Siirry suoraan sisältöön

Maa-, kallio ja infrarakentaminenLaajuus (3 op)

Tunnus: 0100CP35

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee maa- ja kalliorakentamisen vaiheita, määräyksiä ja ohjeita. Hän tuntee maanrakennustyömaan suunnittelun ja järjestelyn erityispiirteitä. Opiskelija tietää louhintatöiden perusteita ja räjäytystöiden määräyksiä ja ohjeita. Opiskelija tuntee pääpiirteissään maanrakennus- ja louhintakalustot. Hän tietää maa- ja kalliorakentamisen ympäristövaikutuksia.
Opiskelija tietää liikennealueiden ja kunnallistekniikan rakentamisen normaalit työmenetelmät sekä määräyksiä. Hän tietää putkijohdot ja niiden pohjarakenteet sekä liikennealueiden rakennekerrokset ja päällysrakenteet. Hän tuntee liikennealueiden ja kunnallistekniikan työnsuunnittelun ja - järjestelyn erikoispiirteitä.

Sisältö

Kurssilla tehdään laaja harjoitustyö, jonka aikana tehdään putki- ja tierakennesuunnitelmien pohjalta maarakennustöiden vaatimat määrälaskennat kaivu- ja täyttötöiden ja materiaalien osalta sekä määritellään työmenetelmät ja -maarakennuskoneet. Harjoitustyön aikana opitaan infran maarakentamiseen ja louhintatekniikkaan liittyvät termistöt ja keskeiset työmenetelmät.