Skip to main content

Systemic Diseases and Oral Health (10cr)

Code: 7051066-3001

General information


Enrollment
02.12.2019 - 29.03.2020
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2020 - 31.07.2020
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Unit
Health and Well-being
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Teachers
Johanna Kurtti
Päivi Pietikäinen
Riikka Hellman
Scheduling groups
Pienryhmä a (Size: 15 . Open UAS : 0.)
Pienryhmä b (Size: 15 . Open UAS : 0.)
Small groups
Pienryhmä a
Pienryhmä b
Course
7051066

Unfortunately, no reservations were found for the realization Systemic Diseases and Oral Health 7051066-3001. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.

Evaluation scale

Hyväksytty/Hylätty

Content scheduling

Ajoitus vko 6 - 21
Opiskelija osaa
•selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
•kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
•työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
•tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella

Objective

The student
- can explain and distinguish change processes associated with health and disease
- can describe the effect of systemic diseases on a patient’s general health and oral health, and vice versa
- knows how to offer nutritional guidance in various phases of a customer’s life and in response to changes in the customer’s state of health
- can draw conclusions and, using the therapeutic methods available to a dental hygienist, detect and react to the interdependencies between general health and oral health

Content

- change processes associated with health and disease
- the effect of systemic diseases on a patient’s general health and oral health, and vice versa
- to offer nutritional guidance in various phases of a customer’s life and in response to changes in the customer’s state of health
- detect and react to the interdependencies between general health and oral health

Materials

PBL oppaassa on esitetty jaksoon liittyvä oppimateriaali. Lisäksi opiskelija hakee aiheeseen liittyen eri tiedonhakumenetelmiä hyödyntäen tieteellisiä julkaisuja, artikkeleita, käypä hoito suosituksia, potilasjärjestöjen ja virallisten tahojen verkkosivuilta saatua tietoa, jotka tuodaan tutoriaaleihin.
Ravitsemus: Oppimateriaali tarkemmin ensimmäisellä tunnilla

Teaching methods

Keskusteleva luento-opetus
Tentti
Oppimista edistävät tehtävät
Pienryhmätyöskentely, PBL

Pedagogic approaches and sustainable development

Suomeksi
Opintojaksolla opitaan yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin työelämätarpeiden pohjalta.
Opintojaksolla toteutetaan yhteisopettajuutta
Tiimioppiminen PBL opiskelun yhteydessä
Ravitsemuksen osalta keskeisenä sisältönä ravitsemuksen merkitys ja ravitsemusohjaus muuttuvissa terveystilanteissa. Toteutetaan keskustelevana luento-opetuksena ja pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.

Student workload

1 op = 27 h opiskelijan työtä

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytyn suorituksen edellytykset esitellään opintojakson alussa

Evaluation methods and criteria

Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen
Tutoriaalityöskentely
Oppimisen välilehti
Tentit viikolla 19.
Opettaja-, vertais- ja itsearviointi
Ravitsemus: hyväksytty/hylätty

Qualifications

Osia ammatti ja perusopinnoista

Go back to top of page