Skip to main content

Nutritional Care (3 cr)

Code: TH00BV84-3001

General information


Enrollment
02.12.2020 - 15.01.2021
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2021 - 31.12.2021
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
3 cr
Local portion
3 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Campus
Kupittaa Campus
Teaching languages
Finnish
Seats
10 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Emergency Care
Teachers
Johanna Kurtti
Course
TH00BV84
No reservations found for realization TH00BV84-3001!

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Ravitsemushoito I-osa 2 op keväällä 2021
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Ravitsemushoito II-osa 1 op syksyllä 2021
• Sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemushoito ja ohjaus sekä sairauksiin liittyvät yleisimmät erityisruokavaliot. Keskeisinä teemoina ovat sisätauti- ja kirurgisen potilaan ravitsemustilan arviointi, ravitsemushoidon suunnittelu, toteutus ja arviointi.

Objective

Objectives
• Students will be familiar with nutrients and understand the need and significance of nutrients
• Students will be able to assess the nutritional needs of people
• Students will know how to apply the Finnish nutrition recommendations in the prevention and treatment of national diseases
• Students will be able to cooperate with a multidisciplinary expert network to integrate nutritional care and guidance into the nursing of internal medicine and surgical patients

Content

Contents
• Nutritional needs and the roles of nutrients in the human organism
• Assessment of the nutritional status of customers and the importance of the assessment
• The importance of diets that comply with the dietary guidelines in promoting health and preventing endemic diseases
• Nutritional care and counselling for internal medicine and surgical patients and special diets most commonly associated with these ailments

Materials

Ravitsemushoito I-osa:
Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä opetustunnilla.

Ravitsemushoito II-osa:
Valtion ravitsemusneuvottelukunta 2010 Ravitsemushoito. Suositus sairaaloihin, terveyskeskuksiin, palvelu- ja hoitokoteihin sekä kuntoutuskeskuksiin.
Voutilainen E. Fogelholm M. & Mutanen M. 2015 Ravitsemustaito s. 169 - 202.
Sinisalo, L. 2015. Ravitsemus hoitotyössä.
Tarkemmin oppimateriaali ensimmäisellä opetustunnilla.

Teaching methods

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, pienryhmätyöskentelynä ja oppimistehtävinä ja -tenttinä.
Tarkemmin toteutus I-osan ja II-osan ensimmäisellä opetustunnilla.

Student workload

Ravitsemushoito I-osa 2 op, 54 tuntia opiskelijan työtä, joista opetustunteja 10, ryhmätyöskentely 4 t ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 40 tuntia (sis.tehtävät, tenttiin valmistautumisen ja tentin).

Ravitsemushoito II-osa 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, josta opetustunnit 7 ja itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä 20 h.

Evaluation methods and criteria

Numeerinen arviointi (HYL – K5):

Go back to top of page