Sensory Evaluation (2cr)
Code: C-10089-ETEK0004-3001
General information
- Enrollment
- 01.08.2025 - 31.08.2025
- Registration for the implementation has begun.
- Timing
- 02.09.2025 - 17.10.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Institution
- University of Turku
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Course
- C-10089-ETEK0004
Unfortunately, no reservations were found for the realization Sensory Evaluation C-10089-ETEK0004-3001. It's possible that the reservations have not yet been published or that the realization is intended to be completed independently.
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija: - Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa - Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät - Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä - Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia
Methods of completion
Luennot, demonstraatiot, kirjalliset tehtävät
Methods of completion
Luennot ja demonstraatiot, aktiivinen osallistuminen aistinvaraisen arvioinnin demonstraatioihin, tentti
Content
Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).
Materials
Luennolla jaettava materiaali. Tausta-aineistona voi käyttää teosta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Tuorila H., Appelbye U., 2016.