Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketuotantoprosessit (10 op)

Toteutuksen tunnus: TE00BR58-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2019 - 16.01.2020

Ajoitus

07.01.2020 - 30.04.2020

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi
  • Englanti

Paikat

10 - 25

Koulutus

  • Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus

Opettaja

  • Eija Kulju

Ryhmät

  • PPROMS17
    Prosessi- ja materiaalitekniikan koulutus
  • PPROMS17Et
    PPROMS17Et

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit
- arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä
- arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun
- määritellä maidon erityispiirteet raaka-aineena ja maidon eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä maitotuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot
- määritellä eri viljalajit ja tunnistaa viljan erityispiirteet raaka-aineena ja niiden eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet sekä arvioida viljan laatuun vaikuttavia tekijöitä ja määritellä viljatuotteiden valmistusprosessit ja -laitteistot
-tunnistaa liha-alan raaka-aineet, lihan laatuun ja käyttöominaisuuksiin vaikuttavia tekijöitä ja osaa soveltaa tärkeimpiä lihavalmisteiden valmistusprosesseja

Sisältö

- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät yksikköprosessit
- Elintarviketeollisuuden keskeisimmät tuotantoprosessit
- Uuselintarvikkeet
- Pakkausmateriaalit sekä pakkausteknologia

Arviointiasteikko

H-5