Skip to main content

Sensory Evaluation (2 cr)

Code: C-10089-ETEK0004-3001

General information


Enrollment
01.08.2025 - 31.08.2025
Registration for introductions has not started yet. Registration starts :startDate
Timing
02.09.2025 - 17.10.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
2 cr
Local portion
2 cr
Mode of delivery
Blended learning
Institution
University of Turku
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
No reservations found for realization C-10089-ETEK0004-3001!

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija: - Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa - Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät - Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä - Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia

Methods of completion

Luennot, demonstraatiot, kirjalliset tehtävät

Methods of completion

Luennot ja demonstraatiot, aktiivinen osallistuminen aistinvaraisen arvioinnin demonstraatioihin, tentti

Content

Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).

Materials

Luennolla jaettava materiaali. Tausta-aineistona voi käyttää teosta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Tuorila H., Appelbye U., 2016.

Go back to top of page