Skip to main content

Thesis, Methodology (5 cr)

Code: 5021150-3010

General information


Enrollment

10.12.2022 - 16.01.2023

Timing

15.02.2023 - 30.04.2023

Number of ECTS credits allocated

5 op

Virtual portion

3 op

Mode of delivery

40 % Contact teaching, 60 % Distance learning

Unit

Engineering and Business

Campus

Kupittaa Campus

Teaching languages

  • Finnish

Seats

0 - 60

Degree programmes

  • Degree Programme in Biotechnology and Chemical Engineering

Teachers

  • Anne Antero
  • Hannele Kuusisto
  • Matti Teittinen

Groups

  • PBIOKES20
  • PBIOKES20elintarvike
    PBIOKES20elintarvike
  • PBIOKES20bio
    PBIOKES20bio

Objective

Opiskelija tunnistaa tutkimuksiin liittyvät viestintäkäytännöt ja tyylit ja osaa käyttää niitä tarkoituksenmukaisella tavalla opinnäytetyössään.
Opiskelija osaa käyttää koesuunnittelua ja tilastollisia menetelmiä opinäytetyössään.

Content

- Tutkimusviestintä
- Koesuunnittelu
- Tilastolliset menetelmät

Materials

Design of Experiments: Thomas B. Barker and Andrew Milivojevich, Quality by Experimental Design, CRC Press, 2016, ISBN 13: 978-1-03-209805-0

Teaching methods

Design of Experiments: Self study and guided exercises

International connections

Design of Experiments: Student centric teaching methods

Completion alternatives

Design of Experiments: Experiment design connected to thesis work and reporting and presenting it.

Student workload

Design of Experiments: Guided exercises 14 h, Self study 40 h

Assessment criteria, approved/failed

Design of Experiments: Solved Exercises

Content scheduling

Design of Experiments
- Principles of experimental design
- Statistical experimental design; Full Factorial Design and Central Composite Design

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Assessment methods and criteria

Design of Experiments: Given Exercises