Concepts and processes of accommodation, food, and transport services (5 cr)
Code: KH00BY73-3004
General information
- Enrollment
-
01.12.2024 - 13.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
13.01.2025 - 16.05.2025
Implementation is running.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Engineering and Business
- Campus
- Kupittaa Campus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 35
- Teachers
- Annika Karppelin
- Susanna Saari
- Telle Tuominen
- Course
- KH00BY73
Realization has 13 reservations. Total duration of reservations is 52 h 0 min.
Time | Topic | Location |
---|---|---|
Fri 17.01.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_B163
Vellamo muunto
|
Tue 21.01.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
EDU_1089
Maskulin esitystila byod
|
Tue 28.01.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_B163
Vellamo muunto
|
Tue 04.02.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_B163
Vellamo muunto
|
Tue 11.02.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_B166
Kullervo
|
Tue 25.02.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
EDU_1089
Maskulin esitystila byod
|
Mon 03.03.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
EDU_1089
Maskulin esitystila byod
|
Mon 10.03.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_A306
Oppimistila BYOD
|
Mon 17.03.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
EDU_1091
Hammarbacka esitystila byod
|
Wed 26.03.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_B163
Vellamo muunto
|
Wed 02.04.2025 time 12:00 - 16:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
EDU_3034
Helena muunto byod
|
Tue 22.04.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
LEM_A317
Oppimistila
|
Fri 25.04.2025 time 08:00 - 12:00 (4 h 0 min) |
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004 |
ICT_A1038b
Teoriatila
|
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Majoituspalveluiden osuus
- Koko opintojakson toteutussuunnitelman esittely ja itslearning
- Majoituspalveluiden liikeideat/konseptit
- Asiakaspolku, standardi palveluprosessi
- Keskeiset tunnusluvut ja revenue management
- Turvallisuus ja vastuullinen liiketoiminta
Ruoka-/ravintolapalveluiden osuus
- Ravitsemus, erityisruokavaliot
- Ravintolakonseptit ja asiakaskokemus
- Ravintolapalvelun prosessit
Liikkumispalveluiden osuus
- Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, liikennepalvelusektorit, kehittämislinjaukset
- Varsinais-Suomen liikenne- ja liikkumispalvelut, liikennepalveluprosessien erityispiirteet, matkailureitit, kartat, paketointi, myyntikanavat
- Liikennepalveluiden/liikkumisen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- ja turvallisuusnäkökulmia
Objective
Upon completion of this course, the students will be able to:
• classify nationally and regionally significant actors in tourism and leisure services
• describe the key processes of accommodation services
• recognize high-quality and safe restaurant and catering services, and outline their significance as part of a hospitality service package
• analyze the mobility needs of travelers and the accessibility of the company and the tourist destination
Content
• Accommodation as a service product, its key processes, safety and security
• Restaurant and catering service concepts and safety
• Travel and transportation services, passenger information, travel chains, safety and security of transport services
Materials
Itslearningiin tulevat avainluentomateriaalit (myös linkkien kautta avautuva materiaali) sekä muut annetut oheismateriaalit. Osaamisnäytön osalta edellytetään myös itsenäistä, tehtävänannon kannalta relevantin tiedon etsimistä ja hyödyntämistä.
Liikennepalveluiden osiossa on myös hiukan opintojakson aihealueeseen liittyvää ruotsin kielen sanastoa.
Teaching methods
Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka (https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka /) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.
Exam schedules
Ei tenttiä.
Pedagogic approaches and sustainable development
Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka vastaa ajan muutospaineisiin ja kehittää opetusotetta niiden lähtökohdista. Se perustuu kriittiseen tarkasteluun, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiopedagogiikka noudattaa laatusykliä ja eurooppalaista koulutusten laatuprosessia ja -kriteeristöä. Lue lisää: https://innopeda.turkuamk.fi/innovation-pedagogy/.
Completion alternatives
Jonkin osion ahotointi edellyttää vähintään puolen vuoden työkokemusta kyseisellä palvelusektorilla viimeisen viiden vuoden aikana sekä opettajan kanssa sovittavan näytön tekoa.
Student workload
Opintojakson laajuus 5 op tarkoittaa keskimäärin n. 135 opiskelijan työtä.
Lukujärjestykseen merkitty 52 h lähiopetusta, joten itsenäistä työtä on 83h.
.
