Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuksen perusteet (1 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3022

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2022 - 09.09.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Salo IoT Campus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

15 - 35

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Johanna Kurtti

Ryhmät

  • PSHSS22A
    Sairaanhoitajakoulutus, Salo, S22A

Tavoitteet

Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1

Tavoitteet

Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa

Sisältö

Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Oppimateriaalit

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali kerrotaan ensimmäisellä opetustunnilla.

Opetusmenetelmät

Keskusteleva opetus, itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja yksilötentti

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua ja ryhmätyöskentelyä 20 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.

Sisällön jaksotus

• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentti: numeerinen arviointi