Siirry suoraan sisältöön

Dokumenttielokuva II: Lyhytdokumenttielokuva ideasta käsikirjoitukseksi (5 op)

Toteutuksen tunnus: KU00BG94-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

16.10.2018 - 05.11.2018

Ajoitus

01.12.2018 - 29.03.2019

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Taideakatemia

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

12 - 20

Koulutus

  • Media-alan koulutus

Opettaja

  • Marko Luukkonen
  • Mika Niinimaa

Vastuuopettaja

Marko Luukkonen

Tavoitteet

Opintojaksolla toteutetaan lyhytelokuvan käsikirjoitusprosessi aiheen etsinnästä, ideoinnista, versioinnista ja ennakkotyöstä toteutettavaksi lyhytdokumenttielokuvaksi.

Sisältö

Opetusmuotoina luennot, katselut, keskustelut, kehityspalaverit ja käsikirjoitusklinikka.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa: toteuttaa lyhytdokumenttielokuvan ideoinnin, ennakkotutkimuksen ja käsikirjoittamisen; arvioida dokumenttielokuville tyypillisiä lähestymistapoja ja kehittää käsikirjoitusta versioiden; arvioida lähestymistapojen ja metodien vaikutusta sisältöön; arvioida sisällöllisten ratkaisujen vaikutusta kustannuksiin, tavoitteisiin ja aikatauluihin sekä soveltaa aikaisemmin oppimiaan taitoja dokumenttielokuvan kirjoitusprosessiin

Sisällön jaksotus

Kurssilla kehitetään dokumenttielokuvaa ideasta pitchattavaksi kokonaisuudeksi tai valmiiksi käsikirjoitukseksi. Kurssi suoritetaan lähiopetuksena tapaamiskerroilla kurssin vetäjän dokumentaristi Jaana Puhakan kanssa sekä itsenäisenä työskentelynä tapaamiskertojen välisenä aikana. Kurssin aluksi opiskelijat tekevät ennakkotehtävän ennen kurssin alkua.
Aikataulu tapaamiskertoihin on seuraava:
1. tapaaminen 6.11.
2. tapaaminen 27.11.
3. tapaaminen 8.1.
4. tapaaminen 22.1.
Kurssin lopuksi järjestetään pitching-tilaisuus 29.1, jossa palautetta tulee antamaan ulkopuolinen vierailija. Dokumenttielokuvamoduuli jatkuu 3. osiolla ideoiden toteuttamisesta lyhytdokumenteiksi tai demoiksi pitkästä dokumenttielokuvasta.

Arviointiasteikko

H-5

Esitietovaatimukset

Osallistuminen opintojaksoon "Dokumenttielokuva I: case studies". Lisäksi oltava suoritettuina Turun AMK:n media-alan koulutuksen opintojaksot "Liikkuva kuva" (kaikki media-alan opiskelijat) ja "Käsikirjoitus, ohjaus ja tuotanto 1" (animaation ja elokuvan opiskelijat) tai hallittava vastaavat taidot (mm. journalismin ja mainonnan suunnittelun opiskelijat).