Skip to main content

Sensory EvaluationLaajuus (2 cr)

Course unit code: C-10089-ETEK0004

General information


Credits
2 cr
Teaching language
Finnish
Institution
University of Turku

Objective

Opintojakson suoritettuaan opiskelija: - Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa - Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät - Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä - Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia

Content

Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).

Materials

Luennolla jaettava materiaali. Tausta-aineistona voi käyttää teosta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Tuorila H., Appelbye U., 2016.

Go back to top of page