Siirry suoraan sisältöön

Hoitotason ensihoito (8 op)

Toteutuksen tunnus: 7041188-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2019 - 31.12.2019

Ajoitus

01.01.2020 - 31.07.2020

Opintopistemäärä

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Ensihoitajakoulutus

Opettaja

  • Lasse Putko

Ryhmät

  • MENHOS17
    Ensihoitaja (AMK), monimuoto, S17

Tavoitteet

HOITOTASON ENSIHOITO 8 op HTHA Opiskelijasyventää tietojaan ja taitojaan erityisosaamista vaativan potilaan ensihoidon tarpeen määrittelyssä, suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.hallitsee potilaan ja hänen läheistensä tukemisen ja ohjauksensyventää osaamistaan ammatillisessa ja hoidollisessa vuorovaikutuksessa eri-ikäisten ja eri kulttuuritaustaisten ihmisten kanssaharjaantuu tekemään ensihoitotyön asiantuntijuutta edellyttäviä päätöksiä yhdessä potilaan ja muiden ammattiryhmien kanssa sekä kykenee tukemaan potilaan voimavaroja tämän terveyden edistämiseksi.kykenee ohjattuna arvioimaan potilaan kokonaistilanteen ja tekemään työdiagnoosin sekä suunnittelemaan potilaan tarvitseman hoidon ja jatkohoitopaikan.hallitsee CRM-ajattelun ja toteuttaa sitä ensihoitotiimin toiminnassaon sisäistänyt ensihoitotyön etiikan sekä arvoperustan ja perustaa toimintansa ajantasaiseen tietoonsyventää lääkehoito-osaamistaan ensihoitotyön eri alueilla (lääkehoitopassi)kykenee systemaattiseen ja tarkoituksenmukaiseen potilastietojen dokumentointiin sekä raportointiin (ISBAR) eri yhteyksissähallitsee kommunikoinnin ensihoitohenkilöstön ja muiden ammattiryhmien kanssa (sis. VIRVE-viestinnän)syventää osaamistaan infektioiden torjunnassa ja aseptisten periaatteiden mukaisessa toiminnassa

Opetusmenetelmät

Ohjattu harjoittelu

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Työelämälähtöisyys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei ole

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ohjattu harjoittelu 203 h
Opiskelijan työmäärän mitoitus
•Jobiili 2 h
•Perehdytystunti 2 h
•Palautetunti 2 h
•Harjoittelu 197 h

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

HYVÄKSYTTY:
Kykenee asiakassuhteessa avoimeen vuorovaikutukseen ja pystyy luomaan potilaan kanssa luottamuksellisen hoitosuhteen. Osaa kriittisesti arvioida omaa työskentelyään ja toimintansa eettisiä perusteita ja hyödyntää toiminnastaan saamaansa palautetta itsensä edelleen kehittämisessä. Kykenee tarkastelemaan hoitotilanteisiin liittyviä omia tunteitaan käyttäen niiden käsittelyssä ohjausta ja asiantuntijatietoa. Toimii ammattieettisten ohjeiden mukaan ja noudattaa terveydenhuollon lainsäädäntöä. Antaa palautetta työyksiköstä oppimisympäristönä
Osaa hakea luotettavaa tietoa ja perustella sillä toimintaansa sekä pystyy ohjattuna ratkaisemaan ongelmia, tekemään päätöksiä ja toimimaan niiden mukaisesti. Osaa hoitotason ensihoidon tutkimus- ja hoitovälineistön turvallisen ja tarkoituksenmukaisen käytön. Osaa potilaan systemaattisen tutkimisen ja tunnistaa hoitotason ensihoitoa vaativat peruselintoimintojen häiriöt ja potilaan henkeä uhkaavat tilanteet. Kykenee ohjattuna arvioimaan potilaan kokonaistilanteen ja tekemään työdiagnoosin sekä suunnittelemaan potilaan tarvitseman hoidon ja jatkohoitopaikan. Osaa tunnistaa hoitoa edellyttävät ongelmat ja niiden edellyttämät hoitomenetelmät sekä niiden vasteiden seurannan. Osaa toimia aseptisten periaatteiden mukaisesti ensihoidon eri tilanteissa. Osaa toteuttaa hoitotason ensihoidon lääkehoitoa turvallisesti. Kykenee systemaattiseen ja tarkoituksenmukaiseen potilastietojen dokumentointiin sekä raportointiin (ISBAR) eri yhteyksissä.
Tunnistaa ja osaa ohjatusti eritellä potilaan ja hänen läheistensä yksilöllisiä ohjaus- ja tiedonsaantitarpeita. Pyrkii arvioimaan omaa ohjaustoimintaansa ja itseään ohjaajana potilaslähtöisesti sekä kykenee perustelemaan tekemiään valintoja. Huolehtii osana ensihoitotiimiä potilaan pitämisestä tietoisena omasta tilanteestaan sekä hänelle tehtävistä tutkimuksista ja hoidoista sekä niiden toivotuista vaikutuksista.
Osaa toimia hoitotason ensihoitajan yhteistyössä ensihoitohenkilöstön ja muiden ammattiryhmien kanssa sovittujen toimintatapojen ja suunnitelmien mukaisesti. On selvillä omasta roolistaan ja toimii sen mukaisesti, ilmoittaa kykynsä suoriutua tehtävästä tehtävän saatuaan. Osaa toimia yhteistyössä muiden tiimin jäsenten ja johtajan kanssa. Osaa varmistaa sanallisesti tehtävän vastaanottamisen. Osaa informoida tiimiä/johtajaa löydöksistään sekä tehtävän suorittamisesta. Uskaltaa tuoda esiin oman poikkeavan näkemyksensä, jos se on mahdollisesti potilaan edun mukainen. Kykenee noudattamaan sairaanhoitopiirin hoito-ohjeita sekä sairaalan ulkopuolella toteutettavan lääkehoidon säännöksiä, ohjeita, lupia sekä hoitotason ensihoitajan vastuita ja velvoitteita. Osaa käyttää ensihoidon tiedonsiirto- ja viestintävälineistöä.
Pyrkii omalla toiminnallaan vastaamaan siitä, että ensihoitotyön laatu on mahdollisimman hyvää, tiedostaa vastuunsa ja toimii sen mukaisesti työyhteisössä. Kykenee perustelemaan ratkaisunsa luotettavaan näyttöön perustuen ja hyödyntämään aktiivisesti uusinta tieteellistä tietoa ammatillisessa päätöksenteossa sekä hoitotason ensihoidon kehittämisessä. Tietää työyhteisön henkilöstön mahdollisen kehittämisohjelman ja sen merkityksen ensihoitotyön laadun kannalta.

Sisällön jaksotus

Opiskelija
- syventää tietojaan ja taitojaan erityisosaamista vaativan potilaan ensihoidon tarpeen määrittelyssä, suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa.
- hallitsee potilaan ja hänen läheistensä tukemisen ja ohjauksen
- harjaantuu tekemään ensihoitotyön asiantuntijuutta edellyttäviä päätöksiä yhdessä potilaan ja muiden ammattiryhmien kanssa sekä kykenee tukemaan potilaan voimavaroja tämän terveyden edistämiseksi.
- on sisäistänyt ensihoitotyön etiikan sekä arvoperustan ja perustaa toimintansa ajantasaiseen tietoon
- syventää lääkehoito-osaamistaan ensihoitotyön eri alueilla (lääkehoitopassi)
- hallitsee kliinisen ensihoitotyön erityispiirteitä ja siihen liittyvää kirjaamista.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty