Siirry suoraan sisältöön

Kliininen laboratoriotyöosaaminen (20 op)

Toteutuksen tunnus: 7073057-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.06.2020 - 09.09.2020

Ajoitus

01.08.2020 - 31.12.2020

Opintopistemäärä

20 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 25

Koulutus

  • Bioanalyytikkokoulutus

Opettaja

  • Krista Salo-Tuominen
  • Seija Kirkko-Jaakkola

Ryhmät

  • PBIOS18A
    Bioanalyytikko (AMK), S18

Tavoitteet

Opiskelija osaa ohjatusti tehdä kliinisen biokemian, kliinisen hematologian, histologian ja sytologian ja kliinisen mikrobiologian analyysejä sekä kliinisen fysiologian ja neurofysiologian potilastutkimuksia. Opiskelija osaa työssään soveltaa laboratorion laadunhallintamenetelmien sovelluksia. Opiskelija suoriutuu itsenäisesti näytteenotosta ja osaa palvella laboratorion sisäisiä ja ulkoisia asiakkaita. Opiskelija osaa tehdä vieritestejä ohjatusti. Opiskelija kykenee kriittiseen itsearviointiin ja tunnistaa oman ammatillisen kasvun vaiheita.

Sisältö

Opiskelija suorittaa harjoittelun kliinisen laboratorion eri yksiköissä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Harjoittelun viikoittainen työaika on yhteensä 40 tuntia, josta 37 tuntia on työvuorotaulukossa näkyvissä olevaa työaikaa kussakin työpisteessä / laboratoriossa. Viikoittaiseen 40 tunnin työaikaan sisältyy 3 tuntia itsenäistä työskentelyä, jonka opiskelija voi käyttää esimerkiksi osastotunnin suunnitteluun, henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitetun oppimispäiväkirjan reaaliaikaiseen kirjoittamiseen tai oman oppimisen reflektointiin Optima-verkkoalustalla.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit optimassa

Sisällön jaksotus

Jakso toteutuu viikkomallin 5+4+4 mukaan. Jaksosta 5 viikkoa (7,5 op) toteutuu kliinisen hematologian ja kliinisen biokemian osastoilla ja verikeskuksessa. Kaksi 4 viikon jaksoa (6 op + 6 op) toteutuvat opiskelijan valitsemien erikoisalojen laboratoriossa. Loput 0,5 op on varattu opiskelijan itsenäiselle työskentelylle.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Opiskelijan harjoittelujaksolle osallistumisen edellytyksenä on, että kliinisen laboratoriotyön erikoisalojen ammattiopinnot ja niihin liittyvät luokassa tapahtuvat harjoittelut on suoritettu hyväksytysti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointikriteerit optimassa