OSAAMISNÄYTTÖ on opintojakson aikana opiskelijan tekemä kirjallinen tuotos, joka koostuu kolmesta osiosta ja toteutetaan itslearningin portfolio työkalulla:
- majoituspalveluiden osiossa opitusta
- ruokapalveluiden osiossa opitusta
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta
Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (ruokapalvelujen osio)
Evaluation methods and criteria
Kirjallinen osaamisnäyttö
- majoituspalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Susanna Saari), dl 28.2.
- ruokapalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Annika Karppelin), dl 18.4.
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Telle Tuominen), dl 9.5.
Osaamisnäytön osiot arvioidaan asteikolla 0 - 5.
Myöhässä palauttaminen pudottaa arvosanaa yhdellä numerolla.
Lisäksi erikseen palautettava tehtävä:
- kyselylomake (Annika Karppelin), hyväksytty-hylätty (voi "rajatapauksessa" nostaa ruokapalveluosion arvosanaa)
Kokonaisarvosana asteikolla 0 - 5, siten, että majoituspalveluiden osuus 40 %, ruokapalveluiden osuus 40 % ja liikkumispalveluiden osuus 20 % kokonaisarvosanasta.
Lisäksi opintojaksolla seurataan aktiivista osallistumista lähiopetuskerroille. Jokainen poissaolokerta lähiopetuksesta alentaa osaamisnäytön arvosanaa yhden numeron verran.
Failed (0)
Osaamisnäyttötehtävä on palauttamatta tai se on erittäin pinnallinen tai niukka. Tuotoksessa on vähäisesti tai ei lainkaan yhteyttä oppimateriaaleihin tai kontaktiopetuskertojen aiheisiin. Tuotos ei juurikaan sisällä opiskelijan oman tiedonhaun tulosten tai kokemusten esittelyä. Myös tuotoksen puutteellinen rakenne, puutteelliset lähdeviite- ja lähdeluettelotiedot tai heikko oikeakielisyys voivat olla hylkäämisen syy.
Assessment criteria, satisfactory (1-2)
Osaamisnäyttötuotoksen sisällön yhteys opintojakson osaamistavoitteisiin on heikohko eli tuotos kattaa vain osan opintojakson osaamistavoitteista ja teemoista. Oppimateriaalien tai kontaktiopetuskertojen sisältöjä referoidaan hajanaisesti, mutta teemoihin ei ole juurikaan yhdistetty omaa pohdintaa tai itse löydettyä tietoa ja esimerkkejä. Tuotoksen rakenteessa ei ole huomioitu ohjeistusta ja/tai rakenne on epäjohdonmukainen, lähdeviitteissä ja lähdeluettelossa on paljon virheitä ja/tai tekstin oikeakielisyys on niin heikkoa, että ymmärrettävyys kärsii.
Assessment criteria, good (3-4)
Osaamisnäyttötuotos on suurelta osin tehtävänannon ohjeistuksen mukainen ja se kattaa pitkälti opintojakson osaamistavoitteet ja teemat. Tuotoksessa yhdistetään oppimateriaalien ja konktaktiopetuskertojen näkökulmia omiin havaintoihin sekä joihinkin omiin elinkeinoesimerkkeihin ja lisätietoihin. Tuotos kuvaa hyvin ammatillisen osaamisen karttumista. Sen luettavuus on pääosin hyvä, mutta se sisältää joitakin oikeakielisyys-, lähdeviite-, lähdeluettelo- ym. virheitä.
Assessment criteria, excellent (5)
Tuotos kattaa sisällöltään erinomaisesti opintojakson osaamistavoitteet ja teemat. Se havainnollistaisi hyvin opiskelijan oppimaa esimerkiksi työelämäedustajalle kertoen sekä ammatillisesta osaamisesta että opiskelijan motivaatiosta, luovuudesta sekä kyvystä kriittisesti ja suunnitelmallisesti paneutua tehtäviin. Tuotoksen tekstiosa on viimeistelty, monipuolinen, loogisesti aiheesta toiseen etenevä napakka kokonaisuus, jossa yhdistyvät oppimateriaalien ja lähikertojen käsitteet ja tietoperusta opiskelijan itse löytämiin osuviin lisätietoihin ja esimerkkeihin. Tuotoksen rakenne on kiitettävällä tasolla, samoin oikeakielisyys sekä lähdetietojen ilmoittaminen.
Further information
Lähiopetus, itslearning, tarvittaessa ryhmäsähköpostit