Siirry suoraan sisältöön

Esimiestyön tai vaativan asiakastyön harjoittelu (10 op)

Toteutuksen tunnus: 7081191-3027

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.04.2022 - 01.12.2022

Ajoitus

13.04.2022 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 30

Koulutus

  • Sosionomikoulutus

Opettaja

  • Juha Knuuttila
  • Susanna Virta

Ryhmät

  • PSOSS20V
    Sosionomi (AMK), Turku, verkko S20

Tavoitteet

Opiskelija
-   ymmärtää harjoittelupaikan perustehtävän ja merkityksen osana palvelujärjestelmää
-   ymmärtää yhteyden asiakasryhmän tarpeiden ja työyhteisön osaamisen kehittämisen välillä
-   hahmottaa moniammatillisen työskentelyn kokonaisuuden
-   osaa toimia vastuullisesti sosiaali- ja kasvatusalan ohjaus-, neuvonta- tai johtamistehtävissä
-   tunnistaa työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden merkityksen vaativassa asiakastyössä
-   opettelee käyttämään alan erilaisia tietojärjestelmiä käytännön työtilanteissa
-   osaa hyödyntää vaativan asiakastyön / lähijohtamisen teemoihin liittyvää kirjallisuutta omassa toiminnassaan ja oman toiminnan tarkastelussa.

Sisältö

- harjoittelu työpaikalla
- harjoitteluun liittyvät oppimistehtävät

Oppimateriaalit

1. Harjoitteluohje. Vaativan asiakastyön ja esimiestyön harjoittelu. Löytyy Opiskelijan Messistä. os. https://tuas365.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Sosiaali--ja-kasvatusala.aspx. HUOM. Ohje sisältää myös opiskelija tavoitesivun, joka kopioidaan, täytetään ja tallennetaan aikaisemman ohjeistuksen mukaisesti Sun Harkkaan.
2. Harjoittelusuunnitelma. Löytyy Opiskelijan Messistä. os. https://tuas365.sharepoint.com/sites/Opiskelu/SitePages/Sosiaali--ja-kasvatusala.aspx.
2. Sun Harkka harjoitteluohjaussovellus. Os. http://terhyharjoittelu.sopro.online
3. Harjoitteluohjaussovelluksen ohjeet. Os. https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/sun-harkka-harjoitteluohjaussovellus

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelija voi sopia, että hän suorittaa harjoittelujakson henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmansa mukaan myös muuna kuin toteutussuunnitelman mukaisena ajankohtana. Opiskelija osallistuu välitapaamiseen ja loppupalautteeseen sekä järjestää itselleen info ja omien tavoitteiden esittelytapaamisen opettajan kanssa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opiskelija tekee kaikki sisältö ja ajoitus kohdassa mainitut suoritukset.

Sisällön jaksotus

HARJOITTELUN AJANKOHTA TYÖPAIKALLA ON VKOT 35-41/2022.
-----
HARJOITTELUN SUORITTAMINEN JA TOIMINTA SUN HARKKA HARJOITTELUOHJAUSSOVELLUKSESSA
-----
1.HARJOITTELUPAIKAN HANKINTA. 8.6.2022 mennessä. Opiskelija hankkii harjoittelupaikan 8.6.2022 mennessä. Mikäli opiskelijalla ei ole harjoittelupaikkaa 8.6.2022 mennessä, tulee hänen olla yhteydessä tuutoropettajaan 9.-10.6.2022.
--
2. VIIMEISTÄÄN KUUKAUTTA ENNEN HARJOITTELUN ALKUA TEHDÄÄN HARJOITTELUSUUNNITELMA. Harjoittelusuunnitelman tekeminen. Viimeistään 29.7.2022 mennessä. Kun opiskelijan harjoittelupaikka on varmistunut, opiskelija tekee harjoittelusuunnitelman. Harjoittelusuunnitelma on täytettävä 1.5.2022 alkaen tietokoneella, harjoittelusuunnitelmaa ei allekirjoiteta (toisin kuin suunnitelmassa mainitaan). Allekirjoitusten kohtaa merkitään päiväys, opiskelijan nimi ja ohjaajan nimi. Harjoittelusuunnitelma tallennetaan myöhemmin tiedostomuotoisena Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen, jossa ohjaaja ja opiskelija hyväksyvät sen viestillään. Opiskelija kertoo tästä kuittauskäytännöstä työpaikalla. Mikäli työpaikka haluaa suunnitelmasta paperisen ja allekirjoitetun version, opiskelija tulostaa sen ja allekirjoittaa yhdessä ohjaajansa kanssa sen työpaikalle. Harjoittelusuunnitelman tulee olla valmis 4 viikkoa ennen harjoittelun alkua.
--
SUN HARKKA HARJOITTELUOHJAUS SOVELLUKSEN KÄYTTÖ ENNEN HARJOITTELUN ALKUA
3. Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen tutustuminen. Välittömästi. Kirjautumissivu ja ohjeistukset löytyvät os. https://www.turkuamk.fi/fi/tutkinnot-ja-opiskelu/sun-harkka-harjoitteluohjaussovellus. Harjoitteluohjaussovellus on löytynyt turkuamk www.sivuilta myös hakusanalla sunharkka. Kirjaudu harjoittelutietojärjestelmään: http://terhyharjoittelu.sopro.online käyttäen Haka-kirjautumista
--
4. Harjoittelutietojesi lisääminen Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen ennen harjoittelun alkua
4.1 Lisää profiilikuva Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen ja tarkista yhteystietosi
4.2 Hae ja lisää harjoittelupaikka Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen. Välittömästi, kun paikka on selvillä. Huomioithan, että mikäli harjoittelupaikkaa ei löydy sovelluksesta valmiina, tulee opiskelijan ilmoittaa harjoittelupaikan tiedot tuutoropettajalle sähköpostitse. Opiskelija ilmoittaa seuraavat tiedot: harjoittelupaikan virallinen nimi , harjoitteluyksikkö (tämä ei tarpeen, mikäli kyseessä pieni organisaatio) ja harjoittelupaikan virallinen sähköpostipääte (esim. @tyks.fi). Tämän jälkeen AMK lisää paikan järjestelmään 1-2 viikon sisällä ja vasta sen jälkeen saat valmiiksi oman jaksosi tiedot.
4.3 Lisää Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen opettajan (tuutorisi). Ohjaajan nimi ja organisaation virallisen sähköpostiosoitteen täytät järjestelmään, heti kun se on selvillä.
4.4 Kirjaa vakiotuntisi Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen (tehdään ennen harjoittelun alkua, ohje vakiotuntien merkitsemisestä tulossa tekstissä myöhemmin)
--
5. Aloitusarvioinnin täyttäminen Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen. Opiskelija vie liitetiedostona tietokoneella täytetyt harjoittelusuunnitelmansa ja henkilökohtaiset tavoitteensa (lomakesivu löytyy ja kopioidaan harjoitteluohjeesta) aloitusarviointikohtaan. Ohjaaja ja opettaja hyväksyvät molemmat dokumentit harjoittelun alkaessa Sun Harkka järjestelmässä omalla vapaamuotoisella viestillään.
--
HARJOITTELUN ALKAESSA.
6. Tee suunnitelma harjoitteluvuoroistasi Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen harjoittelun aloitusviikolla (ohje harjoittelutuntien merkitsemisestä on tekstissä myöhemmin). Suunnitellut tunnit kuitataan opiskelijan, ohjaajan ja opettajan toimesta (tässä järjestyksessä) vasta sen jälkeen kun ne on tehty
7. Väliarviointi. Tee tuutorisi kanssa sopimalla aikataululla väliarviointi ja siihen liittyvä sinun, ohjaajasi ja opettajan tapaaminen harjoittelun puolivälin aikoihin. Mikäli opiskelija on jonain vakioharjoitteluviikkojen ulkopuolisena ajankohtana harjoittelussa, opiskelijan ottaa yhteyttä ennen harjoittelun alkua opettajaan ja sopii miten väliarviointi jaksosta toteutetaan.
--
HARJOITTELUN PÄÄTYTTYÄ
8. Harjoittelun loppuarviointi koostuu 1) hyväksytyistä vakiotunneista ja harjoittelupaikalla suoritetuista tunneista, 2) opiskelijan itsearvioinnista (löytyy harjoitteluohjeesta), 3) ohjaajan arvioinnista (löytyy harjoitteluohjeesta) ja 4) hyväksytystä harjoittelutehtävistä. Kaikki edellämainitut suoritukset 2-4 tallennetaan liitetiedostona tietokoneella täytettynä harjoittelu loppuarviointikohtaa. Kaikki suoritukset on palautettava viimeistään 27.10 mennessä Sun Harkka harjoitteluohjaussovellukseen.

LISÄOHJEET SUN HARKKA HARJOITTELUOHJAUSOVELLUKSEN TÄYTTÄMISESTÄ
----

A. Opiskelija kirjoittaa opettajan määräämät vakiotunnit seuraavasti:
2t 23.8 klo 16-18 Harjoitteluinfo ja opiskelioiden henkilökohtaiset tavoitteet (Mikäli opiskelija ei suorita harjoittelu toteutussuunnitelman ajankohtana, hän on yhteydessä opettajaan ja sopii henkilökohtaisen info ja tapaamisajankohdan)
2t 15.9 klo 16-18 Väliohjaus
2t 13.10 klo 16-18 Loppupalaute
B. Opiskelija kirjaa työpaikalla tehdyt harjoittelutunnit seuraavasti:
- Tuntimäärä on 245t. Tunteihin lasketaan myös edellä mainitut koulun järjestämät harjoittelutapaamiset 5-6 tuntia. Eli ne on kirjattava tarkasti).
- Opiskelijan ja työpaikan ohjaajan kanssa sovittu tapaaminen harjoittelujakson aikana 1t sisältyy työpaikan tunteihin. Opiskelijan tulee kirjata myös se omaksi työvuoroksi.

Viestintäkanava ja lisätietoja

Opettajatuutoriltasi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Sisältö ja ajoitus kohdassa mainittujen suoritusten tekeminen.