Nutritional Therapy (1 cr)
Code: TH00BY20-3004
General information
- Enrollment
- 02.12.2024 - 14.01.2025
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.01.2025 - 12.02.2025
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 1 cr
- Local portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Midwifery
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Course
- TH00BY20
Realization has 2 reservations. Total duration of reservations is 6 h 30 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Tue 14.01.2025 time 08:15 - 10:45 (2 h 30 min) |
Ravitsemushoito TH00BY20-3004 |
etänä
|
Wed 29.01.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Ravitsemushoito TH00BY20-3004 |
etänä
|
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Ravitsemushoito 1 op:
Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät erityisruokavaliot
Opetustunnit keväällä 2025 viikoilla 3-5
Objective
The student:
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients
Content
Contents
• Nutritional care and guidance of an internal medicine and surgical patient, and the most common special diets related to diseases
Materials
Ravitsemushoitosuositus. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Ohjaus 3/2023.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä tunnilla.
Teaching methods
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.
Pedagogic approaches and sustainable development
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Student workload
Ravitsemushoito 1 op = opiskelijan työtä 27 h; josta opetustunnit 7 h ja itsenäinen työskentely 20 h (itsenäinen opiskelu, ryhmätyöskentely ja ravitsemustehtävien teko).
Assessment criteria, approved/failed
Hyväksytty: Opiskelija suorittaa opintojaksolle sisältyvät oppimistehtävät ja osoittaa riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.
Hylätty: Opiskelija ei suorita opintojakson tehtäviä eikä osoita riittävää tietämystä opintojakson tavoitteiden mukaisista sisällöistä.
Evaluation methods and criteria
Arviointi hyväksytty / hylätty. Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on yksilö- ja ryhmätehtävien suorittaminen. Ryhmätyöhön liittyvä poissaolo korvataan osallistumalla toisen ryhmän vastaaviin tunteihin; ryhmätehtävien tekemiseen ja esittämiseen tai muulla erikseen sovittavalla tavalla.