Basics of Nutrition (2 cr)
Code: TH00BY14-3005
General information
- Enrollment
- 01.06.2025 - 03.09.2025
- Registration for the implementation has begun.
- Timing
- 01.08.2025 - 31.12.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Midwifery
- Teachers
- Johanna Kurtti
- Course
- TH00BY14
Realization has 3 reservations. Total duration of reservations is 8 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Mon 01.09.2025 time 08:15 - 09:45 (1 h 30 min) |
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005 |
ICT_C2025
Kieliluokka
|
Tue 09.09.2025 time 08:15 - 11:30 (3 h 15 min) |
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005 |
etänä
|
Mon 15.09.2025 time 12:30 - 15:45 (3 h 15 min) |
Ravitsemuksen perusteet TH00BY14-3005 |
ICT_C2046
Teoriatila muunto
|
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina
Opetustunnit viikoilla 36-38
Objective
The student:
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
Content
Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
Materials
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Kestävää terveyttä ruoasta – kansalliset ravitsemussuositukset 2024. Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Helsinki 2024 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali käsitellään ensimmäisellä opetustunnilla.
Teaching methods
Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Exam schedules
RAV-tentti viikolla 39. Uusintatenttien ajankohdat katsotaan tarkemmin ensimmäisellä opetuskerralla. Tenttiajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.
Pedagogic approaches and sustainable development
Tiimioppiminen ja ryhmätyöskentely
Student workload
Ravitsemuksen perusteet 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10 ja 44 tuntia opiskelijan itsenäistä opiskelua (sis.ryhmätyöskentelyn, tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).
Evaluation methods and criteria
Ravitsemuksen perusteet: numeerinen arviointi tentin perusteella (tehtävät asteikolla hyväksytty/hylätty ja tentti numeerinen arviointi). Numeroarviointi tulee tentin pistemäärän perusteella alla olevalla tasavälisellä asteikolla:
25-29 = T1 (= 50–59 %)
30-34 = T2 (= 60–69 %)
35-39 = H3 (= 70–79 %)
40-44 = H4 (= 80–89 %)
45-50 = K5 (= 90–100 %)
Further information
Sähköposti