Yleissairaudet ja suun terveys (10op)
Toteutuksen tunnus: 7051066-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2019 - 29.03.2020
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2020 - 31.07.2020
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 10 op
- Lähiosuus
- 10 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Terveys ja hyvinvointi
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opettajat
- Johanna Kurtti
- Päivi Pietikäinen
- Riikka Hellman
- Ajoitusryhmät
- Pienryhmä a (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmä b (Koko: 15 . Avoin AMK : 0.)
- Pienryhmät
- Pienryhmä a
- Pienryhmä b
- Opintojakso
- 7051066
Toteutukselle Yleissairaudet ja suun terveys 7051066-3001 ei valitettavasti löytynyt varauksia. Varauksia ei ole mahdollisesti vielä julkaistu tai toteutus on itsenäisesti suoritettava.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Sisällön jaksotus
Ajoitus vko 6 - 21
Opiskelija osaa
•selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
•kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
•työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
•tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- selittää ja erotella terveyteen ja sairauteen liittyviä muutosprosesseja
- kuvata yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
- työssään huomioida ravitsemusohjauksen asiakkaiden eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
- tehdä johtopäätöksiä ja ratkaista yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella
Sisältö
- terveyden ja sairauksien muutosprosessit ja yhteys suuterveyteen
- yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin
- yleisterveyden ja suun terveyden välisiä yhteyksiä hoitotyön keinoin suuhygienistin vastuualueella
- ravitsemusohjaus asiakkaan eri elämän vaiheissa ja muuttuvissa terveystilanteissa
Oppimateriaalit
PBL oppaassa on esitetty jaksoon liittyvä oppimateriaali. Lisäksi opiskelija hakee aiheeseen liittyen eri tiedonhakumenetelmiä hyödyntäen tieteellisiä julkaisuja, artikkeleita, käypä hoito suosituksia, potilasjärjestöjen ja virallisten tahojen verkkosivuilta saatua tietoa, jotka tuodaan tutoriaaleihin.
Ravitsemus: Oppimateriaali tarkemmin ensimmäisellä tunnilla
Opetusmenetelmät
Keskusteleva luento-opetus
Tentti
Oppimista edistävät tehtävät
Pienryhmätyöskentely, PBL
Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys
Suomeksi
Opintojaksolla opitaan yleissairauksien vaikutuksia ihmisen terveyteen ja suun terveyteen sekä päinvastoin työelämätarpeiden pohjalta.
Opintojaksolla toteutetaan yhteisopettajuutta
Tiimioppiminen PBL opiskelun yhteydessä
Ravitsemuksen osalta keskeisenä sisältönä ravitsemuksen merkitys ja ravitsemusohjaus muuttuvissa terveystilanteissa. Toteutetaan keskustelevana luento-opetuksena ja pienryhmätyöskentelynä sekä oppimistehtävinä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 op = 27 h opiskelijan työtä
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytyn suorituksen edellytykset esitellään opintojakson alussa
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen
Tutoriaalityöskentely
Oppimisen välilehti
Tentit viikolla 19.
Opettaja-, vertais- ja itsearviointi
Ravitsemus: hyväksytty/hylätty
Esitietovaatimukset
Osia ammatti ja perusopinnoista