Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointi, terveyden edistäminen ja yrittäjyysLaajuus (3 op)

Tunnus: 7051084

Laajuus

3 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa

Sisältö

Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus

Esitietovaatimukset

Osia ammattiopinnoista suoritettuna

Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 31.01.2024

Ajoitus

01.01.2024 - 30.05.2024

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 25

Koulutus
  • Hammasteknikon koulutus
Opettaja
  • Noora Laiho
  • Sari Silmäri
Vastuuopettaja

Sari Silmäri

Ryhmät
  • PHAMMS22
    Hammasteknikkokoulutus (AMK), S22

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa

Sisältö

Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus

Oppimateriaalit

Its- ja/ta teams -alueilta löytyvä oppimateriaali.

Opetusmenetelmät

Vastuutiimissä toimiminen
* tiimityöskentely
* itsenäinen työskentely

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Opintojaksolla opitaan toimimaan ja työskentelemään ht-koulutuksen hammaslaboratoriotiloissa työelämälähtöisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Toteutuksella ei ole valinnaisia suoritustapoja, vaan se on osa työelämälähtöistä laboratoriotoimintaa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä
kevät 2op = 54h
syksy 1op = 27h

Sisällön jaksotus

Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen (2op) sekä vastuualue -toiminnan kehittämiseen (1op)

Viestintäkanava ja lisätietoja

ITS, teams, sähköposti, tiimin yhteiset palaverit

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Läsnäolo
Aktiivinen osallistuminen vastuutiimin toimintaan
Vastuutiimin tehtävien suorittaminen (tuntikirjanpito, toimintasuunnitelma, toiminnan raportointi yms. tiimille tarkoitetut tehtävät)

Hylätty (0)

Opiskelija osallistuu vain vähäisessä määrin tai ei osallistu lainkaan vastuutiiminsä toimintaan.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

1= Opiskelija ei osoita kiinnostusta vastuutiiminsä toiminta-alueen tehtäviin. Hänellä on hankaluuksia osallistua tai hän on osallistunut vain vähäisessä määrin vastuutiiminsä töiden ja tehtävien tekemiseen. Hän kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa. Hänellä on vaikeuksia saada oma osuutensa valmiiksi luku-kauden aikana.

2= Opiskelija tekee vastuutiiminsä työt ja tehtävät tyydyttävästi ja palauttaa osuutensa luku-kauden aikana, mutta hän tarvitsee vielä runsaasti tukea päivittäiseen hammaslaboratorio-toimintaan osallistumisessa. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä toiminta-alueen ja sen tehtävät ja yrittäneensä, mutta kokee epävarmuutta työn teossa ja/tai tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä ja huollossa.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

3= Opiskelija osallistuu oma-aloitteisesti vastuutiiminsä toimintaan, hän on yritteliäs, tekee tiiminsä työt ja tehtävät oikea aikaisesti lukukauden aikana ja töiden laatu on hyvä-keskinkertainen. Opiskelija osoittaa ymmärtäneensä vastuutiiminsä tehtävien luonteen ja yrittäneensä parhaansa. Hän myös osoittaa huolellisuutta työn teossa sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytössä.

4= Opiskelija osoittaa kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän on oma-aloitteinen ja tekee vastuualueen tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on kiitettävä.

Opiskelija on ryhmänsä kanssa kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi hyvin toiset opiskelijat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5= Opiskelija osoittaa innostusta ja kiinnostusta vastuutiiminsä toimintaan osallistumisesta. Hän osoittaa oma-aloitteellisuutta, yritteliäisyyttä ja tekee osoitetut tehtävät ryhmänsä kanssa valmiiksi ajallaan. Työn / töiden ja tehtävien laatu on erinomainen.

Opiskelija on kaiken kaikkiaan huolellinen töiden ja tehtävien sekä tilojen, materiaalien ja laitteiden käytön ja huollon suhteen. Lisäksi hän huomioi toiminnassaan toiset opiskelijat niin omassa kuin muissakin tiimeissä.

Esitietovaatimukset

Osia ammattiopinnoista suoritettuna

Ilmoittautumisaika

02.07.2022 - 31.07.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

3 op

TKI-osuus

1 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

5 - 30

Koulutus
  • Hammasteknikon koulutus
Opettaja
  • Milla Lahdenperä
  • Sari Silmäri
Ryhmät
  • PHAMMS21
    Hammasteknikkokoulutus (AMK), S21

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa

Sisältö

Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus

Opetusmenetelmät

Hammastekniikan liiketoiminnan yhteydessä tai tutkimusprojektissa työskentelynä tapahtuva oppiminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op = 81 tuntia opiskelijan työtä

Sisällön jaksotus

Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen (2op) sekä vastuualue -toiminnan kehittämiseen (1op)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Osia ammattiopinnoista suoritettuna

Ilmoittautumisaika

02.07.2022 - 31.07.2022

Ajoitus

01.08.2022 - 31.12.2022

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

34 % Lähiopetus, 66 % Etäopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Toimipiste

Kupittaan kampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 25

Koulutus
  • Röntgenhoitajakoulutus
Opettaja
  • Säde Huhtanen
  • Petteri Aatsinki
  • Jarno Huhtanen
Ryhmät
  • PRÖNTS20
    Röntgenhoitaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa

Sisältö

Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson aikana

Opetusmenetelmät

Monimuoto opiskelu (lähitunnit, tehtävät, opintokäynnit, pienryhmätyöskentely, projektit)

Pedagogiset toimintatavat ja kestävä kehitys

Työelämälähtöisyys ja konstruktivistinen oppiminen

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op= 81 tuntia opiskelijan työtä

Sisällön jaksotus

Ajoitus: Syksy 2022

Hyvinvointi, terveyden edistäminen ja yrittäjyys. Projektit, CV, yrittäjyys/röntgenhoitajan ura mahdollisuuksi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Osia ammattiopinnoista suoritettuna

Ilmoittautumisaika

01.06.2021 - 30.09.2021

Ajoitus

01.08.2021 - 03.01.2022

Opintopistemäärä

3 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Terveys ja hyvinvointi

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

10 - 30

Koulutus
  • Hammasteknikon koulutus
Opettaja
  • Milla Lahdenperä
  • Pasi Alander
  • Sari Silmäri
Ryhmät
  • PHAMMS20
    Hammasteknikkokoulutus (AMK), S20

Tavoitteet

Opiskelija
- osaa suun terveydenhuollon ammatinharjoittamisen ja yrittäjyyden perusteet
- osaa kuvata suun terveyden ja osallisuuden edistämisen merkityksen asiakkaan hyvinvoinnin tukemisessa

Sisältö

Sisältö
- lainsäädäntö
- yrittäjyys
- arvoperusta
- asiakaslähtöisyys
- suun terveyden edistäminen ja omahoito
- moniammatillisuus ja monialaisuus

Opetusmenetelmät

Hammastekniikan liiketoiminnan yhteydessä tai tutkimusprojektissa työskentelynä tapahtuva oppiminen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

3 op

Sisällön jaksotus

Opiskelija osallistuu opintojakson aikana suun terveyden hyvinvoinnin, terveyden edistämisen ja/tai yrittäjyyden toteuttamiseen ja/tai kehittämiseen.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Osia ammattiopinnoista suoritettuna