Skip to main content

Degree Programme in Media Arts: Mainonnan suunnittelu, AD

Code: PMEDIS18

Degree title
Medianomi (AMK), Bachelor of Culture and Arts
Credits
240 ects
Duration
4 years (240 cr)
Start semester
Autumn 2018
Teaching language
Finnish

Descriptions

Koulutuksen tavoite
Media-alan koulutus antaa opiskelijalle työmarkkinoilla tarvittavat vankat perustaidot ja -tiedot animaation ja elokuvan, journalismin tai mainonnan suunnittelun erikoistumisalalta ja siten edellytykset ammattitaidon jatkuvaan kehittämiseen ja yrittäjyyteen. Näiden lisäksi opiskelija voi suuntautua mediatuotantoon tai viestintäammattilaisena toimimiseen.

Koulutuksen rakenne ja sisältö
Opiskelijan tutkinto muodostuu henkilökohtaisten valintojen mukaiseksi. Opinnot jakautuvat ydinosaamiseen ja laajentavaan osaamiseen. Sama opintokokonaisuus voi olla eri opiskelijoille jompaakumpaa näistä. Molemmat sisältävät moduuleja, eli temaattisia osaamiskokonaisuuksia, jotka koostuvat yhdestä tai useammasta opintojaksosta. Laajentavan osaamisen minimilaajuus on 30 opintopistettä mutta se voi olla suurempikin. Näiden avulla opiskelijalla on monipuolinen valinnanmahdollisuus rakentaa oma polku tulevaan ammattiin. Opiskelija voi valita monialaisen tutkinnon, jossa on usean eri suuntautumisen tai koulutusalan opintoja. Hänellä on myös mahdollisuus keskittyä yhteen erikoistumiseen ja syventää sitä useilla eri opintojaksoilla. Näillä valinnoilla opiskelija syventää erityistä osaamistaan työmarkkinoilla.

Oppimissuunnitelma ei noudata vuosikurssijakoa. Jokaisen opiskelijan tulee suorittaa vuosittain 60 opintopistettä yhteisestä tarjonnasta. Tutoropettaja auttaa opiskelijaa laatimaan vuosittaisen henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (HOPS).
• Ydinosaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Perusopinnot (pakollinen)
• Media-alan ammatilliset opinnot (30 op pakollinen, 15 op valinnainen)
• Harjoittelu (pakollinen)
• Projektiopinnot (pakollinen)
• Opinnäytetyö (pakollinen)
Laajentavaa osaamista syntyy seuraavissa opintokokonaisuuksissa
• Media-alan moduuliopinnot
• Harjoittelu
• Opinnäytetyö
• Vapaasti valittavat opinnot
• Projektiopinnot

Opinnot media-alalla perustuvat osittain käytännön oppimisympäristöissä työskentelyyn. Ryhmässä toimiminen ja projektien toteuttaminen ovat olennainen osa koulutusta. Valmistuakseen ammattiin opiskelija kehittää innovaatiokompetensseja. Opiskelun aikana korostuvat kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen. Koulutus muuttuu myös vuosittain työelämästä tulevien virtausten mukaan.

Opintojen aikana opiskelijalla on mahdollisuus tehdä yhteistyötä toisten media-alan erikoistumisalojen opiskelijoiden lisäksi koko Taideakatemian ja muiden ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Opintojen vahva kytkös työelämään mm. projektien ja harjoittelun yhteydessä luo hyvät mahdollisuudet ajantasaiseen ja työelämän tarpeisiin vastaavaan koulutukseen sekä mahdollisuudet ammattikentälle verkostoitumiseen opintojen aikana.

Opinnoissa menestyminen edellyttää opiskelijalta yleissivistystä, oma-aloitteisuutta, ideointikykyä, luovuutta, vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, analyyttisyyttä, vastuunottokykyä ja muutosvalmiutta.

