Siirry suoraan sisältöön

Syventävien ammattiopintojen harjoittelu / Toiminnalliset menetelmät (15 op)

Toteutuksen tunnus: 7011098-3021

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

10.11.2021 - 01.11.2022

Ajoitus

03.01.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

15 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

94 % Lähiopetus, 6 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 30

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Heidi Ristseppä
  • Heli Virjonen
  • Noora Kumpulainen

Ryhmät

  • PSOSTS19
    Sosionomi
  • MSOSTK19
    Sosionomi (AMK), monimuoto, Turku K18
  • MSOSSS19
    Sosionomi, monimuoto, Salo
  • PSOSTK19
    Sosionomikoulutus

Tavoitteet

Opiskelija on sisäistänyt sosiaalialan arvot ja ammattieettiset periaatteet ja toimii niiden mukaisesti. Opiskelija osaa luoda asiakkaan osallisuutta tukevan ammatillisen vuorovaikutus ja yhteistyösuhteen.
Opiskelija ymmärtää asiakkaan tarpeet. Hän osaa tukea voimavarojen käyttöönottoa ja vahvistumista yksilön kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja elämäntilanteissa. Opiskelija hallitsee palveluohjauksen ja ennaltaehkäisevän työn menetelmiä. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida erilaisia asiakastyön teoreettisia työorientaatioita ja työmenetelmiä.
Opiskelija osaa arvioida ja kuvata asiakasprosessin eri vaiheita ja kehittää työtään sen pohjalta. Opiskelija osaa toimia sosiaalisen asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa.

Sisältö

- harjoittelu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ym. alan työympäristöissä julkisella ja yksityissektorilla, yhdistyksissä, projekteissa tai hankkeissa
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua. Opiskelijalla on henkilökohtainen työpaikan nimeämä harjoittelunohjaaja, jonka kanssa hän tarkentaa itse asettamiaan oppimistavoitteita sekä käy säännöllisiä ohjauskeskusteluja. Harjoitteluun kuuluu oppimistehtäviä ja opiskelija keskustelee niistä ohjaajansa kanssa. Ohjaava opettaja käy opiskelijan ja ohjaajan kanssa arviointikeskustelun, jossa tarkastellaan asetettujen tavoitteiden toteutumista, harjoittelutehtäviä sekä opiskelijan toimintaa harjoittelussa. Opiskelija palauttaa harjoittelun päätyttyä jaksoon liittyvät tehtävät ja muut dokumentit oppimisaluatalle saaden niistä arvioinnin ja sanallisen palautteen ohjaavalta opettajalta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelun ja siihen liittyvien tehtävien suorittaminen hyväksytysti

Sisällön jaksotus

Suomeksi
Harjoittelun voi suorittaa joko kevätlukukaudella (jos aikoo valmistua keväällä 2022) tai syyskaudella. Kummallekin ryhmälle pidetään alla näkyvät infot ja palautepäivät erikseen.
**********************************************************************************************

Ennen harjoittelun aloitusta on toimitettava allekirjoitettu korona-lomake ohjaavalle opettajalle. Lomake löytyy messin korona-infosta niin kauan kuin valtakunnallinen korona tilanne on ajankohtainen, siinä on valmiina koulutusjohtajan allekirjoitus, harjoittelupaikan edustaja ei allekirjoita sopimusta. Sopimukset palautetaan itsin palautuslaatikkoon ja ohjaajalle tarkastettavaksi. Lisäksi on käytävä erillinen korona-info. Ilman näitä toimia ei ole mahdollista aloittaa harjoittelua. Varmistathan ohjaajaltasi asian, jos sinulla on epäselvyyttä sen suhteen.
**********************************************************************************************
• Jokaiseen ohjauskertaan osallistuminen on velvoittava, sillä harjoittelun prosessointi ryhmässä on oleellinen osa opiskelijan oppimisprosessia. Ohjaustunnit verkossa sisältyvät harjoittelutunteihin.

• Jaksolle on määritelty oppimistehtävät, jotka palautetaan Itslearningissä olevaan palautuslaatikkoon kahden viikon kuluessa harjoittelun päättymisestä. Harjoitteluohje ja siihen sisältyvät tehtävät löytyvät Messistä sosiaali- ja kasvatusalan tiedostosta.
**********************************************************************************************
Ennen harjoittelun alkamista opiskelija toimittaa sähköisesti ohjaavalle opettajalle harjoittelusuunnitelman kolme viikkoa ennen harjoittelun alkamista ja esittää lain vaatiman rikostaustaotteen, mikäli harjoittelupaikan asiakkaat tai joku heistä on alaikäinen. Rikostaustaote on voimassa 6 kk. Jos rikostaustaote on vanhentunut, niin opiskelijan pitää tilata uusi ote, joka on opiskelijalle maksuton.
Myös ns. koronaliite palautetaan Itsiin sähköisesti allekirjoitettuna.


Keväällä 2022 harjoittelun suorittavat:

Tapaamiset ja ohjaukset tapahtuvat zoomin kautta. Paikallaoleminen on pakollista kaikille harjoittelun keväällä 2022 tekeville!

-alkuinfo ja koronainfo ke 15.12. klo 9-10.30 Zoom: https://turkuamk.zoom.us/j/66154782210
-väliohjaus ke 16.2. klo 9-10.30 Zoom
-palautepäivä ke 6.4. klo 9-10.30 Zoom

Heidin ryhmän linkki: https://turkuamk.zoom.us/j/63346699795
Helin ryhmän linkki: https://turkuamk.zoom.us/j/66154782210

Syksyllä harjoittelut suorittavat:
-alkuinfo ja koronainfo ke 25.5. klo 12.30-14 Zoom: https://turkuamk.zoom.us/j/63346699795
-väliohjaus ke 12.10. klo 9-10.30 Zoom
-palautepäivä ti 29.11. klo 12.30-14 Zoom

Viestintäkanava ja lisätietoja

Muut yksilöharjoittelut tulee olla suoritettuna ennen sv harjoittelun aloittamista.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty