Skip to main content

Basics of Nutrition (1 cr)

Code: TH00BV24-3015

General information


Enrollment
02.12.2021 - 28.01.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2022 - 31.07.2022
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
15 - 35
Degree programmes
Degree Programme in Nursing
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BV24
No reservations found for realization TH00BV24-3015!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Objective

Basics of Nutrition 2 ECTS RAV1

Objectives
Students will
• Be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Know how to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases

Content

Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

Materials

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali kerrotaan ensimmäisellä opetustunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, itsenäisenä opiskeluna ja tenttinä.

Student workload

Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 7 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 20 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.

Evaluation methods and criteria

Numeerinen arviointi (HYL – K5)

Go back to top of page