Siirry suoraan sisältöön

Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: KH00BY73-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2024 - 13.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.01.2025 - 16.05.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Tekniikka ja liiketoiminta
Toimipiste
Kupittaan kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 35
Opettajat
Annika Karppelin
Susanna Saari
Telle Tuominen
Ryhmät
PLMWES24
PLMWES24 Liiketalous, matkailu ja wellness liiketoimintana, S24
Opintojakso
KH00BY73

Toteutuksella on 13 opetustapahtumaa joiden yhteenlaskettu kesto on 52 t 0 min.

Aika Aihe Tila
Pe 17.01.2025 klo 12:00 - 16:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_B163 Vellamo muunto
Ti 21.01.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
EDU_1089 Maskulin esitystila byod
Ti 28.01.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_B163 Vellamo muunto
Ti 04.02.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_B163 Vellamo muunto
Ti 11.02.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_B166 Kullervo
Ti 25.02.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
EDU_1089 Maskulin esitystila byod
Ma 03.03.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
EDU_1089 Maskulin esitystila byod
Ma 10.03.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_A306 Oppimistila BYOD
Ma 17.03.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
EDU_1091 Hammarbacka esitystila byod
Ke 26.03.2025 klo 12:00 - 16:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_B163 Vellamo muunto
Ke 02.04.2025 klo 12:00 - 16:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
EDU_3034 Helena muunto byod
Ti 22.04.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
LEM_A317 Oppimistila
Pe 25.04.2025 klo 08:00 - 12:00
(4 t 0 min)
Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit KH00BY73-3004
ICT_A1038b Teoriatila
Muutokset varauksiin voivat olla mahdollisia.

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Majoituspalveluiden osuus
- Koko opintojakson toteutussuunnitelman esittely ja itslearning
- Majoituspalveluiden liikeideat/konseptit
- Asiakaspolku, standardi palveluprosessi
- Keskeiset tunnusluvut ja revenue management
- Turvallisuus ja vastuullinen liiketoiminta

Ruoka-/ravintolapalveluiden osuus
- Ravitsemus, erityisruokavaliot
- Ravintolakonseptit ja asiakaskokemus
- Ravintolapalvelun prosessit

Liikkumispalveluiden osuus
- Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, liikennepalvelusektorit, kehittämislinjaukset
- Varsinais-Suomen liikenne- ja liikkumispalvelut, liikennepalveluprosessien erityispiirteet, matkailureitit, kartat, paketointi, myyntikanavat
- Liikennepalveluiden/liikkumisen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- ja turvallisuusnäkökulmia

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• luokitella kansallisesti ja alueellisesti merkittäviä matkailun ja vapaa-ajan palveluiden toimijoita
• kuvata majoituspalveluiden keskeiset prosessit
• tunnistaa laadukkaat ja turvalliset ruoka- ja ravintolapalvelut sekä osaa hahmottaa niiden merkityksen osana palvelukokonaisuutta
• Analysoida matkailijoiden liikkumistarpeita sekä yrityksen ja matkailukohteen saavutettavuutta

Sisältö

• Palvelutuotteena majoitus, sen keskeiset prosessit ja turvallisuus
• Ruoka- ja ravintolapalveluiden konsepteja sekä turvallisuus
• Liikennepalvelut, liikenneinformaatio, matkaketjut sekä liikennepalveluiden turvallisuus

Oppimateriaalit

Itslearningiin tulevat avainluentomateriaalit (myös linkkien kautta avautuva materiaali) sekä muut annetut oheismateriaalit. Osaamisnäytön osalta edellytetään myös itsenäistä, tehtävänannon kannalta relevantin tiedon etsimistä ja hyödyntämistä.
Liikennepalveluiden osiossa on myös hiukan opintojakson aihealueeseen liittyvää ruotsin kielen sanastoa.

Opetusmenetelmät

Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka (https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka /) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka vastaa ajan muutospaineisiin ja kehittää opetusotetta niiden lähtökohdista. Se perustuu kriittiseen tarkasteluun, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiopedagogiikka noudattaa laatusykliä ja eurooppalaista koulutusten laatuprosessia ja -kriteeristöä. Lue lisää: https://innopeda.turkuamk.fi/innovation-pedagogy/.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jonkin osion ahotointi edellyttää vähintään puolen vuoden työkokemusta kyseisellä palvelusektorilla viimeisen viiden vuoden aikana sekä opettajan kanssa sovittavan näytön tekoa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus 5 op tarkoittaa keskimäärin n. 135 opiskelijan työtä.
Lukujärjestykseen merkitty 52 h lähiopetusta, joten itsenäistä työtä on 83h.
.
OSAAMISNÄYTTÖ on opintojakson aikana opiskelijan tekemä kirjallinen tuotos, joka koostuu kolmesta osiosta ja toteutetaan itslearningin portfolio työkalulla:
- majoituspalveluiden osiossa opitusta
- ruokapalveluiden osiossa opitusta
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta

Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (ruokapalvelujen osio)

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallinen osaamisnäyttö
- majoituspalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Susanna Saari), dl 28.2.
- ruokapalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Annika Karppelin), dl 18.4.
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Telle Tuominen), dl 9.5.
Osaamisnäytön osiot arvioidaan asteikolla 0 - 5.
Myöhässä palauttaminen pudottaa arvosanaa yhdellä numerolla.

Lisäksi erikseen palautettava tehtävä:
- kyselylomake (Annika Karppelin), hyväksytty-hylätty (voi "rajatapauksessa" nostaa ruokapalveluosion arvosanaa)

Kokonaisarvosana asteikolla 0 - 5, siten, että majoituspalveluiden osuus 40 %, ruokapalveluiden osuus 40 % ja liikkumispalveluiden osuus 20 % kokonaisarvosanasta.
Lisäksi opintojaksolla seurataan aktiivista osallistumista lähiopetuskerroille. Jokainen poissaolokerta lähiopetuksesta alentaa osaamisnäytön arvosanaa yhden numeron verran.

Hylätty (0)

Osaamisnäyttötehtävä on palauttamatta tai se on erittäin pinnallinen tai niukka. Tuotoksessa on vähäisesti tai ei lainkaan yhteyttä oppimateriaaleihin tai kontaktiopetuskertojen aiheisiin. Tuotos ei juurikaan sisällä opiskelijan oman tiedonhaun tulosten tai kokemusten esittelyä. Myös tuotoksen puutteellinen rakenne, puutteelliset lähdeviite- ja lähdeluettelotiedot tai heikko oikeakielisyys voivat olla hylkäämisen syy.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Osaamisnäyttötuotoksen sisällön yhteys opintojakson osaamistavoitteisiin on heikohko eli tuotos kattaa vain osan opintojakson osaamistavoitteista ja teemoista. Oppimateriaalien tai kontaktiopetuskertojen sisältöjä referoidaan hajanaisesti, mutta teemoihin ei ole juurikaan yhdistetty omaa pohdintaa tai itse löydettyä tietoa ja esimerkkejä. Tuotoksen rakenteessa ei ole huomioitu ohjeistusta ja/tai rakenne on epäjohdonmukainen, lähdeviitteissä ja lähdeluettelossa on paljon virheitä ja/tai tekstin oikeakielisyys on niin heikkoa, että ymmärrettävyys kärsii.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaamisnäyttötuotos on suurelta osin tehtävänannon ohjeistuksen mukainen ja se kattaa pitkälti opintojakson osaamistavoitteet ja teemat. Tuotoksessa yhdistetään oppimateriaalien ja konktaktiopetuskertojen näkökulmia omiin havaintoihin sekä joihinkin omiin elinkeinoesimerkkeihin ja lisätietoihin. Tuotos kuvaa hyvin ammatillisen osaamisen karttumista. Sen luettavuus on pääosin hyvä, mutta se sisältää joitakin oikeakielisyys-, lähdeviite-, lähdeluettelo- ym. virheitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tuotos kattaa sisällöltään erinomaisesti opintojakson osaamistavoitteet ja teemat. Se havainnollistaisi hyvin opiskelijan oppimaa esimerkiksi työelämäedustajalle kertoen sekä ammatillisesta osaamisesta että opiskelijan motivaatiosta, luovuudesta sekä kyvystä kriittisesti ja suunnitelmallisesti paneutua tehtäviin. Tuotoksen tekstiosa on viimeistelty, monipuolinen, loogisesti aiheesta toiseen etenevä napakka kokonaisuus, jossa yhdistyvät oppimateriaalien ja lähikertojen käsitteet ja tietoperusta opiskelijan itse löytämiin osuviin lisätietoihin ja esimerkkeihin. Tuotoksen rakenne on kiitettävällä tasolla, samoin oikeakielisyys sekä lähdetietojen ilmoittaminen.

Lisätiedot

Lähiopetus, itslearning, tarvittaessa ryhmäsähköpostit

Siirry alkuun