Siirry suoraan sisältöön

Liike- ja teollisuusrakentaminen (3 op)

Toteutuksen tunnus: 5041184-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2021 - 16.01.2022

Ajoitus

01.01.2022 - 30.04.2022

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus, rakennusmestari

Opettaja

  • Tapio Keiramo

Ryhmät

  • PRAKMS20
    Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus, rakennusmestari S20

Tavoitteet

Opiskelija osaa liike- ja teollisuusrakenteiden rakenteita, rakennusosia ja ymmärtää rakenteille asetettavat vaatimukset. Opiskelija tietää teräsbetoni-, teräs- ja puurakenteiden runkoratkaisuja ja rakenteille tyypillisiä liitoksia. Hän tietää erilaisia julkisivu- ja yläpohjarakenteita ja erilaisia alapohjaratkaisuja. Opiskelija osaa tulkita liike- ja teollisuusrakennusten suunnitelmia.
Opiskelija tietää betonielementtiteollisuuden tuotteita ja tuotantomenetelmiä. Hän tietää tuotteiden laadunvarmistusmenetelmiä ja -määräyksiä. Hän osaa betonielementtien asennussuunnitelman sisällön. Opiskelija tietää mm. pilarien, palkkien, laatta- ja seinäelementtiasennuksen työvaiheet.
Opiskelija tietää puutuoteteollisuuden tuotteita ja tuotantomenetelmiä. Opiskelija tietää puutuoteosien ja elementtien vastaanoton, varastoinnin ja asennuksen kohteessa.
Opiskelija tietää terästuoteteollisuuden tuotteita ja tuotantomenetelmiä. Hän tuntee teollisen valmistuksen työvaiheita ja menetelmiä mm. pinnoitus. Opiskelija tuntee teräsrakenteiden tavanomaisia liitoksia. Opiskelija tietää teräsrakenteiden vastaanoton, työmaalla suoritettavan laadun varmistuksen, varastoinnin ja asennuksen.

Arviointiasteikko

H-5