Media-alan yhteiset opinnot ovat kaikille pakollisia. Nämä jakautuvat seuraavasti: kieliopinnot, ilmaisu ja analyysi sekä media-ala.

Media-alan ammatilliset opinnot kehittävät kunkin erikoistumisalan perustaitoja. Näistä kunkin opiskelijan on otettava 20 op erikoistumisalan perusteita ja valittava sen lisäksi 25 op.

Harjoittelun aikana opiskelija perehtyy oman ammattialansa tehtäviin todellisessa työympäristössä. Työharjoittelu jakautuu ajallisesti useaan osaan.

Projektiopinnoissa opiskelija soveltaa taitojaan käytännön työelämäprojekteissa, tutkimus- ja kehityshankkeissa ja omissa tuotannoissa.

Vapaasti valittavia opintoja opiskelija voi ottaa ammattikorkeakoulun opintotarjonnasta tai muiden oppilaitosten tarjonnasta, projekteista tai työelämästä.

Opiskelija voi valita opintoja media-alan vaihtoehtoisten opintojen tarjonnasta ja toisen erikoistumisalan (animaatio ja elokuva, journalismi, mainonnan suunnittelu) ammattiopinnoista, muiden koulutusalojen opetustarjonnasta, tai opiskelija voi suorittaa ulkomailla vaihto-opintoja. Nämä opinnot voivat olla joko ammattiopintoja tai vapaasti valittavia opintoja.

Opiskelija voi myös osoittaa aikaisemmin hankkimaansa osaamista tai opiskelun aikana ammattikentällä tapahtuvaa oppimista ja suorittaa opintoja näiden avulla. Oleellista on osaaminen, ei se, miten ja missä se on hankittu.
Tutkintoon liittyy myös opinnäytetyö, ks. kohta ”Opinnäytetyön kuvaus”.

Objective

Medianomi (AMK) tutkinnossa on kolme erikoistumisalaa:
• animaatio ja elokuva
• journalismi
• mainonnan suunnittelu

Animaation ja elokuvan erikoistumisalan opinnoissa opiskelija suuntaa ja syventää osaamistaan omien edellytysten ja opintotarjonnan mukaan käsikirjoittamiseen, kuvaamiseen, leikkaamiseen, äänisuunnitteluun, tuotannollisiin tehtäviin tai animaation tekemiseen eri keinoin. Koulutus antaa tekniset perusvalmiudet alan työtehtävissä toimimiseen, perehdyttää elokuvalliseen kerrontaan sekä tuotannollisiin tehtäviin. Omat opiskelijatuotannot, erilaiset elokuvalliset tilaustyöt ja harjoittelut elokuvatuotannoissa tarjoavat mahdollisuuden syventää osaamista.

Animaation syventävissä opinnoissa opiskellaan animaatioelokuvan ilmaisua sekä animaation tekniikoita. Mahdollisuuksien mukaan opiskelija voi painottaa opinnoissaan animaation eri osa-alueita ja suuntautua myös animaation tuottamiseen. Valmistuneet opiskelijat työskentelevät av-tuotantoyhtiöissä, freelancerina tai omissa yrityksissä eri animaatioalan osa-alueiden osaajina. Animaatiosta valmistuneet työskentelevät myös itsenäisinä ohjaajina sekä kuvittajina ja sarjakuvan parissa.

Journalismin erikoistumisalan Journalismin ammattiopinnoissa opiskelija suuntaa osaamistaan uutis- ja toimitustyöhön, monimediajournalismiin tai viestintäammattilaisen työtehtäviin. Journalismin opinnoissa harjaannutaan yhdistämään eri viestimille ominaisia ilmaisukeinoja innovatiivisella tavalla monimediaympäristössä. Monimediajournalisti hallitsee ideoinnin, tiedonhankinnan ja haastattelun sekä kuvaamisen, äänittämisen, editoinnin ja julkaisemisen. Valmistunut opiskelija työskentelee tiedotusvälineessä, freelancerina tai muissa media-alan viestintätehtävissä.

Viestintäammattilaisen opinnoissa perehdytään yhteisön tai yrityksen viestien välittämiseen, vuorovaikutukselliseen viestintään eri sidosryhmille sekä viestinnän suunnitteluun. Valmistuttuaan opiskelija toimii tiedottajana tai viestintäammattilaisena yrityksessä, yhteisössä tai yrittäjänä.

Mainonnan suunnittelun erikoistumisalan tavoitteena on antaa mainonnan visuaalisen suunnittelun, tekstisuunnittelun sekä markkinointiviestinnän projektijohtamisen perusvalmiudet. Opinnoissa korostuvat markkinointiviestinnän teorian soveltaminen luoviin sisältöihin, kirjallinen ja visuaalinen ilmaisu, projektien suunnittelu ja tiimityöskentely. Opinnoissaan opiskelija voi painottaa kirjallista ilmaisua, visuaalista ilmaisua ja/tai markkinointiviestinnän projektin hallintaan liittyviä osa-alueita. Opiskelijan on mahdollista erikoistua myös mainostoimiston projektipäällikön tehtäviin. Mainonnan suunnittelun erikoistumisalan opiskelijat valmentautuvat markkinointiviestinnän ammattilaisiksi ja työskentelevät mainos- ja markkinointitoimistoissa tai muissa yrityksissä ja yhteisöissä tai yrittäjänä.

Kaikissa opinnoissa opiskelija kehittyy myös innovaatiokompetensseissa. Turun ammattikorkeakoulun määrittelemät innovaatiokompetenssit ovat eurooppalaisen tutkintojen viitekehyksen (EQF) mukaisia. Innovaatiokompetenssit muodostuvat yksilö-, yhteisö- ja verkostotason osaamisista ja ne kattavat seuraavat viisi osaamisen ulottuvuutta: kriittinen ajattelu, aloitekyky, luovuus, tiimityö ja verkostoituminen.

Opinnäytetyön kuvaus
Opinnäytetyö on kirjallisen työn ja opiskelijan ammattialaan liittyvän käytännöllisen tai taiteellisen työn kokonaisuus. Opinnäytetyön voi toteuttaa myös portfoliomuotoisena, osana työelämäprojekteja, tutkimus- ja kehityshankkeita sekä kansainvälistä toimintaa. Opinnäytetyön tekemistä tukevat 5 opintopisteen laajuiset menetelmä- ja kehittämisopinnot.

Uramahdollisuudet

Animaatio ja elokuva:
Animaatio- ja elokuva-aloilla työskenteleviltä edellytetään luovuutta ja ideointikykyä, yhteistyötaitoja ja kykyä tuoda oma näkemyksensä rakentavasti esiin kokonaisuuden hyväksi. Elokuvan eri osa-alueilla tarvittavat ammatilliset taidot vaihtelevat, mutta kuvallisen ja äänellisen kerronnan hallinta on osaamisen ytimessä. Visuaalinen näkemys ja ideointi, halu kertoa tarinoita sekä kokonaisuuden hahmottaminen ja projektinhallinta ovat taitoja, joita alalla edellytetään.

Animaation ja elokuvan erikoistumisalalta valmistuneet sijoittuvat av-tuotannon eri tehtäviin riippuen erikoistumisesta. Tuotantoyhtiöt, animaatiostudiot ja TV-kanavat työllistävät valmistuneita. Lisäksi oma yritys- tai osuuskuntamuotoinen toiminta on kiinnostanut valmistuneita. Animaatiosta valmistuneet työskentelevät myös kuvittajina ja sarjakuvan parissa.

Journalismi:
Journalistina työskentelevältä edellytetään osaamista juttujen ideoinnista, tiedonhankinnasta ja haastattelemisesta sekä eri ilmaisukeinojen (mm. teksti, kuva, ääni, video) hallintaa toimituksellisessa työssä. Toimittajan työtehtäviä tehdään osana tiedotusvälineen toimitusta tai itsenäisesti freelancerina tai yrittäjänä.

Viestintäammattilaisen on hallittava organisaation tai yhteisön viestinnän suunnittelu, viestinnän toteuttaminen, vuorovaikutuksellinen viestintä sidos- ja kohderyhmien kanssa sekä viestinnän mittaaminen ja kehittäminen. Viestintäammattilainen työskentelee yhteistyössä organisaation tai yhteisön muun henkilökunnan tai yrittäjänä asiakkaidensa kanssa.

Mainonnan suunnittelu:
Mainonnan suunnittelijalta edellytetään osaamista tiimityöstä ja projektien hallinnasta, markkinoinnista ja markkinointiviestinnästä, ideoiden ja konseptien kehittelystä, kuluttajakäyttäytymisestä, mediatekniikoista, visuaalisesta ideoinnista ja designista, oikeakielisyydestä, luovasta kirjoittamisesta ja käsikirjoittamisesta. Mainonnan suunnittelusta valmistuneet työskentelevät pääosin mainos- ja markkinointiviestintäalan yrityksissä tuotanto-ADeina, ADeina ja copywritereinä. Myös työllistyminen yritysten tai yhteisöjen markkinointi- ja tiedotusosastoille on mahdollista, kuten itsenäisenä yrittäjänäkin toimiminen.

Esimerkkejä tehtävänimikkeistä
Animaattori, art director, copywriter, elokuvaaja, elokuvaleikkaaja, elokuvatuottaja, graafinen suunnittelija, kuvaussihteeri, kuvittaja, käsikirjoittaja, lehden toimittaja, muu mainosalan työntekijä, muu markkinoinnin erityisasiantuntija, muu tiedottaja, muu toimittaja, radio- ja tv-toimittaja, televisiokuvaaja, tiedottaja, toimituspäällikkö, sosiaalisen median tuottaja, viestintäpäällikkö, yrittäjä.

Jatko-opintomahdollisuudet
Animaation ja elokuvan erikoistumisalalta valmistunut Medianomi (AMK):
• Aalto-yliopisto: Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos, Median laitos: medialaboratorion maisteriohjelma
• Muut yliopistot ja korkeakoulut henkilökohtaisen erikoistumisen ja suuntautumisen mukaan
• Soveltuvat Turun AMK:n ylemmät AMK-tutkinnot
• Kansainväliset maisteriohjelmat
Journalismin erikoistumisalalta valmistunut Medianomi (AMK):
• Suomalaisten yliopistojen toimittajakoulutukset sekä viestintäkoulutukset
• Soveltuvat Turun AMK:n ylemmät AMK-tutkinnot
• Kansainväliset maisteriohjelmat
Mainonnan suunnittelun erikoistumisalalta valmistunut Medianomi (AMK):
• Aalto-yliopisto: Median laitos: Taiteen kandidaatti, Taiteen maisteri
• Muut suomalaiset ja kansainväliset yliopistot ja korkeakoulut: henkilökohtaisen erikoistumisen ja suuntautumisen mukaisia opintoja
• Soveltuvat Turun AMK:n ylemmät AMK-tutkinnot
Kansainvälistyminen

• Media-alan opinnoista suoritetaan vähintään 30 opintopistettä vieraskielisinä opintoina, esim. media-alan koulutuksen englanninkielisen opintotarjonnan, kansainvälisen opiskelijavaihdon ja kansainvälisten projektien tai vapaavalintaisten opintojen myötä. Työpaja- ja projektiopinnot toteutetaan englanniksi silloin, kun koulutukseen osallistuu ulkomaisia vaihto-opiskelijoita.

Development

Opiskelu ammattikorkeakoulussa on itseohjautuvaa ja käytännönläheistä. Opettajan tehtävänä on olla valmentaja, joka auttaa itsenäistä opiskelijaa saavuttamaan ammatillisen tavoitteensa. Erilaisissa ryhmissä työskentelyllä on myös suuri paino opinnoissa. Opintojen aikana tarjotaan mahdollisuuksia monialaisiin työryhmiin sekä media-alan sisällä että muiden alojen kanssa verkostoituen.

Ammattiopinnot ja projektiopinnot on tiiviisti kytketty media-alan oppimisympäristöihin, jotka simuloivat ammattikentän toimintakäytäntöjä:
• animaatio ja elokuva: Karuselli – av-tuotantotalo
• journalismi: Tutka – verkkomedia (tutka.pro ), Kampusradio
• mainonnan suunnittelu: Guru – Turun AMKn sisäinen mainostoimisto (guru.turkuamk.fi/ )
• viestintä: Meedio – Taideakatemian tiedotus ja viestintä
• Opiskelijaosuuskunta Karisma

Tutkimus- ja kehittämistyöhön liittyvät hankkeet ja projektit ovat oleellinen osa opintoja. Näissä opiskelija verkostoituu niin työelämän kuin suomalaisten ja kansainvälisten korkeakoulujen edustajien kanssa. Myös työelämästä tulevat toimeksiannot kuuluvat oleellisena osana media-alan koulutukseen.

Turun ammattikorkeakoulun opinnot tukevat media-alan yrittäjyyttä ja rohkaisevat opiskelijoita sen aloittamiseen. Opiskelijan on mahdollista suorittaa myös muiden ammattikorkeakoulun alojen opintoja ja pidentää lukukauttaan kesäopintotarjonnalla.

Further information

Opetuksen ja oppimisen arviointi on jatkuva ja kokonaisvaltainen prosessi. Oppimista ja opetuksen laatua arvioidaan palautekeskustelujen, harjoitustehtävien, esseiden, raporttien, analyysien ja tenttien avulla. Palautekeskusteluissa toteutuu myös ryhmässä tapahtuva vertaisarviointi. Käytössä on verkko-oppimisympäristössä toimiva palautejärjestelmä, jolla kerätään palautetta etenkin yhteisten opintojen toteutuksesta. Arvioinnissa voidaan käyttää myös oppilaitoksen ulkopuolisia asiantuntijoita.

Kerran vuodessa järjestetään erikoistumisaloittain palautepäivä, jossa käsitellään koulutuspäällikön johdolla opiskelijaryhmien koostama palautemateriaali. Palautepäiväkeskusteluun osallistuvat myös opinto-ohjaaja ja opettajat. Palautepäivässä käsitellyistä ja esiin nousseista kysymyksistä koostetaan toimenpidesuunnitelma.
Kurssiarviointi tapahtuu pääsääntöisesti asteikolla 1 - 5, osa opintosuorituksista arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty-hylätty -asteikkoa käytettäessä toteutussuunnitelmassa määritetään, mitä arvosanatasoa hyväksytty suoritus vastaa. Arvioinnissa noudatetaan Media-alan koulutuksen arviointikehikkoa:

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2018-2019 2019-2020 2020-2021 2021-2022 Autumn 2018 Spring 2019 Autumn 2019 Spring 2020 Autumn 2020 Spring 2021 Autumn 2021 Spring 2022 1. / 2018 2. / 2018 3. / 2019 4. / 2019 5. / 2019 1. / 2019 2. / 2019 3. / 2020 4. / 2020 5. / 2020 1. / 2020 2. / 2020 3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022
CORE COMPETENCE

(Choose ects: 129)

129
1002354 Higher Education Studies and Working Life Skills 1 1 1 1 0.5 0.5
1002355 Higher Education Studies and Working Life Skills 2 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002356 Higher Education Studies and Working Life Skills 3 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002357 Higher Education Studies and Working Life Skills 4 1 1 1 0.3 0.3 0.3
1002358 Higher Education Studies and Working Life Skills 5 1 1 1 0.5 0.5
1001006 Finnish Language and Communication 3 3 3 1 1 1
100114 Swedish for Working Life, Oral Communication (replacing compulsory Swedish) 1 1 1 0.5 0.5
100115 Swedish for Working Life, Written Communication (replacing compulsory Swedish) 2 2 2 1 1
1001004 English Professional Skills, B2 3 3 3 1 1 1
OK208149
Media Working Environment

(Choose all )

20 10 10 5 5 10 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7 5 5
2081303 The media environment 5 5 5 2.5 2.5
2081304 Media legislation and ethics 5 5 5 2.5 2.5
2081305 Entrepreneurship in the media sector 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081309 Project planning 5 5 5 2.5 2.5
OK208155
Expression and Analysis

(Choose all )

20 15 5 15 5 7.5 7.5 1.7 1.7 1.7
2001053 Written Expression 5 5 5 2.5 2.5
2001052 Photography and Imaging 5 5 5 2.5 2.5
2081339 Audiovisual Expression 5 5 5 2.5 2.5
2081307 Visual Culture and Media Analysis 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK200319
Basics of Marketing Communications Skills (Compulsory Studies)

(Choose ects: 30)

0 - 30 20 10 5 15 5 5 2.5 2.5 5 5 5 2.5 2.5 1.7 1.7 1.7
2081321 Basics of Marketing 5 5 5 2.5 2.5
2081322 Basic Studies in Marketing Communications 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081323 Creative Design Team 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081324 Art Direction and Copywriting Basics (elective) 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081325 Concept Design 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081326 Campaign Design 5 5 5 2.5 2.5
OK200320
Advanced Marketing Communications Skills

(Choose ects: 25)

0 - 25 25 10 15 5 5 5 5 5
2081327 Graphic design for different media 5 5 5 2.5 2.5
2081328 Campaign-AD 5 5 5 1.7 1.7 1.7
OK200340
Practical Training

(Choose all )

30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3
2081357 Internship 30 10 10 10 10 10 10 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3 3.3
COMPLEMENTARY COMPETENCE

(Choose ects: 111)

111 5 8 48 50 5 8 26 22 25 25 1.7 1.7 1.7 4 4 13 13 7.3 7.3 7.3 12.5 12.5 8.3 8.3 8.3
OK208152
STUDY MODULES

(Choose ects: 30)

30 30 15 15 7.5 7.5 5 5 5
OK208153
PROJECT STUDIES

(Choose ects: 21)

21 5 8 3 5 5 8 3 5 1.7 1.7 1.7 4 4 1.5 1.5 2.5 2.5
OK200321
Optional Studies

(Choose ects: 30)

30 10 20 8 2 10 10 4 4 0.7 0.7 0.7 5 5 3.3 3.3 3.3
OK208156
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

5 - 30 5 25 5 10 15 1.7 1.7 1.7 5 5 5 5 5
2081343 Methods, structure and tutoring of the thesis 5 5 5 1.7 1.7 1.7
2081345 Bachelor's Thesis 0 - 25 25 10 15 5 5 5 5 5
Total 240 50 52 16 36 26 24 23 29 0 16 11 25 13 13 8.1 8.1 8.1 11.5 11.5 9.7 9.7 9.7 0 0 5.3 5.3 5.3 5.5 5.5 8.3 8.3 8.3

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Asetuksen mukainen jäsentely AMK

Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014 2 § Opintojen rakenne Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin kuuluu: 1) perus- ja ammattiopintoja; 2) vapaasti valittavia opintoja; 3) ammattitaitoa edistävää harjoittelua; 4) opinnäytetyö.

Optional Studies

No attached course units

Optional Studies

No attached course units

Optional Studies

No attached course units

Optional Studies

No attached course units

Optional Studies

No attached course units

Not grouped
Higher Education Studies and Working Life Skills 1
Higher Education Studies and Working Life Skills 2
Higher Education Studies and Working Life Skills 3
Higher Education Studies and Working Life Skills 4
Higher Education Studies and Working Life Skills 5
Finnish Language and Communication
Swedish for Working Life, Oral Communication (replacing compulsory Swedish)
Swedish for Working Life, Written Communication (replacing compulsory Swedish)
English Professional Skills, B2
The media environment
Media legislation and ethics
Entrepreneurship in the media sector
Project planning
Written Expression
Photography and Imaging
Audiovisual Expression
Visual Culture and Media Analysis
Script Writing, Film Directing and Production
Cinematography, Visual Pre-Production, Sound Design and Field Recording
Editing and Moving Image Compositing
Basics of Drawn Animation
Drawn Animation Scene Exercise
Animation Sound and Movie Sound Post Production
Cinematic Pre-Production and Shooting Methods
Cinematic Post-Production and Editing Methods
TV-Series and Feature Length Script Writing
Animation Directing and Directing the Actor
Movie Production Management
Project Management
Profitability and Project Budgeting
Sales and Customers
Basics of Newsroom and Editorial Work
Basics of Radio Journalism
Basics of Video Journalism
Newscast
News Work 1
Video Reporting
News Work 2
Basics of Radio Production
Radio Production
The Job Description and Tasks of a Communications Professional
The Means and Objectives of Communication
Communications Design and Development
Basics of Marketing
Basic Studies in Marketing Communications
Creative Design Team
Art Direction and Copywriting Basics (elective)
Concept Design
Campaign Design
Graphic design for different media
Campaign-AD
Copywriting to various media
Campaign copywriter
Brand Management
Campus Radio
Stage fight in Cinema
ePublishing
Innovative content production
ImageWord
Journalistic fact-finding
Mobile Documentary
Basics of 3D modelling
Puppet and set building in Stop Motion production
Podcast course
The media as a promoter of sustainable development, freedom of expression and democracy
Productisation of ones own knowledge and skills
Basics of 3D animation
Video Production in Social Media
Studio lighting and set design
Animation, lighting and cinematography in Stop Motion production
Create a digital portfolio
Feature writing and background news texts
Cinematic observation course
Streaming workshop
Arts Academy Film Club
Course of lectures

Code Name Credits (cr)
CORE COMPETENCE

(Choose ects: 129 )

129
OK208150
GENERAL MEDIA STUDIES (compulsory)

(Choose all )

0
1002354 Higher Education Studies and Working Life Skills 1 1
1002355 Higher Education Studies and Working Life Skills 2 1
1002356 Higher Education Studies and Working Life Skills 3 1
1002357 Higher Education Studies and Working Life Skills 4 1
1002358 Higher Education Studies and Working Life Skills 5 1
1001006 Finnish Language and Communication 3
100114 Swedish for Working Life, Oral Communication (replacing compulsory Swedish) 1
100115 Swedish for Working Life, Written Communication (replacing compulsory Swedish) 2
1001004 English Professional Skills, B2 3
OK208149
Media Working Environment

(Choose all )

20
2081303 The media environment 5
2081304 Media legislation and ethics 5
2081305 Entrepreneurship in the media sector 5
2081309 Project planning 5
OK208155
Expression and Analysis

(Choose all )

20
2001053 Written Expression 5
2001052 Photography and Imaging 5
2081339 Audiovisual Expression 5
2081307 Visual Culture and Media Analysis 5
OK501171
MEDIA PROFESSIONAL STUDIES

(Choose ects: 45 )

45
OK208151
Basic Cinematic Expression (compulsory FILM and ANIMATION)

(Choose ects: 15 )

0 - 15
2081310 Script Writing, Film Directing and Production 5
2081311 Cinematography, Visual Pre-Production, Sound Design and Field Recording 5
2081340 Editing and Moving Image Compositing 5
OK200322
Drawn Animation (compulsory ANIMATION)

(Choose ects: 15 )

0 - 15
2081332 Basics of Drawn Animation 10
2081333 Drawn Animation Scene Exercise 5
OK208154
Elective Studies in Animation and Film

(Choose ects: 30 )

0 - 30
2081334 Animation Sound and Movie Sound Post Production 5
2081335 Cinematic Pre-Production and Shooting Methods 5
2081336 Cinematic Post-Production and Editing Methods 5
2081337 TV-Series and Feature Length Script Writing 5
2081338 Animation Directing and Directing the Actor 5
2081341 Movie Production Management 5
OK200339
Media Project Management, Economics and Leadership

(Choose ects: 15 )

0 - 15
2001055 Project Management 5
2081355 Profitability and Project Budgeting 5
2081356 Sales and Customers 5
OK200316
Basic Journalistic Skills (Compulsory Studies)

(Choose ects: 30 )

0 - 30
2081312 Basics of Newsroom and Editorial Work 5
2081342 Basics of Radio Journalism 5
2081313 Basics of Video Journalism 5
2081314 Newscast 5
2081315 News Work 1 5
2081316 Video Reporting 5
OK200317
Advanced Journalistic Skills

(Choose ects: 15 )

0 - 15
2081317 News Work 2 5
2081346 Basics of Radio Production 5
2081347 Radio Production 5
OK200318
Professional Media Communications

(Choose ects: 15 )

0 - 15
2081318 The Job Description and Tasks of a Communications Professional 5
2081319 The Means and Objectives of Communication 5
2081320 Communications Design and Development 5
OK200319
Basics of Marketing Communications Skills (Compulsory Studies)

(Choose ects: 30 )

0 - 30
2081321 Basics of Marketing 5
2081322 Basic Studies in Marketing Communications 5
2081323 Creative Design Team 5
2081324 Art Direction and Copywriting Basics (elective) 5
2081325 Concept Design 5
2081326 Campaign Design 5
OK200320
Advanced Marketing Communications Skills

(Choose ects: 25 )

0 - 25
2081327 Graphic design for different media 5
2081328 Campaign-AD 5
2081329 Copywriting to various media 5
2081330 Campaign copywriter 5
2081331 Brand Management 5
OK200340
Practical Training

(Choose all )

30
2081357 Internship 30
COMPLEMENTARY COMPETENCE

(Choose ects: 111 )

111
OK208152
STUDY MODULES

(Choose ects: 30 )

30
KU00BG37 Campus Radio 5 - 15
KU00BU57 Stage fight in Cinema 5
KU00BU58 ePublishing 5
KU00BU59 Innovative content production 5
KU00BU60 ImageWord 5
KU00BV71 Journalistic fact-finding 3
2081288 Mobile Documentary 5
KU00BX45 Basics of 3D modelling 5
KU00BX48 Puppet and set building in Stop Motion production 5
KU00BX66 Podcast course 5
KU00BZ62 The media as a promoter of sustainable development, freedom of expression and democracy 5
KU00BZ64 Productisation of ones own knowledge and skills 5
KU00BZ71 Basics of 3D animation 5
KU00CA09 Video Production in Social Media 5
KU00CA25 Studio lighting and set design 5 - 10
KU00BX49 Animation, lighting and cinematography in Stop Motion production 10
KU00BQ79 Create a digital portfolio 5
KU00BX46 Feature writing and background news texts 5
KU00BX47 Cinematic observation course 5
KU00CA28 Streaming workshop 1 - 3
OK208153
PROJECT STUDIES

(Choose ects: 21 )

21
OK200321
Optional Studies

(Choose ects: 30 )

30
KU00BP14 Arts Academy Film Club 1 - 5
KU00BZ89 Course of lectures 1 - 3
OK208156
BACHELOR'S THESIS

(Choose all )

5 - 30
2081343 Methods, structure and tutoring of the thesis 5
2081345 Bachelor's Thesis 0 - 25
Go back to top of page