Basics of Business Operations (5 cr)
Code: 3011517-3009
General information
- Enrollment
- 02.08.2021 - 02.09.2021
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 26.08.2021 - 31.12.2021
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Business
- Teachers
- Paula Savolainen
- Course
- 3011517
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojakson aluksi on yhteinen lähipäivä 26.8.2021 klo 13-16.
Aiheet: orientaatio opintojaksoon, sisäinen yrittäjyys, ryhmäjako, yritysideointia.
Muuten opiskelu tapahtuu pienryhmissä ja itsenäisesti itslearning-verkkoalustalla.
Opintojakson palautettavien tehtävien teemat:
Teema Sisäinen yrittäjyys: Ei palautusta. Asia käsitellään lähipäivässä.
Teema Yrittäjyyteen tutustuminen sisältäen vertaisarvioinnin
Teema Yritysideasta liiketoimintasuunnitelmaksi, sisältäen hissipuheen ja vertaisarvioinnin
Teema Kansantalous
Lisäksi tuntiseuranta ja palaute
Tehtävät palautetaan itslearning-ympäristössä kunkin teeman kohdalla ilmoitettuihin päivämääriin mennessä.
Objective
x
Content
- Liiketoiminnan peruskäsitteet
- Yrityksen perustoiminnot ja ydinprosessit
- Kansantalouden peruskäsitteet ja toimintamekanismit
Sisältö täsmennetään opintojakson toteutussuunnitelmassa.
Materials
Esitellään itslearnings-ympäristössä.
Teaching methods
Opintojaksolla käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä:
Vertaispalautteet, keskusteluareenan käyttö, yrittäjävarjostus tai -haastattelu, yrittäjyystapahtumiin osallistuminen, yrittäjien tarinoihin tutustuminen (YouTube-videot ym.), yrittäjyyskirjallisuuden lukeminen, hissipuheet, työajan seuranta jne.
Pedagogic approaches and sustainable development
Opiskelijaa aktivoivat oppimismenetelmät, yrittäjyys, työelämälähtöisyys, joustavuus, monialaisuus, luovuus, monipuolinen kehittävä arviointi, kansainvälisyys, myös opinnollistaminen ja itsensä työllistäminen.
Student workload
Opintojakso on laajuudeltaan 5 op eli 135 h (1 op = 27 h). Opintojakson aluksi on yhteinen lähipäivä. Muuten opiskelu tapahtuu pienryhmissä ja itsenäisesti itslearning-verkkoalustalla.
Evaluation methods and criteria
Opintojakso arvioidaan hylätty, 1-5.
Arviointikriteerit (hylätty, 1, 2, 3, 4, 5) on esitetty itslearningsissa ja on jaettu osioihin
- Yritystoimintaan tutustuminen
- Yritysidea
- Kansantalousosuus
Failed (0)
Kuvaukset eivät anna minkäänlaista kuvaa yritystoimintaan tutustumisesta.
Kuvauksien esitystapa ei ole lainkaan annettujen ohjeiden mukainen.
Yritysidea on heikko. Suunnittelussa on puutteita. Yhteistyö tiimin kanssa ei toimi.
Lähteitä ei ole käytetty lainkaan.
Hissipuhetta ei ole tehty annettujen ohjeiden mukaan.
Ei kykene palautteen käsittelyyn, eikä vastaanottamiseen.
Käsitteitä ei ole avattu lainkaan.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan jää epäselväksi.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Arvosanat 2 ja 1:
Kuvauksen sisältö antaa jonkinlaisen kuvan yritystoimintaan tutustumisesta. Tutustuminen on melko
suppeaa ja yksipuolista.
Kuvaukse sisältö antaa suppean kuvan yritystoimintaan tutustumisesta. Tutustuminen on yksipuolista.
Kuvaksen esitystapa on kohtalainen, mutta yksipuolinen. Kuvauksen esitystapa on hajanainen ja
yksipuolinen.
Yritysidea on melko luova. Sitä on suunnittelu melko itsenäisesti ja yhteisymmärryksessä koko tiimin
kanssa.
Lähteitä on käytetty melko suppeasti.
Hissipuhe on suppea, hieman sekava ja sen avulla idean myynti ei onnistu toivotulla tavalla.
Yritysidea on heikko. Suunnittelussa on tarvittu paljon ohjausta ja tukea. Yhteistyö tiimin kanssa
hankalaa.
Lähteitä on käytetty suppeasti.
Hissipuhe on suppea, sekava ja sen avulla idean myynti ei onnistu toivotulla tavalla
Palautetta on hyödynnetty melko rakentavasti.
Palautteen käsittely ja vastaanottaminen on vaikeaa.
Käsitteet on avattu pääosin oikein, lyhyesti ja ymmärrettävästi.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan osoittaa käsitteiden
tuntemusta. Käsitteet on avattu vain osittain oikein, lyhyesti ja ymmärrettävästi.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan jää vajaaksi.
Assessment criteria, good (3-4)
Arvosanat 4 ja 3:
Kuvauksien sisältö antaa hyvän kuvan yritystoimintaan tutustumisesta. Tutustuminen on monipuolista ja laajaa.
Kuvauksien sisältö antaa jonkinlaisen kuvan yritystoimintaan tutustumisesta. Tutustuminen on monipuolista.
Kuvauksien esitystapa on hyvä ja monipuolinen. Kuvauksen esitystapa on hyvä.
Yritysidea on luova. Sitä on suunniteltu innokkaasti, vastuullisesti, itsenäisesti ja yhteisymmärryksessä koko tiimin kanssa.
Lähteitä on käytetty melko monipuolisesti.
Hissipuhe on selkeä, ymmärrettävä, myyvä ja luova.
Yritysidea on melko luova. Sitä on suunnittelu itsenäisesti ja yhteisymmärryksessä koko tiimin kanssa.
Lähteitä on käytetty asiaankuuluvasti.
Hissipuhe on melko selkeä, ymmärrettävä, myyvä ja luova.
Palautetta on hyödynnetty hyvin rakentavasti.
Palautetta on hyödynnetty rakentavasti.
Käsitteet on avattu hyvin, oikein, lyhyesti ja ymmärrettävästi.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan osoittaa käsitteiden hallintaa ja asiantuntemusta. Käsitteet on avattu oikein, lyhyesti ja ymmärrettävästi.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan osoittaa asiantuntemusta.
Assessment criteria, excellent (5)
Kuvauksen sisältö antaa erittäin hyvän kuvan yritystoimintaan tutustumisesta. Tutustuminen on erittäin monipuolista ja syvällistä.
Kuvauksen esitystapa on erinomainen ja monipuolinen.
Yritysidea on innovatiivinen ja luova. Sitä on suunnittelu innostavasti, kiitettävän vastuullisesti, itsenäisesti kiitettävässä yhteisymmärryksessä koko tiimin kanssa.
Lähteitä on käytetty monipuolisesti.
Hissipuhe on selkeä, ymmärrettävä, erittäin myyvä ja luova.
Palautetta on hyödynnetty erittäin rakentavasti.
Käsitteet on avattu erittäin hyvin, oikein, lyhyesti ja ymmärrettävästi.
Käsitteiden soveltaminen omaan liiketoimintasuunnitelmaan osoittaa käsitteiden syvällistä hallintaa ja asiantuntemusta.