Development project (25 cr)
Code: 2151005-3002
General information
- Enrollment
- 03.08.2019 - 31.12.2019
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 04.09.2019 - 31.12.2020
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 25 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual portion
- 24 cr
- RDI portion
- 25 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Teaching languages
- Finnish
- Degree programmes
- Master's Degree Programme in Cultural and Media Entrepreneurship
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opinnäytetyönä toteutetaan opiskelijan omaan yritystoimintaan liittyvä kehittämishanke. Opiskelijan tilanteesta riippuen oman yritystoiminnan kehittäminen voi tarkoittaa esimerkiksi liikeidean, liiketoiminnan mahdollistavan tuote- tai palvelukonseptin tai prototyypin kehittämistä, uuden yritystoiminnan käynnistämistä tai jo olemassa olevan yrityksen toiminnan kehittämistä valitulla osa-alueella. Kehittämishanke voi olla myös toimeksianto asiakkaalle.
Kehittämishanke rakentuu kehittämistavoitteiden mukaisesta kehittämistoiminnasta, työprosessin ja sen tulosten dokumentoinnista ja tutkimisesta sekä kehittämistyön tulosten julkistamisesta ja tiedottamisesta.
Kehittämishanke käynnistyy heti opintojen alussa ja läpäisee koko opintoajan. Ensimmäisellä lukukaudella (syksy 2019) kehittämishankkeen suunnittelua ja valmistelua edistetään Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojaksolla. Kehittämishanke-opintojakso on suoraa jatkumoa sille ja pitää sisällään toteuttamis- ja raportointivaiheet.
Kehittämishankkeen osana kirjoitetaan ammattialaan perehtyneisyyttä osoittava kypsyysnäyte.
***
Kehittämishanketta käsitellään lähitapaamisissa seuraavasti:
- Tammikuun 2020 lähijakso: 15.1. klo 9–17 oman kehittämishankkeen esittely
- Maalis-kesäkuu ja syyskuu: osallistuminen vähintään kolmeen ”opinnäytekahvilaan”:
Objective
After completing the thesis, students will be able to
- identify their own entrepreneurial skills and strengths and development needs regarding entrepreneurship
- respond to identified development needs through appropriate development tools and research and information seeking methods
- develop and improve practices and methods as well as product, service or business and other similar concepts in the field of media/culture.
Content
- The thesis will be written as part of the student’s own business development project. Depending on their situation, the student’s business development project may refer to developing a marketable business idea, product or service concept or a prototype, launching new business or developing existing business operations within a specific area of expertise. A development project may also be carried out as an assignment to an external customer.
- The development project begins immediately at the start of the degree and continues throughout the studies.
- The development project consists of development work based on the given goals, the documentation and analysis of the process and its outcomes as well as the publication of the results of the project.
- A maturity test reflecting the student’s professional knowledge will be written in conjunction with the thesis.
Materials
Opiskelijan oman kehittämishankkeen kannalta relevantti tutkimuksellinen ja ammatillinen aineisto.
Teaching methods
• Tutkimus- ja kehittämishankkeen toteuttaminen ja raportointi
• Oman kehittämishankkeen esittely, palautteen saaminen ja palautteen antaminen toisten töistä
• Ryhmäohjaukseen (opinnäytekahvilat) ja yksilöohjaukseen (kasvokkaiset tai Skype for business -tapaamiset ohjaajan kanssa) osallistuminen
• Kypsyysnäytteen (mediatiedotteen) kirjoittaminen valmiista kehittämishankkeesta
Pedagogic approaches and sustainable development
Opintojaksolla hyödynnetään yhteisopettajuutta (useampi opinnäyteohjaaja paikalla). Työelämän yhteistyökumppanit (kuten mentorit ja yrityskummit) osallistuvat opinnäytetöiden ohjaamiseen ja palautteen antamiseen kommentoimalla opiskelijoiden esittelemiä kehittämishankeideoita.
Student workload
Kehittämishankkeen laajuus on 25 opintopistettä eli työmäärä (n. 670 tuntia) vastaa lähes 17 viikon kokopäiväistä työskentelyä.
Työskentely sisältää seuraavat vaiheet ja tehtävät:
• Kehittämishankkeen esittely tammikuun 2020 lähijaksolla ja esityksen valmistelu sitä varten.
• Tutkimus- ja kehittämissuunnitelman viimeistely palautteiden perusteella tammikuussa 2020 (Tutkimus- ja kehittämismenetelmät -opintojaksolla työstetyn ensimmäisen version pohjalta).
• Oman kehittämishankkeen toteuttaminen, siihen liittyvä tutkimuksellinen tiedonhankinta ja näistä raportointi tutkielman, artikkelin tai portfolion muodossa.
• Vähintään kolmeen opinnäytteen ryhmäohjaukseen (”Opinnäytekahvila”) osallistuminen vuoden 2020 aikana (tapaamisia kevätlukukaudella & syyskuussa).
• Kehittämishankkeen tulosten esittely opinnäytetyön valmistuttua.
• Kypsyysnäytteen tekeminen.
Evaluation methods and criteria
Opinnäytetyö arvioidaan asteikolla 1–5, soveltaen Turun AMK:n yamk-opinnäytetöiden arviointikriteereitä.
Opinnäytetyön arviointi kohdistuu opiskelijan kehittämistoimintaan, opinnäytetyöstä viestimiseen suullisesti sekä kirjallisessa muodossa (kehittämishankkeen esittelyt lähijaksoilla sekä sen raportointi tutkielman, artikkelin tai portfolion muodossa) sekä kokonaisvaltaiseen projektinhallintaan opinnäyteprosessissa. Kypsyysnäyte arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty.
Varsinainen summatiivinen arviointi prosessin lopussa on opinnäytetöitä ohjaavien Turun AMK:n opettajien vastuulla (kaksi arvioijaa). Opiskelija saa työstään lisäksi eri vaiheissa vertaispalautetta sekä työelämäpalautetta.