Siirry suoraan sisältöön

Aistittavan laadun arviointiLaajuus (2 op)

Tunnus: TE00CW82

Laajuus

2 op

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija:
- Ymmärtää aistien merkityksen elintarvikkeiden laadun arvioinnissa
- Tuntee yleisimmin käytetyt elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmät
- Ymmärtää aistinvaraisten arviointien järjestämisessä vaadittavia tekijöitä
- Osaa toimia osana aistinvaraisten arviointien arvioijaraatia

Sisältö

Elintarvikkeiden aistinvaraisen laadun tutkimusmenetelmien perusteita käsitellään teoriassa ja
käytännössä. Käsitellään aistien toimintaa ja aistinvaraisesti aktiivisia yhdisteitä elintarvikkeissa. Käsitellään analyyttisten aistinvaraisten menetelmien ja aistinvaraisten kuluttajatutkimusten perusteita. YK:n kestävän kehityksen tavoitteista kurssin teemat liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin (tavoite 3) ja luonnonvarojen kestävään käyttöön (osana tavoitetta 13).