Siirry suoraan sisältöön

Yleissairaudet ja suun terveys (10op)

Toteutuksen tunnus: 7051066-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.12.2019 - 29.03.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.01.2020 - 31.07.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Terveys ja hyvinvointi
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opettajat
Johanna Kurtti
Päivi Pietikäinen
Riikka Hellman
Ajoitusryhmät
Pienryhmä a (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmä b (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
Pienryhmät
Pienryhmä a
Pienryhmä b
Opintojakso
7051066

Toteutukselle Yleissairaudet ja suun terveys 7051066-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Sisällön jaksotus

Ajoitus vko 6 - 21
Opiskelija osaa
•selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
•kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
•työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
•tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
- kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
- työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
- tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella

Sisältö

- terveyden ja sairauksien muutosprosessit ja yhteys suuterveyteen
- yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
- yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella
- ravitsemusohjaus asiakkaan eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa

Oppimateriaalit

PBL oppaassa on esitetty jaksoon liittyvä oppimateriaali. Lisäksi opiskelija hakee aiheeseen liittyen eri tiedonhakumenetelmiä hyödyntäen tieteellisiä julkaisuja, artikkeleita, käypä hoito suosituksia, potilasjärjestöjen ja virallisten tahojen verkkosivuilta saatua tietoa, jotka tuodaan tutoriaaleihin.
Ravitsemus: Oppimateriaali tarkemmin ensimmäisellä tunnilla

Opetusmenetelmät

Keskusteleva luento-opetus
Tentti
Oppimista edistävät tehtävät
Pienryhmätyöskentely, PBL

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Suomeksi
Opintojaksolla opitaan yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin työelämätarpeiden pohjalta.
Opintojaksolla toteutetaan yhteisopettajuutta
Tiimioppiminen PBL opiskelun yhteydessä
Ravitsemuksen osalta keskeisenä sisältönä ravitsemuksen merkitys ja ravitsemusohjaus muuttuvissa terveystilanteissa. Toteutetaan keskustelevana luento-opetuksena ja pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

1 op = 27 h opiskelijan työtä

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytyn suorituksen edellytykset esitellään opintojakson alussa

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen
Tutoriaalityöskentely
Oppimisen välilehti
Tentit viikolla 19.
Opettaja-, vertais- ja itsearviointi
Ravitsemus: hyväksytty/hylätty

Esitietovaatimukset

Osia ammatti ja perusopinnoista

Siirry alkuun