Siirry suoraan sisältöön

Aistittavan laadun arviointi (2 op)

Toteutuksen tunnus: C-10089-ETEK0004-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.08.2025 - 31.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle alkaa :startDate.
Ajoitus
02.09.2025 - 17.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Turun yliopisto
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Opintojakso
C-10089-ETEK0004
Toteutukselle C-10089-ETEK0004-3001 ei löytynyt varauksia!

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija: - Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa - Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät - Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä - Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia

Suoritustavat

Luennot, demonstraatiot, kirjalliset tehtävät

Suoritustavat

Luennot ja demonstraatiot, aktiivinen osallistuminen aistinvaraisen arvioinnin demonstraatioihin, tentti

Sisältö

Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).

Oppimateriaalit

Luennolla jaettava materiaali. Tausta-aineistona voi käyttää teosta Elintarvikkeiden aistinvaraiset tutkimusmenetelmät, Tuorila H., Appelbye U., 2016.

Siirry alkuun