Siirry suoraan sisältöön

Asiakastyön harjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: 7081189-3017

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

08.03.2021 - 07.11.2021

Ajoitus

05.04.2021 - 31.01.2022

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Kari Salonen
  • Tiina Laakso
  • Meeri Rusi

Ryhmät

  • PSOSTS20
    Sosionomi (AMK), Turku, S20

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy ohjatusti työelämään sekä erilaisiin sosiaalialan asiakastyön työorientaatioihin ja työmenetelmiin. Hän tietää ihmisen normaalin kasvun ja kehityksen eri vaiheet. Hän tunnistaa erilaisten elämäntilanteiden merkityksen yksilön kasvun ja kehityksen kannalta. Hän ymmärtää tavoitteellisuuden merkityksen asiakastyössä ja osaa ohjata asiakasta. Hän ymmärtää asiakasprosessin eri vaiheet. Hän harjaantuu moniammatillisissa tiimeissä työskentelyssä. Hän tuntee hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta tukevia palvelujärjestelmiä.

Sisältö

- asiakastyön harjoittelu sosiaali- ja terveysalan, kasvatusalan, nuoriso- ja vapaa-aikatoimen jne. eri toimintaympäristöissä (julkinen tai yksityissektori, järjestöt, säätiöt).
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Sisällön jaksotus

Opiskelija varaa harjoittelupaikan Jobiilissa tai hankkii paikan itse. Pääsääntöinen harjoittelupaikkaalue on Varsinais-Suomi. Tutustu harjoitteluohjeeseen (messissä: https://messi.turkuamk.fi/tulosalueet/10/Sivut/harjoittelu.aspx ennen harjoittelupaikan varaamista.

Opiskelija palauttaa harjoittelusuunnitelman viimeistään 3 viikkoa ennen harjoittelun alkua Soproon/ Itsiin/ ohjaavalle opettajalleen. Ennen harjoittelun aloittamista palautettava rikostaustaote tarvittaessa.

Opintojakson perustoteutus on syksyllä 2021 viikoilla 45-51. Harjoitteluun orientoituminen ja harjoittelun alustavien tavoitteiden muotoileminen 2.11.klo 14-16 (Kote3 totsussa). Harjoittelun aikana sovitusti yksi ohjauskeskustelu Ohjaaja-opiskelija-työpaikkaohjaaja. Opiskelija vastaa keskustelun aikatauluttamisesta kaikille osapuolille. Harjoittelun väliohjaus 19.11.2021 klo 8.30-11.30 pienryhmissä verkossa. Harjoittelun purkukeskustelu 16.12.2021 klo 8.15-11.30 pienryhmissä. Harjoittelun dokumentointi itsiin/Soproon.

Yksilöllisesti, edeltävyysehtojen täyttyessä harjoittelun voi tehdä jo kevätlukukaudella, mikäli nopeutetusta hopsista on sovittu opettajatuutorin kanssa. Polkuopiskelija ei voi suorittaa asiakastyön harjoittelua. Harjoitteluun lähettäminen ja purku sovitaan tällöin yksilöllisesti. Harjoittelun dokumentointi Itsiin Kote Psosts20. Ennen harjoittelun aloitusta on toimitettava allekirjoitettu korona-lomake ohjaavalle opettajalle itsiin. Lomake löytyy messin korona-infosta niin kauan kuin valtakunnallinen korona tilanne on ajankohtainen, siinä on valmiina koulutusjohtajan allekirjoitus. Harjoittelupaikan edustaja ei allekirjoita sopimusta. Sopimukset palautetaan itsin Koteen palautuslaatikkoon ja ohjaajalle tarkastettavaksi.

Arviointiasteikko

H-5