- osaa keskeisimmät kohdat elintarvikelainsäädännöstä, löytää ja osaa soveltaa laki- ja asetuskokoelmia sekä alan ohjeistusta
- osaa esitellä yleiset elintarvikealan mikrobit ja niiden elinehtoja sekä käyttää mikrobiologian käsitteistöä.
- tuntee omavalvonnan periaatteet.
- tuntee HACCP periaatteet

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Laboratoriotyöskentely koko opintojakson ajan 30%
Laboratoriopäiväkirja (yksilö) 20%
Laboratoriotyön raportit (ryhmä) 20%
Lopputentti 30%

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut hyväksytysti annettuja tehtäviä/osioita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen