Thesis, Methodology (5 cr)
Code: 5021150-3010
General information
Enrollment
10.12.2022 - 16.01.2023
Timing
15.02.2023 - 30.04.2023
Number of ECTS credits allocated
5 op
Virtual portion
3 op
Mode of delivery
40 % Contact teaching, 60 % Distance learning
Unit
Engineering and Business
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
- Finnish
Seats
0 - 60
Degree programmes
- Degree Programme in Biotechnology and Chemical Engineering
Teachers
- Anne Antero
- Hannele Kuusisto
- Matti Teittinen
Groups
-
PBIOKES20
-
PBIOKES20elintarvikePBIOKES20elintarvike
-
PBIOKES20bioPBIOKES20bio
Objective
Opiskelija tunnistaa tutkimuksiin liittyvät viestintäkäytännöt ja tyylit ja osaa käyttää niitä tarkoituksenmukaisella tavalla opinnäytetyössään.
Opiskelija osaa käyttää koesuunnittelua ja tilastollisia menetelmiä opinäytetyössään.
Content
- Tutkimusviestintä
- Koesuunnittelu
- Tilastolliset menetelmät
Materials
Design of Experiments: Thomas B. Barker and Andrew Milivojevich, Quality by Experimental Design, CRC Press, 2016, ISBN 13: 978-1-03-209805-0
Teaching methods
Design of Experiments: Self study and guided exercises
International connections
Design of Experiments: Student centric teaching methods
Completion alternatives
Design of Experiments: Experiment design connected to thesis work and reporting and presenting it.
Student workload
Design of Experiments: Guided exercises 14 h, Self study 40 h
Assessment criteria, approved/failed
Design of Experiments: Solved Exercises
Content scheduling
Design of Experiments
- Principles of experimental design
- Statistical experimental design; Full Factorial Design and Central Composite Design
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Assessment methods and criteria
Design of Experiments: Given Exercises