YRITTÄJYYDEN PERUSOPINNOT Yrityspolun alkuopinnot (I) (5 cr)
Code: YH00BF83-3008
General information
- Enrollment
-
30.11.2019 - 29.02.2020
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
04.02.2020 - 08.04.2020
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 1 - 30
- Teachers
- Sari Asteljoki
- Course
- YH00BF83
Evaluation scale
Hyväksytty/Hylätty
Content scheduling
Opiskelija
- tulee tietoiseksi omasta sisäisestä yrittäjyydestään.
- tutustuu oman alansa yritystoimintaan ja muiden alojen yritystoimintaan tutustuminen.
- osallistuu yrittäjyystapahtumiin.
- ideoi, suunnittelee ja kehittää liikeideaa (kuviteltu/todellinen) ja arvioi muiden liikeideoita yhteistoiminnallisesti.
Opintojakso sisältää seuraavat osiot:
1. Sisäinen yrittäjyys
2. Yritystoimintaan tutustuminen
3. Liikeidean suunnittelu
4. Liikeidean jatkokehittely
5. Liikeidean esittely (The Business Model Canvas)
Tämä Turun AMK:n opiskelijoille tarkoitettu opintojakso toteutetaan kerran vuodessa keväisin ja siihen on ilmoittautuminen tammikuussa.
Oppimisalustana Optima.
Aikataulu:
Yhteinen aloitus tiistaina 4.2 klo 10.00-11.30. Paikka: Turun AMK, Lemminkäisenkatu 30, TURKU, kokontuminen pääovilla.
1. Sisäinen yrittäjyys: käsitekartta ja video palautetaan 12.2 klo 16.00 mennessä.
2. Yritystoimintaan tutustuminen: koko tehtävä palautetaan 8.4 klo 12.00 mennessä
3. Liikeidean suunnittelu: koko tehtävä palautetaan 26.2 klo 12.00 mennessä
4. Liikeidean jatkokehittely: koko tehtävä palautetaan 4.3 klo 12.00 mennessä
5. Hissipuheet valmiiksi 11.3 klo 12.00 mennessä.
6. Vertaispalautteen anto: Yhteinen tapaaminen Raision lukiossa 18.3 klo 14-16. Valitaan paras Hissipuhe!
7. Liikeidea (Cancas) valmis: 8.4 klo 12.00 mennessä.
Opintojaksolla kokoat pala palata oman todellisen yrityksesi suunnitelman!
Tuntikirjanpito 8.4
Palautteen anto 8.4
Objective
The student can
- apply inner entrepreneurship in his/her own activities and recognise his/her strengths and development targets.
- review the concept of entrepreneurship in a broad sense and realise the opportunity of entrepreneurship in his/her future career choices and employment.
- on his/her own initiative, seek entrepreneurship events and meet entrepreneurs.
- review services in an innovative manner from the viewpoints of the customer, service provider and organiser.
Content
The student
- becomes aware of his/her inner entrepreneurship.
- gets to know the business activities in his/her field ? getting to know the business activities in other fields.
- participates in entrepreneurship events.
- brainstorms, plans and develops a business idea (imaginary/real) and evaluates others’ business ideas in a cooperative manner
Location and time
Syksy 2018 - Kevät 2019
Materials
Oppimateriaalista keskustellaan ensimmäisellä tunnilla, jolloin suunnitellaan jokaisen omaa oppimispolkua.
Teaching methods
Työskentely tapahtuu mahdollisuuksien mukaan pienryhmissä. Opintojakson orientaatiotunnilla muodostetaan pienryhmät, tutustutaan opintojakson tavoitteisiin, sisältöön, toteutukseen sekä Optiman Yrittäjyyden perusopintojen -oppimisalustaan.
Opintojaksolla käytetään monipuolisia opetusmenetelmiä: omien lyhyiden videopätkien tekeminen, sähköinen käsitekartta, vertaispalautteet, keskusteluareenan käyttö, yrittäjävarjostus tai -haastattelu, yrittäjyystapahtumiin osallistuminen, yrittäjien tarinoihin tutustuminen (YouTube-videot),yrittäjyyskirjallisuuden lukeminen, blogin kirjoittaminen, hissipuheet, työajan seuranta.
Exam schedules
-
Pedagogic approaches and sustainable development
Opiskelijaa aktivoivat oppimismenetelmät, yrittäjyys, työelämälähtöisyys, joustavuus, monialaisuus, luovuus, monipuolinen kehittävä arviointi, kansainvälisyys, opinnollistaminen ja itsensä työllistäminen.
Completion alternatives
-
Student workload
5 op = 133t - opiskelija pitää itse tuntikirjanpitoa.
Assessment criteria, approved/failed
Hylätty:
Blogin sisältö ei anna minkäänlaista kuvaa yritystoimintaan tutustumisesta.
Blogin esitystapa ei ole lainkaan annettujen ohjeiden mukainen.
Yritysidea on heikko. Suunnittelussa on puutteita. Yhteistyö tiimin kanssa ei toimi.
Lähteitä ei ole käytetty lainkaan.
Hissipuhetta ei ole tehty annettujen ohjeiden mukaan.
Ei kykene palautteen käsittelyyn, eikä vastaanottamiseen.
Evaluation methods and criteria
-hyväksytty - täydennettävä - hylätty (arvioidaan koko oppimisprosessia opiskelijan omista lähtökohdista käsin, kirjallinen kannustava arviointi).
Yhteistoiminnallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, osallistuminen keskusteluihin ja vertaisarvioinnin antaminen, liiketoiminta-idean hyväksyminen, yrittäjyystapahtumiin ja yrittäjätapaamisiin osallistuminen aktiivisesti.