Siirry suoraan sisältöön

Soveltava liikunta /Adapted Physical Activity (6 op)

Toteutuksen tunnus: 7011191-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

15.11.2019 - 31.01.2020

Ajoitus

01.01.2020 - 30.06.2020

Opintopistemäärä

6 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Opettaja

  • Kirsi Karlsson

Ryhmät

  • PFYSIS17A
    PFYSIS17A

Tavoitteet

Opiskelija osaa kuvata soveltavan liikunnan arvot ja lähtökohdat,tietää soveltavan liikunnan toimijatahot ja järjestävät organisaatiot,soveltaa liikunnan didaktiikan periaatteita erilaisille ja eri-ikäisille asiakas- ja kuntoutujaryhmille,suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikuntatoimintaa henkilöille, joilla on erityistarpeita,kohdata erilaisia asiakkaita ja harjoitella erilaisia kommunikaatiotapoja asiakkaiden kanssa,tehdä yhteistyötä sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan ammattilaisten kanssa sekä muiden soveltavaa liikuntaa järjestävien tahojen kanssa.

Sisältö

Erityisliikunnan tietoperusta ja käsitteet, erilaisuuden kohtaaminen, erityisliikunnan asiantuntijuus, liikuntatuokioiden suunnittelu, toteutus ja arviointi, erityisliikuntatapahtumat osittain moniammatillisena yhteistyönä, soveltavan liikunnan järjestäjätahojen toiminta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijat ovat suorittaneet teoriaopinnot ja kokeen syksyllä 2019. 2op
Käytännön harjoitteluosuus muodostuu lähitunneista/seminaarista, viiden kerran ohjauksista soveltavan liikunnan ryhmässä ja erityistä tukea tarvitsevan lapsen/ nuoren ohjauksesta vedessä 5x Turun liikuntapalvelukeskuksen uintiryhmissä. 4op

Käytännön osuus sisältää ohjauksien lisäksi
- itsenäisen valmistautumisen ohjauksiin,
- kirjalliset tuntisuunnitelmat soveltavan liikunnan ohjauksiin 5x, (telinevoimistelu ja näkövammaisten ryhmä)
- oppimispäiväkirjan tuottamisen uintiryhmiin liittyen
- seminaariesityksen kirjallisen tuottamisen, esittämisen ja seminaariin osallistumisen.

Sisällön jaksotus

Ryhmäohjaukset isovanhempi-lapsi telinevoimisteluryhmä ja näkövammaisten ryhmä:
vi 9 2h Käytännön harjoittelun (ryhmäohjaukset isovanhempi-lapsi ja näkövammaiset ryhmäohjaukset) perehdytys
n. 3h Isovanhempi-lapsi ryhmän opiskelijaohjaajat: perehdytys telinevoimisteluun, Minna Saikkonen, Raunistulan toimipisteessä, Raunistulantie 15 C.
vi 10-14 (3.3, 10.3, 17.3, 24.3, 31.3) klo 16-17 Isovanhempi-lapsi telinevoimisteluohjaus, noin 12 opiskelijaa
vi 10-14 (2.3,9.3, 16.3, 23.3, 30.3) klo 17-18 Näkövammaisten liikunnan ohjaus, noin 12 opiskelijaa
Ryhmäohjauksiin liittyy kirjallinen etukäteissuunnitelma, joka hyväksytetään opettajalla etukäteen. Opiskelijan tulee olla paikalla vähintään puolituntia ennen ohjauksia valmistautumassa sekä vähintään puolituntia ohjauksien jälkeen aikaa palauttekeskusteluun.
vi 16 8h Seminaari
Uinnit:
vi 9-13 5x uinnin ohjauksia/ kuusi opiskleijaa erillisen ilmoittautumislomakkeen mukaisesti. Raportointi oppimispäiväkirjana.
vi 22-23 5x uinnin ohjauksia (ma-pe)/ opiskelija. 18 opiskelijaa erillisen ilmoittautumislomakkeen mukaisesti. Raportointi oppimispäiväkirjana.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Käytännön osuuden suoritusmerkintä edellyttää aktiivisuutta itsenäisessä valmistautumisessa ja ohjausten suunnittelussa, ohjausvastuun ottamista toteutuksissa ja läsnäoloa lähitunneilla. Käytännön osuus on hyväksytty kun kaikki oppimistehtävät on suoritettu hyväksyttävästi. Käytännön osuuden hyväksytty suorittaminen on edellytys arvosanan saannille Soveltavan liikunnan opintojaksosta. Arvosanaksi muodotuu kokeesta saatu numero.