Siirry suoraan sisältöön

Syventävien ammattiopintojen harjoittelu (15 op)

Toteutuksen tunnus: 7011098-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.04.2020 - 31.08.2020

Ajoitus

01.08.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Kari Salonen
  • Anne Merta

Vastuuopettaja

Anne Merta

Ryhmät

  • PSOSVS17
    Sosionomi (AMK), Turku, PSOSVS17

Tavoitteet

Opiskelija on sisäistänyt sosiaalialan arvot ja ammattieettiset periaatteet ja toimii niiden mukaisesti. Opiskelija osaa luoda asiakkaan osallisuutta tukevan ammatillisen vuorovaikutus ja yhteistyösuhteen.
Opiskelija ymmärtää asiakkaan tarpeet. Hän osaa tukea voimavarojen käyttöönottoa ja vahvistumista yksilön kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja elämäntilanteissa. Opiskelija hallitsee palveluohjauksen ja ennaltaehkäisevän työn menetelmiä. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida erilaisia asiakastyön teoreettisia työorientaatioita ja työmenetelmiä.
Opiskelija osaa arvioida ja kuvata asiakasprosessin eri vaiheita ja kehittää työtään sen pohjalta. Opiskelija osaa toimia sosiaalisen asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa.

Sisältö

- harjoittelu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ym. alan työympäristöissä julkisella ja yksityissektorilla, yhdistyksissä, projekteissa tai hankkeissa
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua. Opiskelijalla on henkilökohtainen työpaikan nimeämä harjoittelunohjaaja, jonka kanssa hän tarkentaa itse asettamiaan oppimistavoitteita sekä käy säännöllisiä ohjauskeskusteluja.

Harjoitteluun kuuluu oppimistehtäviä ja opiskelija keskustelee niistä ohjaajansa kanssa. Ohjaava opettaja käy opiskelijan ja ohjaajan kanssa arviointikeskustelun, jossa tarkastellaan asetettujen tavoitteiden toteutumista, harjoittelutehtäviä sekä opiskelijan toimintaa harjoittelussa.

Opiskelija palauttaa harjoittelun päätyttyä jaksoon liittyvät tehtävät ja muut dokumentit Optima -kansioon saaden niistä arvioinnin ja sanallisen palautteen ohjaavalta opettajalta.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Harjoittelun ja siihen liittyvien tehtävien suorittaminen hyväksytysti.

Sisällön jaksotus

Opiskelijat suorittavat harjoittelunsa yksilöllisen aikataulunsa mukaisesti syksyllä 2020 .

- Opiskelija palauttaa harjoittelusuunnitelman viimeistään kolme viikkoa ennen harjoittelun alkua Optimaan.
- Harjoittelun tavoitteet palautetaan Optimaan
- Jaksolle on määritelty oppimistehtäviä, jotka palautetaan Optimassa olevaan palautuslaatikkoon kaksi viikkoa harjoittelun loppumisesta ja sovitaan palautekeskustelu ohjaavan opettajan kanssa

Yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet ja tehtävät löytyvät Messistä.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty