Siirry suoraan sisältöön

Syventävien ammattiopintojen harjoittelu / Aikuistyö (15 op)

Toteutuksen tunnus: 7011098-3030

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2022 - 16.04.2023

Ajoitus

01.12.2022 - 31.12.2023

Opintopistemäärä

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Paikasta riippumaton

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Kari Salonen
  • Tiina Laakso
  • Marjo Vähäkangas

Ryhmät

  • MSOSSS20
    Sosionomi, monimuoto, Salo
  • PSOSTS20
    Sosionomi (AMK), Turku, S20
  • MSOSTK20
    Sosionomi (AMK), Turku, monimuoto, K20
  • PSOSTK20
    Sosionomi (AMK), Turku, K20
  • 26.04.2023 15:00 - 17:00, Syventävien ammattiopintojen harjoittelu

Tavoitteet

Opiskelija on sisäistänyt sosiaalialan arvot ja ammattieettiset periaatteet ja toimii niiden mukaisesti. Opiskelija osaa luoda asiakkaan osallisuutta tukevan ammatillisen vuorovaikutus ja yhteistyösuhteen.
Opiskelija ymmärtää asiakkaan tarpeet. Hän osaa tukea voimavarojen käyttöönottoa ja vahvistumista yksilön kasvun ja kehityksen eri vaiheissa ja elämäntilanteissa. Opiskelija hallitsee palveluohjauksen ja ennaltaehkäisevän työn menetelmiä. Opiskelija osaa soveltaa ja arvioida erilaisia asiakastyön teoreettisia työorientaatioita ja työmenetelmiä.
Opiskelija osaa arvioida ja kuvata asiakasprosessin eri vaiheita ja kehittää työtään sen pohjalta. Opiskelija osaa toimia sosiaalisen asiantuntijana moniammatillisissa työryhmissä ja verkostoissa.

Sisältö

- harjoittelu sosiaali-, terveys-, kasvatus- ym. alan työympäristöissä julkisella ja yksityissektorilla, yhdistyksissä, projekteissa tai hankkeissa
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Opetusmenetelmät

Harjoittelu on tavoitteellista ja ohjattua. Opiskelijalla on henkilökohtainen työpaikan nimeämä harjoittelunohjaaja, jonka kanssa hän tarkentaa itse asettamiaan oppimistavoitteita sekä käy säännöllisiä ohjauskeskusteluja. Harjoitteluun kuuluu oppimistehtäviä ja opiskelija keskustelee niistä ohjaajansa kanssa. Ohjaava opettaja käy opiskelijan ja ohjaajan kanssa arviointikeskustelun, jossa tarkastellaan asetettujen tavoitteiden toteutumista, harjoittelutehtäviä sekä opiskelijan toimintaa harjoittelussa. Opiskelija palauttaa harjoittelun päätyttyä jaksoon liittyvät tehtävät ja arviointilomakkeet Sun Harkkaan, saaden niistä arvioinnin ja sanallisen palautteen ohjaavalta opettajalta. Harjoittelutehtävästä käydään suullinen palautekeskustelu.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelun ja siihen liittyvien tehtävien suorittaminen hyväksytysti, harjoitteluinfoon ja harjoittelun palautekeskusteluun osallistuminen.

Työ harjoittelupaikassa 350 tuntia. Harjoittelutehtäviin varattua itsenäisen opiskelun aikaa 50 tuntia.

Sisällön jaksotus

OPINTOJAKSO ON TÄYNNÄ!

Opiskelijat suorittavat harjoittelunsa yksilöllisen aikataulunsa mukaisesti vuoden 2023 aikana. Edeltävyysehto sv harjoittelun suorittamiselle on valinnaisen ammattiopinnon I moduulin suorittaminen sekä muiden yksilöharjoittelujen hyväksytty suorittaminen (pitää näkyä pepissä).

- Opiskelija hyväksyttää harjoittelupaikan ja harjoittelun ajankohdan harjoittelua ohjaavalla opettajalla viimeistään kuukautta ennen suunniteltua harjoittelun alkua. Pääsääntöisesti harjoittelupaikat hyväksytetään infossa. Aikuistyön harjoittelussa asiakkaana ovat aikuiset, yli 18-vuotiaat.
- Kevätlukukaudella harjoittelun suorittavilla on yhteinen harjoitteluun lähettäminen 19.12.2022 klo 15-17: https://turkuamk.zoom.us/j/8761997719 . Infoon osallistuminen on pakollista, jotta voi suorittaa harjoittelunsa jo kevätlukukaudella. KS, TL, MV.
- Ns. koronaliite toimitettava allekirjoitettuna Itslearningiin ennen harjoittelun aloittamista (ohjeistetaan infossa/ohje saattaa muuttua).
- Syyslukukaudella harjoittelun suorittavilla harjoitteluun lähettäminen on 26.4.2023 klo 15-17: https://turkuamk.zoom.us/j/8761997719 , KS, TL, MV
- Jaksolle on määritelty oppimistehtäviä, jotka palautetaan opettajan antaman ohjeistuksen mukaan viimeistään kahden viikon kuluessa harjoittelun päättymisestä.

Yksityiskohtaiset harjoitteluohjeet ja tehtävät löytyvät Sun Harkasta.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Sun Harkka

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointilomakkeet löytyvät harjoitteluohjeesta