Siirry suoraan sisältöön

Majoitus-, ruoka- ja liikennepalvelukonseptit sekä palveluprosessit (5 op)

Toteutuksen tunnus: KH00BY73-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.12.2024 - 13.01.2025

Ajoitus

13.01.2025 - 16.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tekniikka ja liiketoiminta

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 35

Opettaja

  • Annika Karppelin
  • Susanna Saari
  • Telle Tuominen

Ryhmät

  • PLMWES24
    PLMWES24 Liiketalous, matkailu ja wellness liiketoimintana, S24

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• luokitella kansallisesti ja alueellisesti merkittäviä matkailun ja vapaa-ajan palveluiden toimijoita
• kuvata majoituspalveluiden keskeiset prosessit
• tunnistaa laadukkaat ja turvalliset ruoka- ja ravintolapalvelut sekä osaa hahmottaa niiden merkityksen osana palvelukokonaisuutta
• Analysoida matkailijoiden liikkumistarpeita sekä yrityksen ja matkailukohteen saavutettavuutta

Sisältö

• Palvelutuotteena majoitus, sen keskeiset prosessit ja turvallisuus
• Ruoka- ja ravintolapalveluiden konsepteja sekä turvallisuus
• Liikennepalvelut, liikenneinformaatio, matkaketjut sekä liikennepalveluiden turvallisuus

Oppimateriaalit

Itslearningiin tulevat avainluentomateriaalit (myös linkkien kautta avautuva materiaali) sekä muut annetut oheismateriaalit. Osaamisnäytön osalta edellytetään myös itsenäistä, tehtävänannon kannalta relevantin tiedon etsimistä ja hyödyntämistä.

Opetusmenetelmät

Monimuotototeutus, jossa lähtökohtana Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka (https://www.turkuamk.fi/fi/turun-amk/tutu/innovaatiopedagogiikka/) ja siihen liittyen monimuotoiset itsenäisen opiskelun sekä aktiivisen oppimisen menetelmät, jotka edistävät tietoperustan ja käytännön yhdistämistä, työelämäkontekstiin tutustumista sekä tiedon jakamista ja rakentamista.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Ei tenttiä.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Turun ammattikorkeakoulun kehittämä innovaatiopedagogiikka vastaa ajan muutospaineisiin ja kehittää opetusotetta niiden lähtökohdista. Se perustuu kriittiseen tarkasteluun, tiedon ja osaamisen jakamiselle sekä erilaisten näkökulmien yhdistämiselle. Innovaatiopedagogiikka noudattaa laatusykliä ja eurooppalaista koulutusten laatuprosessia ja -kriteeristöä. Lue lisää: https://innopeda.turkuamk.fi/innovation-pedagogy/.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jonkin osion ahotointi edellyttää vähintään puolen vuoden työkokemusta kyseisellä palvelusektorilla viimeisen viiden vuoden aikana sekä opettajan kanssa sovittavan näytön tekoa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson laajuus 5 op tarkoittaa keskimäärin n. 135 opiskelijan työtä.

Lukujärjestykseen merkitty x h lähiopetusta, joten itsenäistä työtä on n. x h.
OSAAMISNÄYTTÖ on opintojakson aikana opiskelijan tekemä kirjallinen tuotos, joka koostuu kolmesta osiosta:
- majoituspalveluiden osiossa opitusta
- ruokapalveluiden osiossa opitusta
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta

Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (ruokapalvelujen osio)
- saavutettavuuteen liittyvä pienryhmätehtävä (liikennepalveluiden osio)

Sisällön jaksotus

Majoituspalveluiden osuus
- Koko opintojakson toteutussuunnitelman esittely ja itslearning
- Majoituspalveluiden liikeideat/konseptit
- Asiakaspolku, standardi palveluprosessi
- Keskeiset tunnusluvut ja revenue management
- Turvallisuus ja vastuullinen liiketoiminta

Ruoka-/ravintolapalveluiden osuus
- Ravitsemus, erityisruokavaliot
- Ravintolakonseptit ja asiakaskokemus
- Ravintolapalvelun prosessit

Liikkumispalveluiden osuus
- Keskeiset käsitteet liittyen saavutettavuuteen, liikennepalvelusektorit, kehittämislinjaukset
- Varsinais-Suomen liikenne- ja liikkumispalvelut, palveluprosessien erityispiirteet, matkailureitit, kartat, paketointi, myyntikanavat
- Liikkumisen tulevaisuusnäkymiä, vastuullisuus- ja turvallisuusnäkökulmia

Viestintäkanava ja lisätietoja

Itslearning, tarvittaessa ryhmäsähköpostit

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kirjallinen osaamisnäyttö
- majoituspalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Susanna Saari)
- ruokapalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Annika Karppelin
- liikkumispalveluiden osiossa opitusta (arvioijana Telle Tuominen)
Osaamisnäytön osiot arvioidaan asteikolla 0 - 5
Osioiden palautusajankohdat ilmoitetaan tehtäväohjeistuksessa. Myöhässä palauttaminen pudottaa arvosanaa yhdellä numerolla.

Lisäksi erikseen palautettavat tehtävät:
- kyselylomake (Annika Karppelin), hyväksytty-hylätty (voi "rajatapauksessa" nostaa ruokapalveluosion arvosanaa)
- saavutettavuuteen liittyvä tehtävä (Telle Tuominen), hyväksytty - hylätty (voi "rajatapauksessa" nostaa ruokapalveluosion arvosanaa)

Kokonaisarvosana asteikolla 0 - 5, siten, että majoituspalveluiden osuus 40 %, ruokapalveluiden osuus 40 % ja liikkumispalveluiden osuus 20 % kokonaisarvosanasta.