Skip to main content

Nutritional Therapy (1 cr)

Code: TH00BY20-3004

General information


Enrollment
02.12.2024 - 14.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2025 - 12.02.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
1 cr
Local portion
1 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Midwifery
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BY20

Realization has 2 reservations. Total duration of reservations is 6 h 30 min.

Time Topic Location
Tue 14.01.2025 time 08:15 - 10:45
(2 h 30 min)
Ravitsemushoito TH00BY20-3004
etänä
Wed 29.01.2025 time 08:00 - 12:00
(4 h 0 min)
Ravitsemushoito TH00BY20-3004
etänä
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot

Opetustunnit keväällä 2025 viikoilla 3-5

Objective

The student:
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients

Content

Contents

• Nutritional care and guidance of an internal medicine and surgical patient, and the most common special diets related to diseases

Materials

Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.

Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Pedagogic approaches and sustainable development

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Student workload

Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty: Opiskelija suorittaa opintojaksolle sisältyvät oppimistehtävät ja osoittaa riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.

Hylätty: Opiskelija ei suorita opintojakson tehtäviä eikä osoita riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.

Evaluation methods and criteria

Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.

Go back to top of page