Siirry suoraan sisältöön

Startup! (10 op)

Toteutuksen tunnus: 2051197-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

30.08.2022 - 11.12.2022

Ajoitus

11.01.2023 - 28.04.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Liiketalous

Toimipiste

Lemminkäisenkatu

Opetuskielet

  • Suomi

Opettaja

  • Jani Pihlajamaa

Ryhmät

  • VAVA2223
    Ammattikorkeakoulun yhteiset vapaasti valittavat

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden merkityksen ja pääsee käytännössä testaamaan liiketoimintaideoitaan. Kurssin tavoitteena on tarjota opiskelijoille käytännön kokemuksia yrittäjyydestä monialaisissa tiimeissä eri korkeakoulujen opiskelijoiden kanssa. Kurssin käytyään opiskelijalla on valmiuksia kehittää, arvioida ja hyödyntää uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Lisäksi kurssi harjaannuttaa opiskelijoiden tiimityöskentely-, projektinhallinta- ja viestintätaitoja.
www.nystartup.fi

Sisältö

Yrityksen perustamistoimenpiteet, Mentorin hankinta, Liiketoimintasuunnitelma, Management report, Lean Canvas, Pitchaus, Some-näkyvyys, Lehdistötiedote, Aluemessut, Valtakunnalliset messut (NY Startup-finaali), Yrityksen vuosiraportti ja henkilökohtainen oppimispäiväkirja

Oppimateriaalit

Kurssin aikana jaettava materiaali.

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Kurssi koostuu pienryhmäopetuksesta (5 x 4h / vaihe) ja ryhmätyöskentelystä (115h / vaihe).

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelevien lisäksi kurssille osallistuu Turun yliopiston, Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Åbo Akademin opiskelijoita, joiden parista opiskelijat muodostavat tiimit.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Osallistuminen yhteisiin kurssitapaamisiin ja tiimien itsenäiseen työskentelyyn. Kurssiin ei sisälly varsinaista luento-opetusta eikä tenttiä. Kurssin onnistunut suorittaminen edellyttää tiimien aktiivisuutta, jota yhteiset kurssitapaamiset tukevat. Kurssitapaamisiin sisältyy harjoituksia ryhmäkeskusteluja, tietoiskuja ja yrittäjävieraita. Oppimistavoitteet määritetään yhdessä kurssin alussa. Kurssisuorituksen arviointi perustuu innovointi- (vaihe 1) ja liiketoimintataitoja (vaihe 2) edistävien välietappien suorittamiseen sekä opiskelijoiden itse- ja vertaisarviointiin.

Sisällön jaksotus

Kurssi tarjoaa opiskelijoille valmiuksia luoda jotain uutta ja arvokasta toisille ihmisille tai organisaatioille. Opiskelijat tunnistavat ongelmia, epäkohtia ja haasteita itselle tärkeissä aiheissa ja kehittävät niihin ratkaisuja kokeilujen kautta. Kurssilla on kaksi vaihetta, joista ensimmäinen kehittää opiskelijoiden innovointitaitoja ja sen suoritettuaan heillä on omakohtaista kokemusta uusien tuote- tai palveluideoiden luomisesta ja testaamisesta. Toinen vaihe kehittää liiketoimintataitoja ja sen suoritettuaan opiskelijoilla on omakohtaista kokemusta liiketoimintamallien kehittämisestä ja testaamisesta. Kurssin molemmat vaiheet harjaannuttavat opiskelijoiden ongelmanratkaisu-, analyysi-, tiimityöskentely-, projektinhallinta-, viestintä- ja verkostoitumistaitoja. Kurssilla hankittuja valmiuksia voi hyödyntää monipuolisesti työelämässä esimerkiksi toimintaansa uudistavan organisaation johtajana tai asiantuntijana, oman yrityksen omistajana tai järjestöaktiivina.

Sisältö
1) Opiskelijat kehittävät ja testaavat poikkitieteellisissä tiimeissä tuote- tai palveluideoita tunnistettuihin ongelmiin. Tässä vaiheessa keskitytään toimintaympäristön ja kohderyhmien tarpeiden ymmärtämiseen, uusien ratkaisuvaihtoehtojen ideoimiseen ja käytännön kokeiluihin.

2) Opiskelijat jatkavat poikkitieteellisissä tiimeissä kehittelemällä tuote- tai palveluideoilleen erilaisia toteuttamistapoja. Tässä vaiheessa painottuu liiketoimintamallien kehittäminen, ansaintalogiikan hahmottaminen ja liiketoiminnan organisointivaihtoehtojen selvittäminen.

Ajoitus
Kurssin tapaamiset:
ke 11.1. klo 9-17 (huom! koko päivän kick off)
ke 18.1. klo 14-17
ke 1.2. klo 14-17
ke 15.2. klo 14-17
ke 1.3. klo 14-17
ke 15.3. klo 14-17
ke 29.3. klo 14-17
ke 12.4. klo 14-17
ke 26.4. klo 14-17

Viestintäkanava ja lisätietoja

Minimiosallistujamäärä kurssilla on 20 opiskelijaa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssin alussa sovittavien välietappien suorittaminen (50%)
Opiskelijoiden itsearviointi (25%)
Opiskelijoiden vertaisarviointi (25%)