Siirry suoraan sisältöön

Asiakastyön harjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: 7081189-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.09.2022 - 01.12.2023

Ajoitus

07.11.2022 - 24.12.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Liisa Pirinen
  • Sirppa Kinos

Ryhmät

  • PSOSS21V
    Sosionomi (AMK), Turku, verkko S21

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy ohjatusti työelämään sekä erilaisiin sosiaalialan asiakastyön työorientaatioihin ja työmenetelmiin. Hän tietää ihmisen normaalin kasvun ja kehityksen eri vaiheet. Hän tunnistaa erilaisten elämäntilanteiden merkityksen yksilön kasvun ja kehityksen kannalta. Hän ymmärtää tavoitteellisuuden merkityksen asiakastyössä ja osaa ohjata asiakasta. Hän ymmärtää asiakasprosessin eri vaiheet. Hän harjaantuu moniammatillisissa tiimeissä työskentelyssä. Hän tuntee hyvinvointia ja sosiaalista turvallisuutta tukevia palvelujärjestelmiä.

Sisältö

- asiakastyön harjoittelu sosiaali- ja terveysalan, kasvatusalan, nuoriso- ja vapaa-aikatoimen jne. eri toimintaympäristöissä (julkinen tai yksityissektori, järjestöt, säätiöt).
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Sisällön jaksotus

Harjoittelun ajankohta: 31.10.-16.12.22 (viikot 44-50)
---
1) Kevät 2022. Hae itselleen harjoittelupaikka kevään aikana. Opettajatuutori auttaa tarvittaessa.
---
2) KOTE-tunnilla 6.9.22 klo 16-18 tutustutaan sähköiseen harjoitteluohjelmaan ja sähköisen harjoittelusuunnitelman tekoon (Anne Merta mukana). Tutustu ennen tunteja myös asiakastyön harjoitteluohjeet-kansioon Messissä.

---
3) Harjoittelupaikan varmistuttua ole yhteydessä harjoittelupaikkaan ja tee harjoittelupaikan kanssa harjoittelusuunnitelma viimeistään 4 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
----
4) Toimita harjoittelupaikalle asiakastyön harjoitteluohjeet sähköisessä muodossa (ks. Messi).

5) Ennen harjoittelua, laadi itsellesi harjoittelun tavoitteet huomioiden sekä opetussuunnitelman tavoitteet että henkilökohtaiset tavoitteesi (tallenus Sun Harkkaan).
----
6) Rikosrekosrekisteriotteen hankkiminen ja esittäminen opettajatuutorille ennen harjoittelun aloitusta.
------
7) Kote tapaamisen yhteydessä 25.10 käsitellään myös harjoitteluasioita: tavoitteet ja käydään läpi mihin kukin on menoissa.
-----
Harjoittelu työpaikalla alkaa:
------------------------------------
8) Käy harjoittelun alussa ohjaajan kanssa harjoittelusi toteutussuunnitelmakeskustelu jaksokohtaisten ja henkilökohtaisten tavoitteisi pohjalta.
----
9) Tuutorin, opiskelijan ja työpaikan ohjaajan tapaaminen. Opiskelija ja ohjaaja katsovat heti jakson alussa omat aikataulunsa ja ehdottavat tuutoropettajalle tapaamisaikaa (30 minuuttia Zoomissa) sähköpostitse.
----
10) 20.12 klo 16-18 Harjoittelun loppupalaute tuutorryhmissä, lukukauden päätöksen yhteydessä.
-----
11) 10.1.2023 Harjoittelutehtävien viimeinen palautuspäivä. Työajanseurantalomake ja ohjaajan arviointi Sun Harkka-ohjelmaan.

Arviointiasteikko

H-5