Skip to main content

Promotion of Oral Health (6cr)

Code: 7051060-3002

General information


Enrollment
12.08.2019 - 29.09.2019
Registration for the implementation has ended.
Timing
26.08.2019 - 30.05.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
6 cr
Local portion
6 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Dental Hygiene
Teachers
Minna Hyötilä
Päivi Pietikäinen
Riikka Hellman
Course
7051060

Unfortunately, no reservations were found for the realization Promotion of Oral Health 7051060-3002. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Suomeksi
Opintojakso ajoittuu viikoille 38 - 45 (3 op) ja jatkuu keväällä 2020 (3 op).
Suun terveyden edistämisen strategiat ja menetelmät
Suun terveyden merkitys hyvinvointiin ja sen edistäminen eri ikäkausina.
Suun sairauksien ehkäisy ja varhaishoidon menetelmät eri ikäkausina
Karieksen käypähoitosuositus
Suun sairauksien ehkäisyssä käytettävät välineet ja aineet
Purentaelimen kasvu, kehitys, toiminta ja poikkeamat (II lk)
Imetys ja purentaelimen kasvu (II lk)
Suuontelon rakenne, hampaiden kehittyminen (II lk)
Opiskelija osaa
- (I lukukausi) Tietää suun terveyden edistämisen strategiat ja menetelmät
- (I-lukukausi) Tunnistaa suun sairauksien ehkäisyssä käytettävät aineet ja välineet
(I-II lukukausi) Ymmärtää ja osaa suun sairauksien ehkäisyn ja varhaishoidon menetelmät eri ikäkausina
- (II-lukukausi) Osaa kuvata purentaelimen kasvun ja kehityksen ja poikkeamat, suun rakenteen, hampaiden kehittymisen ja toiminnan
- (I-II lukukausi) Osaa suun terveyteen ja terveyden edistämiseen vaikuttavat tekijät eri ikäkausina

Objective

The student
- can describe the growth, development and abnormalities of the masticatory system, the anatomy of the mouth and the development and function of teeth
- knows the factors affecting oral health and its promotion at various phases of a person’s life
- remembers the methods of oral disease prevention and early intervention at various phases of a person’s life
- is able to identify the substances, instruments and methods used the promotion of oral health

Content

- The effect of oral health on a person’s well-being and its promotion at various phases of a person’s life

Materials

Optiman materiaali
Itsenäinen tiedonhaku
Opintojakson alussa ilmoitettu materiaali

Teaching methods

luennot, simulaatio-opiskelu, pienimuotoiset tehtävät, harjoitustyöt, tentti, e-opiskelu

Exam schedules

Tentti viikolla 22, mahdolliset uusinnat seuraavissa uusintatenttipäivissä.

Pedagogic approaches and sustainable development

tiimioppiminen

Student workload

Syksyllä 2019 opintojakson osa 3 op = 81 h opiskelijan työtä
Lähiopetus yhteensä 28 h sisältäen luennot ja simulaatioharjoitukset.
Keväällä 2020 opintojakson osa on 3 op, josta 24 h lähiopetustuntia.
Opintojakso sisältää luennot, itsenäisen opiskelun, tehtävät, harjoitukset sekä suun terveydenedistämistilaisuuden suunnittelun, toteutuksen ja arvioinnin. Lisäksi opintojaksosta on tentti.

Evaluation methods and criteria

Läsnäolo tunneilla ja aktiivisuus, kirjallisen tentin ja yksilö- sekä ryhmätehtävien suorittaminen hyväksytysti.
Läsnäolo tunneilla (poissaolot korvattava), pakollinen läsnäolo suun terveydenedistämistilaisuudessa.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

• käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä ja hankkii tietoa eri tietolähteistä asianmukaisesti
• tunnistaa luotettavia tietolähteitä.
• toimii sääntöjä ja ohjeita noudattaen,
• tekee ohjattuna toimintaansa liittyviä valintojaan oman alansa tietoperustaa käyttäen,
• käyttää ohjattuna oman alansa menetelmiä asianmukaisesti ja turvallisesti,
• työskentelee oman alansa eettisiä periaatteita noudattaen.
• tunnistaa oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia,
• toimii ryhmän jäsenenä ja ottaa vastuun sovituista tehtävistä.

Assessment criteria, good (3-4)

• erittelee keskeisten ammattikäsitteiden välisiä suhteita
• erottaa tutkitun tiedon arkitiedosta
• hankkii tietoa oman alansa tietolähteistä asianmukaisesti.
• toimii erilaissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä sääntöjä ja ohjeita noudattaen,
• perustelee toimintaansa liittyviä valintojaan oman alansa tietoperustaa käyttäen,
• käyttää oman alansa menetelmiä asianmukaisesti, turvallisesti ja tavoitteen suuntaisesti,
• työskentelee oman alansa eettisiä periaatteita noudattaen.
• selittää oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia,
• toimii vastuullisesti ja joustavasti ryhmän jäsenenä.

Assessment criteria, excellent (5)

• käyttää ammattikäsitteitä asiantuntevasti ja erittelee niiden välisiä suhteita,
• hankkii tietoa systemaattisesti ja itsenäisesti oman alansa tietolähteistä.
• toimii erilaisissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä aloitteellisesti
• vertailee omaan toimintaansa liittyviä vaihtoehtoja käyttäen perusteluna oman alansa tietoperustaa,
• soveltaa oman alansa menetelmiä asianmukaisesti, turvallisesti ja tavoitteen suuntaisesti sekä ottaen tilanteen huomioon,
• työskentelee oman alansa eettisiä periaatteita noudattaen.
• arvioi oman toimintansa edellytyksiä ja seurauksia,
• toimii aktiivisesti ja tavoitteisesti ryhmän toimintaa edistäen.

Further information

Matkakustannukset suun terveyden edistämistilaisuuteen jäävät opiskelijan vastuulle.

Go back to top of page