Skip to main content

Basics of Nutrition (2 cr)

Code: TH00BY14-3005

General information


Enrollment
01.06.2025 - 03.09.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
01.08.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Midwifery
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BY14

Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 8 h 0 min.

Time Topic Location
Mon 01.09.2025 time 08:15 - 09:45
(1 h 30 min)
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005
ICT_C2025 Kieliluokka
Tue 09.09.2025 time 08:15 - 11:30
(3 h 15 min)
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005
etänä
Mon 15.09.2025 time 12:30 - 15:45
(3 h 15 min)
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005
ICT_C2046 Teoriatila muunto
Changes to reservations may be possible.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Opetustunnit viikoilla 36-38

Objective

The student:

• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases

Content

Contents

• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases

Materials

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Kestävää terveyttä ruoasta – kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Helsinki 2024 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.

Exam schedules

RAV-tentti viikolla 39. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.

Pedagogic approaches and sustainable development

Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely

Student workload

Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).

Evaluation methods and criteria

Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi tentin perusteella (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi). Numeroarviointi tulee tentin pistemäärän perusteella alla olevalla tasavälisellä asteikolla:
25-29 = T1 (= 50–59 %)
30-34 = T2 (= 60–69 %)
35-39 = H3 (= 70–79 %)
40-44 = H4 (= 80–89 %)
45-50 = K5 (= 90–100 %)

Further information

Sähköposti

Go back to top of page