Siirry suoraan sisältöön

Syventävien ammattiopintojen harjoittelu / Toiminnalliset menetelmät (15 op)

Toteutuksen tunnus: 7011098-3028

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

25.10.2022 - 31.08.2023

Ajoitus

01.01.2023 - 22.12.2023

Opintopistemäärä

15 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 39

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Heidi Ristseppä
  • Outi Linnossuo

Ryhmät

  • MSOSSS20
    Sosionomi, monimuoto, Salo
  • PSOSTS20
    Sosionomi (AMK), Turku, S20
  • MSOSTK20
    Sosionomi (AMK), Turku, monimuoto, K20
  • PSOSTK20
    Sosionomi (AMK), Turku, K20
  • 31.05.2023 14:00 - 16:00, Harkan palautekeskustelu, Syventävien ammattiopintojen harjoittelu / Toiminnalliset menetelmät 7011098-3028

Tavoitteet

Opiskelija on sisäistänyt sosiaalialan arvot ja ammattieettiset periaatteet ja toimii niiden mukaisesti. Opiskelija osaa luoda asiakkaan osallisuutta tukevan ammatillisen vuorovaikutus ja yhteistyösuhteen.
Opiskelija ymmärtää asiakkaan tarpeet. Hän osaa tukea voimavarojen käyttöönottoa ja vahvistumista yksilön kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja elämäntilanteissa. Opiskelija hallitsee palveluohjauksen ja ennaltaehkäisevän työn menetelmiä. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida erilaisia asiakastyön teoreettisia työorientaatioita ja työmenetelmiä.
Opiskelija osaa arvioida ja kuvata asiakasprosessin eri vaiheita ja kehittää työtään sen pohjalta. Opiskelija osaa toimia sosiaalisen asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa.

Sisältö

- harjoittelu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ym. alan työympäristöissä julkisella ja yksityissektorilla, yhdistyksissä, projekteissa tai hankkeissa
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua. Opiskelijalla on henkilökohtainen työpaikan nimeämä harjoittelunohjaaja, jonka kanssa hän tarkentaa itse asettamiaan oppimistavoitteita sekä käy säännöllisiä ohjauskeskusteluja. Harjoitteluun kuuluu oppimistehtäviä ja opiskelija keskustelee niistä ohjaajansa kanssa. Ohjaava opettaja käy opiskelijan ja ohjaajan kanssa arviointikeskustelun, jossa tarkastellaan asetettujen tavoitteiden toteutumista, harjoittelutehtäviä sekä opiskelijan toimintaa harjoittelussa. Opiskelija palauttaa harjoittelun päätyttyä jaksoon liittyvät tehtävät ja muut dokumentit saaden niistä arvioinnin ja sanallisen palautteen ohjaavalta opettajalta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelun ja siihen liittyvien tehtävien suorittaminen hyväksytysti, harjoitteluinfoon ja harjoittelun palautepäiviin osallistuminen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Löytyy harjoitteluohjeen arviointilomakkeesta.

Sisällön jaksotus

Opiskelijat suorittavat harjoittelunsa yksilöllisen aikataulunsa mukaisesti vuoden 2023 aikana. Edeltävyysehto sv harjoittelun suorittamiselle on valinnaisen ammattiopinnon I moduulin suorittaminen sekä muiden yksilöharjoittelujen hyväksytty suorittaminen.

- Opiskelija hyväksyttää harjoittelupaikan ja harjoittelun ajankohdan harjoittelua ohjaavalla opettajalla viimeistään kuukautta ennen suunniteltua harjoittelun alkua.
- Kevätlukukaudella harjoittelun suorittavilla on yhteinen harjoitteluun lähettäminen . Infoon osallistuminen on pakollista, jotta voi suorittaa harjoittelunsa jo kevätlukukaudella.

- Syyslukukaudella harjoittelun suorittavilla harjoitteluun lähettäminen on huhtikuussa.
- Harjoittelujen purkukeskustelut sovitaan pienryhmissä, kun harjoitteluajankohdat ovat selvillä.
- Jaksolle on määritelty oppimistehtäviä, jotka palautetaan opettajan antaman ohjeistuksen mukaan

Yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet ja tehtävät löytyvät Messistä.

KEVÄT 2023:
- Opiskelija hyväksyttää harjoittelupaikan ja harjoittelun ajankohdan harjoittelua ohjaavalla opettajalla viimeistään kuukautta ennen suunniteltua harjoittelun alkua. Pääsääntöisesti harjoittelupaikat hyväksytetään infossa.
- Kevätlukukaudella harjoittelun suorittavilla on yhteinen harjoitteluun lähettäminen 19.12.2022 klo 14-16: https://turkuamk.zoom.us/j/63346699795 . Infoon osallistuminen on pakollista, jotta voi suorittaa harjoittelunsa jo kevätlukukaudella.
- Ns. koronaliite toimitettava allekirjoitettuna Itslearningiin ennen harjoittelun aloittamista (ohjeistetaan infossa/ohje saattaa muuttua).
-väliohjaus: 7.3 14-16 zoom, sama linkki
-harkan palautekeskustelu zoom 31.5 14-16, sama linkki


KESÄ ja SYKSY 2023:
- Syyslukukaudella harjoittelun suorittavilla harjoitteluun lähettäminen on 26.4.2023 klo 15-17.
> laita meili outi.m.linnossuo@turkuamk.fi, jos olet menossa harjoitteluun kesällä tai syksyllä 2023.
- Väliohjaus harkkapaikalle ja harkan palautekeskustelut sovitaan erikseen syksylle 2023.
- Jaksolle on määritelty oppimistehtäviä (Messissä), jotka palautetaan opettajan antaman ohjeistuksen mukaan viimeistään kahden viikon kuluessa harjoittelun päättymisestä raporttina Sun harkkaan.

Yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet ja tehtävät löytyvät Messistä. Sun harkassa olevat opiskelijat palauttavat kaikki dokumentit Sun harkkaan ja muut ohjaavan opettajan kanssa sopien (esim. ITS-learning).

Viestintäkanava ja lisätietoja

Muut yksilöharjoittelut oltava suoritettuna ennen sv harjoittelun aloittamista.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty