Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemuksen perusteet (1 op)

Toteutuksen tunnus: TH00BV24-3011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.07.2021 - 09.09.2021

Ajoitus

01.08.2021 - 31.12.2021

Opintopistemäärä

1 op

Virtuaaliosuus

1 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 25

Koulutus

  • Sairaanhoitajakoulutus

Opettaja

  • Johanna Kurtti

Ryhmät

  • PSHTS21V
    Sairaanhoitajakoulutus, Turku, S21V

Tavoitteet

Ravitsemuksen perusteet 1op RAV1

Tavoitteet

Opiskelija
• tietää ravintoaineet, ravintoaineiden tarpeen ja merkityksen
• osaa arvioida ihmisen ravitsemustarpeita
• osaa soveltaa suomalaisia ravitsemussuosituksia kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa

Sisältö

Sisältö
• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Oppimateriaalit

Voutilainen E, Fogelholm M & Mutanen M. 2015. Ravitsemustaito. Sanoma Pro.
Suomalaiset ravitsemussuositukset 2014. Valtion ravitsemusneuvottelukunta. Helsinki 2014 (www.vrn.fi)
Tarkemmin oppimateriaali annetaan ensimmäisellä lähiopetustunnilla.

Opetusmenetelmät

Toteutetaan keskustelevana opetuksena, itsenäisenä opiskeluna ja tenttinä.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Ravitsemuksen perusteet 1 op, 27 tuntia opiskelijan työtä, joista verkko-opetustunteja 3 ja opiskelijan itsenäistä opiskelua 24 tuntia (sis. tentin). Tentin sekä I -uusintatentin ja II-uusintatentin ajankohdat löytyvät ItsLearning-alustalta.

Sisällön jaksotus

• Ravintoaineiden tarve ja tehtävät elimistössä
• Asiakkaiden ravitsemustilan arviointi ja sen merkitys
• Ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio terveyden edistämisessä ja kansansairauksien ehkäisyssä eri ikäkausina

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Numeerinen arviointi (HYL – K5)