Ravitsemuksen perusteet (1 op)
Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3021
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.07.2022 - 09.09.2022
Ajoitus
01.08.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
15 - 45
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus
Opettaja
- Johanna Kurtti
Ryhmät
-
PSHTS22VSairaanhoitajakoulutus, Turku, S22V
Tavoitteet
Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1
Tavoitteet
Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa
Sisältö
Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Oppimateriaalit
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä verkko-opetustunnilla.
Opetusmenetelmät
Keskusteleva verkko-opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista verkko-opetustunteja 4 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 23 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Sisällön jaksotus
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti: numeerinen arviointi