Siirry suoraan sisältöön

Suun terveydenhoidon perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: 7051059-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

12.08.2019 - 15.09.2019

Ajoitus

26.08.2019 - 31.12.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 30

Koulutus

  • Suuhygienistikoulutus

Opettaja

  • Johanna Kurtti
  • Päivi Pietikäinen

Ryhmät

  • PSUUNS19
    Suuhygienisti

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tunnistaa suun terveydenhoitotyön tieteellisen ja eettisen perustan
- kuvata suuhygienistin roolin suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristöissä
- kuvata suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
- tunnistaa vastaanoton toimintavalmiuteen liittyvät tehtävät
- kuvata suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja esittää asiakaskirjaamisen
- selittää perusteet ravintoaineista, ravinnon ja terveyden yhteyksistä sekä ruoan valintaan vaikuttavista tekijöistä

Sisältö

Suun terveydenhoitotyön tieteellinen ja eettinen perusta
Suuhygienistin rooli suun terveydenhuollossa ja toimintaympäristössä
Suun terveydenhoitotyön työ- ja ympäristöterveydelliset sekä turvallisuusnäkökohdat
Vastaanoton toimintavalmius
Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet
Ravitsemus suun terveydenhuollossa

Opetusmenetelmät

Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Keskusteleva luento-opetus
Pienryhmätyöskentely ja harjoitukset
Oppimista edistävät tehtävät ja oppimisen testit
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä
Johanna Kurtti, Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op:
Toteutetaan keskustelevana lähiopetuksena (mm. ravintolaskentaohjelman käyttö ja tulosten tulkinta) sekä pienryhmätyöskentelynä.
Itsenäinen opiskelu ja oppimisen osoittaminen kirjallisessa tentissä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Supe/Pietikäinen: tentti 5.11. Uusintatentit 27.11 ja tammikuun 2020 DiSKun uusintatenttipäivässä.
RAV/Kurtti: tentti viikolla 43. Uusintatentit 27.11 ja tammikuun 2020 DiSKun uusintatenttipäivässä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Päivi Pietikäinen, Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op:
Opintojaksolla opitaan suun terveydenhoidon perusteita työelämätarpeiden pohjalta. Opintojakso
integroituu opintojaksoon Suun terveydenhoidon perusteet simulaatiotilanteessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op: 81 h opiskelijan työtä, joista lähitunteja 30 ja
itsenäistä työskentelyä 51 h .Opintojakso sisältää eri laajuisia kirjallisia oppimistehtäviä sekä opintojakson aikana suoritetaan oppimisen testejä ja lopputentti.
RAV 2 op: 54 tuntia opiskelijan työtä, joista lähitunteja 12, ryhmätyöskentelyä 4 tuntia ja opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis. tehtävä, tenttiin valmistautuminen) 38 tuntia.

Sisällön jaksotus

Opinnot ajoittuvat viikoille 35 - 46
Suun terveydenhoidon perusteet (SUPE) 3 op
- Suun terveydenhoitotyön hoitotiimi ja suuhygienistin rooli
- Suun terveydenhoitotyön eettiset periaatteet ja tieteellinen perusta
- Suun terveydenhuollon asiakirjakäytänteet ja -merkinnät
- Vastaanoton toimintavalmius
- Suun terveydenhoitotyön laitteisto, käyttö ja huolto
- Suun terveydenhoitotyön hygienia
- Suun terveydenhoitotyön ergonomia
Ravitsemus suun terveydenhoidossa (RAV) 2 op
•Ravitsemuksen perusteet sekä ravitsemuksen ja terveyden välisiä yhteyksiä huomioiden erityisesti suun terveys
•Ravitsemus eri ikäkausina
•Ruokapäiväkirjan tekeminen ja analysointi sekä ohjaus oman ruokapäiväkirjan perusteella

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Päivi Pietikäinen 3 op
Opintojakson aikana oppimispäiväkirjaan suoritettavat oppimista edistävät tehtävät sekä oppimisen testit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
Arviointi toteutuu opettaja- ja vertaisarvioinnilla.
Kirjallinen lopputentti arvioidaan asteikolla 0-5.
RAV: numeerinen arviointi (HYL-K5)