Sensory Evaluation (2 cr)
Code: C-10089-ETEK0004-3001
General information
- Enrollment
- 01.08.2025 - 31.08.2025
- Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
- Timing
- 02.09.2025 - 17.10.2025
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- University of Turku
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Course
- C-10089-ETEK0004
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija: - Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa - Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät - Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä - Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia
Methods of completion
Luennot, demonstraatiot, kirjalliset tehtävät
Methods of completion
Luennot ja demonstraatiot, aktiivinen osallistuminen aistinvaraisen arvioinnin demonstraatioihin, tentti
Content
Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).
Materials
Luennolla jaettava materiaali. Tausta-aineistona voi käyttää teosta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Tuorila H., Appelbye U., 2016.